Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Za mne jednoznačně Bystročické zelí, oprávněně pravidelně získávají ceny za nejlepší zelí. Co jsem jej před x lety objevil, přestal jsem sám nakládat. Díval jsem se, že by měli mít v prodeji i někde v Praze.

Taky můžu jen doporučit, v Olomouci k sehnání v každé zelenině, chuťově sladší, na jemno nakrouhané a ne tak ostré. Vozil jsem to pravidelně rodičům když jsem tam chodil na UPOL, lahůdka.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

před 5 hodinami, M.K. napsal:

Vejpečky z krkovice na cibuli a cerným pivu. K tomu zelí a noky. Dětem jsem z toho udělal trhaný maso plus domácí hrany.

IMG_20230117_205620_233.jpg

IMG_20230118_185903_608.jpg

když vidím ten pekáč výpečků, hned jsem si vybavil dnešní telefonát s doktorkou ohledně výsledků krve a vysokého cholesterolu :D  mám prej jíst zdravě a za půl roku přijít na kontrolní odběr 🙄

Link to comment
Share on other sites

Dnešní oběd pita s mletým masem a zeleninou. Na véču kachní prsa se sweet sour omáčkou s mangem a limetkou.

Edit: ty prsa fakt top :D křupavá kůžička, šťavnatý měkoučký masíčko...asi budem kupovat častěji :D

IMG_20230121_182217.jpg

IMG_20230121_121944.jpg

Edited by Spongebob
Link to comment
Share on other sites

Na večer jen zobačka, zapečené nachos s trhaným bbq-vepřovým. Půlka s jalapeňo a zakyskou, půlka bez. Bašta!

A dovolím si krátkou tryznu za padlé na oltář (dle mého nesmyslně vyhrocené) story se skupinou na FB. Hlavně @Tom4 a jeho kulinářské majstrštyky budou chybět!

5619D706-16DA-4540-B4E4-FD0B66EFADDB.jpeg

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

V 19. 1. 2023 v 21:18, cuborg napsal:


Taky můžu jen doporučit, v Olomouci k sehnání v každé zelenině, chuťově sladší, na jemno nakrouhané a ne tak ostré. Vozil jsem to pravidelně rodičům když jsem tam chodil na UPOL, lahůdka.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Diky za tip, nasel jsem v Praze v Holesovicke trznici. Sice prodavaji jen v pytlicich z IKEA, ale je vyborny. 

Link to comment
Share on other sites

Diky za tip, nasel jsem v Praze v Holesovicke trznici. Sice prodavaji jen v pytlicich z IKEA, ale je vyborny. 

Umaštěnej proteklej sáček a smrádek k tomu patří


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

Dnes jídlo prostého lidu: hovězí/vepřové pelmeně vařené v zeleninovém vývaru s petrželovou natí, kvalitní slanina, šalotka, žampiony, grilovaná cherry rajčátka, mrkvový salát s ibiškovou zálivkou, a mrkvový chips ze zbytků. Překvapivě to ladí & zasytí 👌

IMG_20230130_204639.jpg

IMG_20230130_204830.jpg

Link to comment
Share on other sites

Improvizované vaření/pečení na cestách.

Losos s pevným bramborem, koprový dip

&

Hruškový štrůdl s citrónovou smetanou

IMG_20230131_203730.jpg

Link to comment
Share on other sites

Foto sem už dával, ale jen sem chtěl říct, že kroupový rizoto s lískáčema, citronem a květákem na másle děláme fakt hodně často, je to luxusní záležitost, akorát dneska ty kroupy ne a ne uvařit, tak byly víc al dente;-)

Link to comment
Share on other sites

Priatelia uz to to asi bolo rozoberane, ale akosi ma neposlucha vyhladavac.

Pustam sa do sous vide, vakuovacku uz mam.
No mam na Vas otazku: co je lepsie kupit - ponorny ohrievac alebo nejaku formu stolneho varica, multihrniec, a pod.

Alebo len zbytocne spekulujem ?
Diky

Link to comment
Share on other sites

Je to asi otázka toho, co obecně plánuješ kuchtit. Mě osobně vyhovuje spíš ponorná varianta, protože dává flexibilitu ve velikosti a použití vhodné nádoby. A tu mam už pár let obyč z Ikea, a naprosto spoko. 

B4E610E9-02F6-4059-812E-0B7D9B7EFADD.jpeg

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...