montemar Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 no, fakt je, že v makru s tim taky různě čarujou.. ale tuňák, mečoun apod se mrazí hned na moři.. norskej losos jde jen na ledu v krabicích.. pražma a vlk z chorvatska nebo řecka taky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 Sorry, kdybys hanil lidl tak se pod to podepisu, ale makro mi prijde celkem fajn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 Tak zrovna na té předváděcí exkurzi jsme asi půl hodiny čekali na opožděné auto s tuňákem co tam na ukázku bourali a ten teda měl ke zmražené rybě dost daleko. Na jednu akci do firmy jsem od Makra bral celého mečouna, dovezli v ledu, před hosty rozbourali a připravili. Hlavu jsem si vezl tenkrát domů na polívku. Taktéž to nebylo mraženo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montemar Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 (edited) nevim, nejsem na to expert. tuňak z malediv cestuje podle mě do evropy zmrazenej, z chorvatska třeba chlazenej.. i v japonsku se ale obchodují jak čerství, tak zmrzlí třeba ze severního atlantiku Edited January 10, 2023 by montemar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micey Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 Já kdysi viděl na Tsukiji marketu všechny tuňáky zmražený. Umim si představit že je dělaj i chlazený, byť mi teda jeden Japonec tvrdil, že kvůli parazitům a bakteriím to na moři hluboce zamražujou všechno. Nicméně fakt je že převážná většina tuňáka v sashimi kvalitě v Japonsku je ze zmražený ryby, což myslim celkem dokazuje, že ta kvalita a chuť úplně blbá nebude.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montemar Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 tak mě napadla taková off topic blbost, myšlenka… proč je chronomag super? .. nejsou tu ženský… neříkám, že je nemám rád.. ale vocaď pocaď Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaba Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 před 34 minutami, montemar napsal: tak mě napadla taková off topic blbost, myšlenka… proč je chronomag super? .. nejsou tu ženský… neříkám, že je nemám rád.. ale vocaď pocaď Zachvilku to schytáš...... Jsou tady .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 Telecí OssoBucco co dům dal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 Kua, chvilku tu nejsem a vy se tu stihnete poštěkat jak báby pavlačovky :)). Každopádně doufám, že kolega brouk klaus (všeználek a všuderadil) bude zas chvilku dělat radost jinde. @nizkotucnytvaroh Bombice čoveče. Obdivuju tendle tvůj chaos-styl na talíři. Dycky když se o to snažim, vyjde to jak kydanec hnoje. Tobě to ale jde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 K jídlu. V sobotu jsem byl v mém oblíbeném Eatery na večeři s rodiči. Dnes mám o 4kg méně. A já si říkal, že ten jeden šnek chutnal divně. V osm jsme dojedli, v 10 křeče. A v 1 ráno jsem měl horečku 39,6 a dvakrát jsem omdlel na záchodě Takovou otravu jsem ještě nezažil. Jakože fakt drsný. Jakože běhavka, zvracení ale hlavně křeč taková, že jsem nebyl schopný chodit. A to mám celkem odolný žaludek. Normálně jsem zvažoval, jestli to není na rychlou. V 8 ráno už jsem byl celkem ok. No tak asi se stane. Z ničeho jiného to být nemohlo. Jinak ta večeře byla supr Obecně je eatery pro mě teď určitě top 10 v Praze. Chutnal jsem ještě dva předkrmy a hlavní jsem měl noky. Tipuju to na ty šneky. A teď nevím, mám jim to psát? Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 Určitě jim napiš. Škoda jen, že jsi si nezavolal tu rychlou. Při omdlení na toaletě by to žádné zneužití systému nebylo, naopak je velká blbost, že jsi si je nezavolal. Teoreticky jsi se mohl udusit zvratky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 Ja mel tohle jednou ve vinohradský parlamentu po jatrech, slo to ze me horem i dolem,od ty doby jatra nejim, ale zpetne si rikam ze to mohla byt i nejaka viroza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zmizík Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 Já jednou v létě dožral pečený kuře, který bylo přes den v troubě. Po třech čtyřech dnech už sem byl docela fit ale dodnes se mně dělá na blití, když si představím ty procesy, který se v tom kuřeti přes celej ten den děly. Kdovíco se dělo v tom šnekoj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 (edited) Já takhle udělal skvělýho králíka na česneku, odebral dvě porce na oběd, plech dal do trouby vychladnout. To byla neděle. Pak sem si někdy ve čtvrtek vzpomněl, že sem přece dělal králíka a kde skončil. Nj, zůstal tam chudák, už mi šel pomalu naproti. Ale teda oproti předřečníkům sem to nejedl. Co mě ale onehdá prohnalo na služebce v Maďarsku, byla studená švestková polévka. Chtěl sem něco spešl, tak se stalo. Ani jsem nedojedl hlavní chod a raději se uklidil do zálohy na pokoj hotelu. Dva dny sem byl KO. Hrozný peklo! Edited January 10, 2023 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
montemar Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 mně zatím neprohnalo nic (ťuk ťuk), dávám si pozor. ani ústřice, mušle, ježci, krabi.. (asi byly dobře zmražený) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 @Maxel Díky za chválu, od Tebe to vždy těší, a nepokrytě občas čerpám inspiraci ! Dneska jsem to fakt nakydal, ale vždycky se snažím alespoň vařit beze zbytků, takže dnešní kořenový základ mě poslouží jako bonus k zítřejšímu kuskusu s krůtím prsem Link to comment Share on other sites More sharing options...
vwtyp11 Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 před 4 hodinami, Maxel napsal: Každopádně doufám, že kolega brouk klaus (všeználek a všuderadil) bude zas chvilku dělat radost jinde. Jako člověk, kterej rad vaří a baví ho jist, musíš pochopit, ze původ flejmu byl pouze to jiného chrinomagora uchránit před nedobrou hospodou… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 Vcera jsme byli v Taru a muzu jen doporucit, maj to neskutecne dobre ochuceny Link to comment Share on other sites More sharing options...
carpaccio Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 Za mě Taro dobrý, dokonce mě u nich velice bavilo to jejich nealko párování (o jejich variaci na téma Bloody Mary s koprovým olejem se mi občas po nocích snívá), ale upřímně - lepší pocit z poměru cena/výkon mám u jejich mid-end hospody, Dianu. Za mě asi nejlepší Asie v Praze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 V 10. 1. 2023 v 12:34, Tom4 napsal: Nic proti Domkářovým (to je ten citovaný výpis, autor se živí prodejem mražených ryb), je jasné co budou propagovat na svém webu. Já si tam ryby kupuju pravidelně a naprostá spokojenost poměr cena/výkon/starosti, nebo jak to říct... Jednou jsem podlehl Lídl losos a šlo to do koše... radši mražený. Zkusil jsem i přátelé lososa, kde jejich zauzený filet byl žeraso... Celý byl na moje chutě srovnatelný s tím z Makra. Ještě snad moje uživatelská zkušenost z Hvaru, čerstvé z vrše super, ryby od rybářů, které jsou pár dní zamražené, taky super... Ono čas v tom, asi, taky hraje úlohu... ale třeba se pletu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now