Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik
 Share

Recommended Posts

Já se musím podělit o radost. Pořídil jsem si takovouhle blbost na zauzení štěpkou a dnes tím protáhl lososa. Premiéra. A dopadl skvěle. Odlupoval se, plný šťávy s uzenou chutí. Jen sůl, citron, čerstvě namletý pepř, chleba a uškubnutý rajčata.  Musím se ještě naučit to poladit s různými bylinkami, trocha cukru kvůli barvě, no spousta zábavy. Dle videí zvládne do velikosti tak 1,5 kg pečeně z velkýho zvířete snad všechno. 

IMG_8532.thumb.JPEG.2fc66f99b1cd37dcfa350ea37f91779a.JPEGIMG_8534.thumb.JPEG.6d1961a3ca67de5ba2ecf48b611c56ed.JPEGIMG_8533.thumb.JPEG.c2bece622b138072b58e2a36dea3d29d.JPEGIMG_8535.thumb.JPEG.58e6bd4bb0fd21bf8b0c3d7b6f69cfe8.JPEGIMG_8536.thumb.JPEG.7ce6af0eaa9c4b2799bef48c6f57b012.JPEGIMG_8540.thumb.JPEG.82b65dd25dfe8bd12eeb66ab012bd173.JPEGIMG_8542.thumb.JPEG.dffcd515dd398f6f22f6a9bfcce36ec8.JPEGIMG_8546.thumb.JPEG.90e3be8bf58a9906c7bc03fb96d63562.JPEG

Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

Ráno jsem byl ještě na houbách - a protože jeden předem nikdy neví s čím se vrátí (s nůší a kosou bych nenašel ani prašivku), tak v troubě už se potila šunka á-la Maxel...

image.jpeg.0767cb74e4d0faf685e07e599d757ed3.jpeg

PS: Jinak ty erteple na poslední půlhodinu přihozené "eintopf" k masu jsou prima hack k absorpci přebytečných solí - rozhodně lepší než je nasolovat, kořenit, mastit a škvířit na plechu zvlášť :speak_cool:

Edited by Radek124
Link to comment
Share on other sites

Vzhledem k nadnormativní lesní nadílce jsem se dneska překonal: Absentující červíci z lehce opepřených hříbků byli nahrazeni najemno nasekaným česnekem a nudličkama z plátku slaniny z Mangalice na oliváči, slepené je to crème fraîche s plátkem Danbo (takže i psisko se zoufale domáhalo přídělu, přestože houby nesmí), zastříknuto Sherry, na podklad "Al dente" Linguine a na dozdobení zelenisko s parmazánem :cheff:

image.jpeg.932cf73341984f7b0ae1525a956bf493.jpeg

Link to comment
Share on other sites

V 13. 9. 2022 v 17:44, Tom4 napsal:

Dneska budou topinky s masovou směsí 😂

 

393465682_IMG_20220913_170614283_HDR2_copy_768x1032.thumb.jpg.44c7eee06cbef3a150868eca3773abfc.jpg

A finálnoz produkt neukáže 🤪😋 Já dnes dva druhy Francouzských brambor, jedny klasika a druhé s kysanym zelim.

IMG_20220917_085845.jpg

IMG_20220917_091558.jpg

IMG_20220917_130934.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pečený kotlet z Přeštíka, česnekové grenaille, nakládaný pečený fenykl, sázené vejce, rukolo-tymianová omáčka, a růžový pepř.

IMG_20220922_125257.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...