Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik
 Share

Recommended Posts

Větrníky vypadají taky libově! Dneska zbytky ze včera, a skoro medium roštěnec.

IMG_20220923_142737.jpg

Link to comment
Share on other sites

před 6 hodinami, Spongebob napsal:

Jo tak ta vypadá luxusně :) jen je třeba to raděj dýl povařit.

no, to jsem právě asi neudělal. dal jsem tomu 45 min v papiňáku a druhej den takovej divnej pocit.. ale dobrý to bylo moc a přežil jsem :)

Edited by montemar
Link to comment
Share on other sites

Hehe, taky dneska kuře s bramborem.

6 hodin na 90° konfitovaný čtvrtky kukuřičnýho kuřete, dotažený pak pod grilem na křupavou kůžičku, k tomu brambory, napřed upečený v alobalu v troubě společně s tím konfitem, nakrájený na plátky a zapečený se smetanou a sýrem. 

20220925_173832-COLLAGE.thumb.jpg.bcdb63dc5fe3ef41f45ee4c34a5826a1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fokáča bezvadná :)

 

Dal jsem dva kelímky obyčejného sádla co jsem koupil ale bylo to málo, takže jsem to dolil litrem slunečnice. Ve výsledku kuře chutná jako kuře a vypečená kůže jde cítit a chutná po tom sádle teda dost, to zase jo.

 

Link to comment
Share on other sites

 Prosím o radu. V demižónu jsem prohnal alkoholovým kvašením 5 l chilli omáčky, potom jsem jí 14 dní v aerobně octovatěl. Nyní se chystám jí dochutit, a nalít do lahviček placatek a pak pasterizovat. Problém je v tom, že je poměrně řídká. A dlouho se mi ji svařovat nechce, chtěl bych ji jen krátce provařit a a zahustit jemným kukuřičným škrobem. Ale já s ním vůbec neumím pracovat a bojím se, a že netrefím poměr k dosažení konzistence šampónu nebo tam budu mít cucky. Měl byste někdo radu? Děkuji uctivě. 
edit: jde hlavně o to množství. Jsem připravený udělat 5 dávek po 1 l, ale drbat se s malými dávkami se mi věru nechce. A taky nemám zkušenost, kdy přestane ten škrob  houstnout.  A aby nebyla bezva horká omáčka, ale po vychladnutí tmel nebo lepidlo.

Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

Máš doma pudinkovej prášek?  Máš.

Pudink z toho uvařit umíš? Umíš.

Je na tom napsaný kolik to váží a na kolik to je mlíka? Je.

Čistej škrob. Takže víš postup a víš poměr kolik škrobu udělá z mlíka hutnej pudink. A ty chceš konzistenci řidší, takže jenom snížíš poměr škrobu k tekutině.

 

Pokud ho rozmícháš ve studeným a pak přidáš do teplýho tak hrudky nehrozí. Dej klidně méně, protože operaci zahušťování škrobem můžeš v případě moc tekutého výsledku bez obav zopakovat. 

Edit.

po nalití rozmíchaného škrobu do horkého to zhoustne po dosažení varu, stáhnout, dál nevařit, už to víc nezhoustne

než začneš dej do mrazáku malej talířek, pak na něj dej lžíci hotového výrobku, ten vlastně hned zchladne a to je výsledná konzistence, nezapomeň že dohustit to můžeš znova

Edited by Tom4
Link to comment
Share on other sites

Tome, tak jsem nakonec škrob nepoužil, ale zariskoval s xantanem. 1 g do mixéru, když jsem mixoval 1 l a řídké majdy. Vyšlo to báječně. Jsem hrozně nadšený z celého procesu.A musím se poplácat po rameni, protože na prvotinu to dopadlo úplně parádně s vědomím toho, že se za ten měsíc přípravy mohlo posrat kdeco.A musím se poplácat po rameni, protože na prvotinu to dopadlo úplně parádně s vědomím toho, že se za ten měsíc přípravy mohlo posrat kdeco.

E238C994-3BD2-4D5C-9098-91A89AE03D9C.jpeg

DC10807C-474D-4770-B925-98A8657EE806.jpeg

FF88852B-13AE-40B4-88BD-B7140D72F043.jpeg

 

B5FB604C-CBAB-4BB6-8C97-C5B8146944D5.jpeg

Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...