Maxel Posted January 11 Report Share Posted January 11 (edited) Fakt do koše? Co s nim bylo? Zrovna lososa sem bral už všude možně, Globus, Makro, Rohlík, vč. Lidlu na foto, a vlastně si nepamatuju, že bych měl problém. Edited January 11 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
krutor Posted January 11 Report Share Posted January 11 Ja jsem jednou koupil v Lidlu tunaka a radsi do toho kose letet mel. Jinak mam Lidl rad, ale s rybama jen spatne zkusenosti. Postupem casu prichazim na chut ceske rybe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted January 11 Report Share Posted January 11 (edited) @Maxel Zdravotně zavadnej nebyl, ale žrát se to nedalo... a nebylo to přípravou. Bláto, chuť mdlá, fakt špatný... třeba smůla... Edit, sry, nevím jak se zbavit toho techničáku u smajlíka Edited January 11 by DavidLC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 12 Report Share Posted January 12 Tady bacha, musíte koukat na to co kupujete. Stejně jako se nenecháte nalákat ke koupi margarínu s názvem "m-sielko" který evokuje máslo, tak konkrétně Lidl je docela zapeklitý u ryb. Ten losos a tuňák tam je v prodeji jak chlazená čerstvá ryba (kupuje Maxel a není problém), tak ale i ryba rozmrazená, která je šílený bláto v případě lososa a nedobrá podrážka v případě tuňáka. Rovnou dodávám že pro člověka co není zvyklý je to dost obtížné rozlišit, já se samozřejmě taky jednou nachytal a doma jsem čuměl co jsem koupil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pandera Posted January 12 Report Share Posted January 12 A tresku, ač to byla ryba rozmrazená, jsem tam jednou koupil i s parazitickým červem, kterému nijak nevadilo prodělané zmrznutí a vesele se tam mrskal. od té doby tam tresku nekupuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krutor Posted January 12 Report Share Posted January 12 Vsiml jsme si toho ze je rozmrazeny az doma. Moje blbost ze nectu, ale prijde mi to jako cileny podvod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moty Posted January 12 Report Share Posted January 12 Lososa z Lidlu používám na tatarák a nikdy žádný problém Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted January 12 Report Share Posted January 12 (edited) před 3 hodinami, Tom4 napsal: Tady bacha, musíte koukat na to co kupujete. Stejně jako se nenecháte nalákat ke koupi margarínu s názvem "m-sielko" který evokuje máslo, tak konkrétně Lidl je docela zapeklitý u ryb. Ten losos a tuňák tam je v prodeji jak chlazená čerstvá ryba (kupuje Maxel a není problém), tak ale i ryba rozmrazená, která je šílený bláto v případě lososa a nedobrá podrážka v případě tuňáka. Rovnou dodávám že pro člověka co není zvyklý je to dost obtížné rozlišit, já se samozřejmě taky jednou nachytal a doma jsem čuměl co jsem koupil. Tak určitě trochu to svádím na na vesnici kam hodí lososa pro pro vidle.... Velký město, jiná kupní síla/kvalita... Jinak vzpomínám jak jsem koupil krásný kousek sýra - náhražka čímsi, to byl hnus velebnosti... něco mezi tmelem a žvýkačkou @krutor jj, souhlas... Vy nečetli a rozmrazili Edited January 12 by DavidLC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 12 Report Share Posted January 12 Po čase jsem se nachomýtnul k plotně tak až budu mít uvařeno a pokud stihnu fotku tak sem nějakou dám. Zatím si tady přebírám doplňky jak Popelka Zelený je salicornia a jinak jedlý květy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montemar Posted January 12 Report Share Posted January 12 to vůbec netušim, co z toho bude.. dort asi nee.. že by jedlý svazečky květin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 12 Report Share Posted January 12 Nene, tohle jsou jen doplňky, slanorožec bude k avokádovému tataráku a kytičky k hlavnímu chodu, protože u stolu budou holky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 13 Report Share Posted January 13 Tohle je docela slušný, zkuste: avokadový tatar - dijonská hořčice, do ní nasekat kapary, míchat metličkou a pomalu přilít EVOO, osolit, do toho nadrobno nakrájené avokádo, nechat odležet, nahoru uzený losos nebo takhle lososový kaviár mango na kostky, zakápnout citrónem, lžička strouhaného zázvoru, trošku vody a nechat odležet, z odkrojků manga pyré, do něj balzamiko ať to má trošku říz Květák pro vegetariány: květák doměkka ve vodě s kari a kapkou citrónu, ukrojit na vizáž stromu, opéct na pánvi před podáváním vařená řepa a cizrna půl/půl, rozmixovat, propasírovat, sůl, křen, před podáváním ohřát ředkvičky do sladkokyselého nálevu, hřebíček, skořice, nové koření, pepř, uvařit necelou hodinu, vyndat ředkvičky a oglazovat je na pánvi na másle plus pár lžiček nálevu v kterém se vařily takhle za mě vege moc dobrý Pomeranče právě dozrávají takže ořezat slupku, vykrojit vnitřky dílků, cukr, GM a odležet, zbytek rozkrájeného pomeranče rozmixovat, agar nebo želatina, vyladit chilli nebo navonět badyánem a doplnit hořkou čokoládou, nebo v mým případě čoko pěnou bez laktózy Link to comment Share on other sites More sharing options...
krutor Posted January 13 Report Share Posted January 13 To vypada jak z nejake kuchynske laboratore. Ten kvetak v nejake podobne variante zkusim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 13 Report Share Posted January 13 Pst . . . moje kuchyň je ve skutečnosti tajná experimentální laboratoř Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted January 13 Report Share Posted January 13 Hustý, jsem zvědav na výsledek ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 13 Report Share Posted January 13 před 11 minutami, nizkotucnytvaroh napsal: Hustý, jsem zvědav na výsledek ! Aby nedošlo k mýlce, to je hotovo jak to jde na stůl, fotí se to blbě v časovým stresíku Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted January 13 Report Share Posted January 13 před 6 minutami, Tom4 napsal: Aby nedošlo k mýlce, to je hotovo jak to jde na stůl, fotí se to blbě v časovým stresíku Ok, vypadá to zatím ještě lépe, než na předloze! Dobrou chuť Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harwey Posted January 13 Report Share Posted January 13 (edited) Tome, ty si dabel:) Este sa spytam, ako dlho to cele trvalo? Edited January 13 by Harwey Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted January 13 Report Share Posted January 13 Tož pane šéf @Tom4 to je rychta! Klobouček Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted January 13 Report Share Posted January 13 Díky když je možnost, rád si zavařím. Příprava byla kapku složitější, jednak to muselo být bez laktózy, a pak ještě není na foto hlavní chod že ano. To jsem pekl jehněčí kýtu na rozmarýnu, k tomu cukrový hrášek, bramborové pusinky a gel z černého česneku. Plus vege variantu místo jehněčího tofu a místo brambor a česneku rizoto s chřestem. Asi hodinku večer předem jsem dělal pomeranče, čoko pěnu a u toho vařil ředkvičky. Příprava druhý den asi 5 a půl hodiny, dělal jsem sám a hrozně dělám bordel v kuchyni, a musel jsem si sám odmývat svoje kuchyňský cajky tak to bylo dlouhý Takže celkem půlden v trapu. Plus nějaká papírová příprava předem, vymyslet to, nakreslit si jak to bude na talíři, sepsat nákup, zajet nakoupit atd., ale je pravda že jsem dělal vše "from scratch", včetně vykostění masa atd., tedy bych řekl přiměřeně času. Mimochodem kdo neznáte černý česnek, googlete a vyrazte do obchodu. Moc velká dobrota. Neznal jsem, vloni jsem okoukal ve Fieldu, tam byl k morku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now