Jump to content

Recommended Posts

Posted
před 14 hodinami, montemar napsal:

omáčka z hřiba kováře. 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Jo tak ta vypadá luxusně :) jen je třeba to raděj dýl povařit.

Posted

Větrníky vypadají taky libově! Dneska zbytky ze včera, a skoro medium roštěnec.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted (edited)
před 6 hodinami, Spongebob napsal:

Jo tak ta vypadá luxusně :) jen je třeba to raděj dýl povařit.

no, to jsem právě asi neudělal. dal jsem tomu 45 min v papiňáku a druhej den takovej divnej pocit.. ale dobrý to bylo moc a přežil jsem :)

Edited by montemar
Posted

Po 3h naprosto zbytečného čekání na dětské ambulanci v Motole (dcera, zuby) už pak nebyla nálada na velké vaření.
Tak jen obyč carpaccio. 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted (edited)

Kuřecí roláda jde do sauny. 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.


Mezitim jako takovej předkrm zapečené žampíky s camembertem, uzeným sýrem a pažitkou. 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by Maxel
Posted

Hehe, taky dneska kuře s bramborem.

6 hodin na 90° konfitovaný čtvrtky kukuřičnýho kuřete, dotažený pak pod grilem na křupavou kůžičku, k tomu brambory, napřed upečený v alobalu v troubě společně s tím konfitem, nakrájený na plátky a zapečený se smetanou a sýrem. 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Tome v cem jsi to konfitoval? Krasny to je. Ja kdysi konfitoval akorat husi stehna, pecka to byla, ale to crcani s tim bylo.. signifikantni:)

Posted

Pecka hosi dal bych si to vsechno, ja jsem jen na rychlo upekl focacciu. 😀

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Fokáča bezvadná :)

 

Dal jsem dva kelímky obyčejného sádla co jsem koupil ale bylo to málo, takže jsem to dolil litrem slunečnice. Ve výsledku kuře chutná jako kuře a vypečená kůže jde cítit a chutná po tom sádle teda dost, to zase jo.

 

Posted (edited)

 Prosím o radu. V demižónu jsem prohnal alkoholovým kvašením 5 l chilli omáčky, potom jsem jí 14 dní v aerobně octovatěl. Nyní se chystám jí dochutit, a nalít do lahviček placatek a pak pasterizovat. Problém je v tom, že je poměrně řídká. A dlouho se mi ji svařovat nechce, chtěl bych ji jen krátce provařit a a zahustit jemným kukuřičným škrobem. Ale já s ním vůbec neumím pracovat a bojím se, a že netrefím poměr k dosažení konzistence šampónu nebo tam budu mít cucky. Měl byste někdo radu? Děkuji uctivě. 
edit: jde hlavně o to množství. Jsem připravený udělat 5 dávek po 1 l, ale drbat se s malými dávkami se mi věru nechce. A taky nemám zkušenost, kdy přestane ten škrob  houstnout.  A aby nebyla bezva horká omáčka, ale po vychladnutí tmel nebo lepidlo.

Edited by Roman I.
Posted (edited)

Máš doma pudinkovej prášek?  Máš.

Pudink z toho uvařit umíš? Umíš.

Je na tom napsaný kolik to váží a na kolik to je mlíka? Je.

Čistej škrob. Takže víš postup a víš poměr kolik škrobu udělá z mlíka hutnej pudink. A ty chceš konzistenci řidší, takže jenom snížíš poměr škrobu k tekutině.

 

Pokud ho rozmícháš ve studeným a pak přidáš do teplýho tak hrudky nehrozí. Dej klidně méně, protože operaci zahušťování škrobem můžeš v případě moc tekutého výsledku bez obav zopakovat. 

Edit.

po nalití rozmíchaného škrobu do horkého to zhoustne po dosažení varu, stáhnout, dál nevařit, už to víc nezhoustne

než začneš dej do mrazáku malej talířek, pak na něj dej lžíci hotového výrobku, ten vlastně hned zchladne a to je výsledná konzistence, nezapomeň že dohustit to můžeš znova

Edited by Tom4
Posted

Jeee dekuju. S tim pudinkem me to nenapadlo. Puding je 38 g na 500 ml mlika. Ta omacka ma v sobe uz pevnou slozku, takze zkusim dat tech 40g do 2,5 l a uvidime.

Posted (edited)

Tome, tak jsem nakonec škrob nepoužil, ale zariskoval s xantanem. 1 g do mixéru, když jsem mixoval 1 l a řídké majdy. Vyšlo to báječně. Jsem hrozně nadšený z celého procesu.A musím se poplácat po rameni, protože na prvotinu to dopadlo úplně parádně s vědomím toho, že se za ten měsíc přípravy mohlo posrat kdeco.A musím se poplácat po rameni, protože na prvotinu to dopadlo úplně parádně s vědomím toho, že se za ten měsíc přípravy mohlo posrat kdeco.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by Roman I.
Posted

Sorry, já už fakt nikdy nebudu nic nakecavat do toho mobilu. Jsem jak celovětově koktavej magor. A navíc si to ani nezkontroluju. Pardon

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...