Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Tak zrovna na té předváděcí exkurzi jsme asi půl hodiny čekali na opožděné auto s tuňákem co tam na ukázku bourali a ten teda měl ke zmražené rybě dost daleko. Na jednu akci do firmy jsem od Makra bral celého mečouna, dovezli v ledu, před hosty rozbourali a připravili. Hlavu jsem si vezl tenkrát domů na polívku. Taktéž to nebylo mraženo. 

Link to comment
Share on other sites

nevim, nejsem na to expert. tuňak z malediv cestuje podle mě do evropy zmrazenej, z chorvatska třeba chlazenej.. i v japonsku se ale obchodují jak čerství, tak zmrzlí třeba ze severního atlantiku

4ED7139A-2A1C-4BCB-8A84-643D24AF2398.jpeg

Edited by montemar
Link to comment
Share on other sites

Já kdysi viděl na Tsukiji marketu všechny tuňáky zmražený. Umim si představit že je dělaj i chlazený, byť mi teda jeden Japonec tvrdil, že kvůli parazitům a bakteriím to na moři hluboce zamražujou všechno.
 Nicméně fakt je že převážná většina tuňáka v sashimi kvalitě v Japonsku je ze zmražený ryby, což myslim celkem dokazuje, že ta kvalita a chuť úplně blbá nebude..

Link to comment
Share on other sites

před 34 minutami, montemar napsal:

tak mě napadla taková off topic blbost, myšlenka… 

proč je chronomag super? .. nejsou tu ženský… 

neříkám, že je nemám rád.. ale vocaď pocaď 🙂

Zachvilku to schytáš......

Jsou tady ....

Link to comment
Share on other sites

Kua, chvilku tu nejsem a vy se tu stihnete poštěkat jak báby pavlačovky :)). 
Každopádně doufám, že kolega brouk klaus (všeználek a všuderadil) bude zas chvilku dělat radost jinde.

@nizkotucnytvaroh Bombice čoveče. Obdivuju tendle tvůj chaos-styl na talíři. Dycky když se o to snažim, vyjde to jak kydanec hnoje. Tobě to ale jde ;) 

Link to comment
Share on other sites

K jídlu. V sobotu jsem byl v mém oblíbeném Eatery na večeři s rodiči.

Dnes mám o 4kg méně. A já si říkal, že ten jeden šnek chutnal divně. V osm jsme dojedli, v 10 křeče. A v 1 ráno jsem měl horečku 39,6 a dvakrát jsem omdlel na záchodě 😅 

Takovou otravu jsem ještě nezažil. Jakože fakt drsný. Jakože běhavka, zvracení ale hlavně křeč taková, že jsem nebyl schopný chodit. A to mám celkem odolný žaludek. Normálně jsem zvažoval, jestli to není na rychlou. V 8 ráno už jsem byl celkem ok. 

No tak asi se stane. Z ničeho jiného to být nemohlo. Jinak ta večeře byla supr 😄Obecně je eatery pro mě teď určitě top 10 v Praze.

Chutnal jsem ještě dva předkrmy a hlavní jsem měl noky. Tipuju to na ty šneky.

A teď nevím, mám jim to psát? 

Link to comment
Share on other sites

Určitě jim napiš. Škoda jen, že jsi si nezavolal tu rychlou. Při omdlení na toaletě by to žádné zneužití systému nebylo, naopak je velká blbost, že jsi si je nezavolal. Teoreticky jsi se mohl udusit zvratky. 

 

Link to comment
Share on other sites

Já jednou v létě dožral pečený kuře, který bylo přes den v troubě. Po třech čtyřech dnech už sem byl docela fit ale dodnes se mně dělá na blití, když si představím ty procesy, který se v tom kuřeti přes celej ten den děly. Kdovíco se dělo v tom šnekoj. 

Link to comment
Share on other sites

Já takhle udělal skvělýho králíka na česneku, odebral dvě porce na oběd, plech dal do trouby vychladnout. To byla neděle. Pak sem si někdy ve čtvrtek vzpomněl, že sem přece dělal králíka a kde skončil. Nj, zůstal tam chudák, už mi šel pomalu naproti. 
Ale teda oproti předřečníkům sem to nejedl. 

Co mě ale onehdá prohnalo na služebce v Maďarsku, byla studená švestková polévka. Chtěl sem něco spešl, tak se stalo. Ani jsem nedojedl hlavní chod a raději se uklidil do zálohy na pokoj hotelu. Dva dny sem byl KO. Hrozný peklo!

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

@Maxel Díky za chválu, od Tebe to vždy těší, a nepokrytě občas čerpám inspiraci !

Dneska jsem to fakt nakydal, ale vždycky se snažím alespoň vařit beze zbytků, takže dnešní kořenový základ mě poslouží jako bonus k zítřejšímu kuskusu s krůtím prsem 🙃

Link to comment
Share on other sites

před 4 hodinami, Maxel napsal:


Každopádně doufám, že kolega brouk klaus (všeználek a všuderadil) bude zas chvilku dělat radost jinde.

Jako člověk, kterej rad vaří a baví ho jist, musíš pochopit, ze původ flejmu byl pouze to jiného chrinomagora uchránit před nedobrou hospodou…

Link to comment
Share on other sites

Za mě Taro dobrý, dokonce mě u nich velice bavilo to jejich nealko párování (o jejich variaci na téma Bloody Mary s koprovým olejem se mi občas po nocích snívá), ale upřímně - lepší pocit z poměru cena/výkon mám u jejich mid-end hospody, Dianu. Za mě asi nejlepší Asie v Praze.

Link to comment
Share on other sites

V 10. 1. 2023 v 12:34, Tom4 napsal:

 

Nic proti Domkářovým (to je ten citovaný výpis, autor se živí prodejem mražených ryb), je jasné co budou propagovat na svém webu.

 

 

 

Já si tam ryby kupuju pravidelně a naprostá spokojenost poměr cena/výkon/starosti, nebo jak to říct... 

Jednou jsem podlehl Lídl losos a šlo to do koše... radši mražený.

Zkusil jsem i přátelé lososa, kde jejich zauzený filet byl žeraso... Celý byl na moje chutě srovnatelný s tím z Makra.

Ještě snad moje uživatelská zkušenost z Hvaru, čerstvé z vrše super, ryby od rybářů, které jsou pár dní zamražené, taky super... Ono čas v tom, asi, taky hraje úlohu... ale třeba se pletu...

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...