nizkotucnytvaroh Posted February 10 Report Share Posted February 10 Pečený rumpsteak, cizrnové lůžko (bílé víno, šalotka, fenykl, celer, cizrna), pečené batáty, kořenová zelenina a marinovaný fenykl & fenyklové rohlíčky, mřížkový tvarohový (nizkotucny samozřejmě) koláč s jahodovým sorbetem. Hezký víkend všem ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted February 11 Report Share Posted February 11 (edited) @nizkotucnytvaroh Fine dining U nás dnes taky hovězí, ale jako english roast. See you in 3hrs. Edited February 11 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted February 11 Report Share Posted February 11 před 5 minutami, Maxel napsal: @nizkotucnytvaroh Fine dining U nás dnes taky hovězí, ale jako english roast. See you in 3hrs. Díky! Už teď to vypadá libově, tak se těším na výsledek ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted February 11 Report Share Posted February 11 (edited) Jdem do finále. Sem na to zvědav, je tam demi glace s čokoládou a chilli, zbytek co jsem měl v mrazáku Edited February 11 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted February 11 Report Share Posted February 11 (edited) Nakonec nebylo maso tak kvalitní, jak jsem myslel. Proto jsem bryskně změnil kurz, a z Anglie to vzal směr Francie. Každopádně ten demi glace s čokoládou a chilli tomu dal skvělou plnou chuť, ale ne vyloženě sladkou ani ostrou. Akorát. Se musim pochválit, za dlouho nejlepší majda, co sem spíchnul. Edited February 11 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
krutor Posted February 11 Report Share Posted February 11 Pekne to mate hosi! Ja taky hovezi, ale tatarak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton_ Posted February 12 Report Share Posted February 12 Otázka na místní špecialisty.. Když dělám třeba hovězí steak pomocí sous vide, tak mi pak zbyde v tom sáčku spoustu štávy z masa. Ideální na použití "deglazování" pánve, řekl by si člověk. Jenže vždy, když tam tuhle tekutinu naliju, tak to strašně zpění a udělají z toho takový cucky nechutný...pravděpodobně to bude mít, co dočinění s bílkovinama. Dá se to nějak obejít, abych to šťávu nemusel vylejvat do dřezu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VS Posted February 12 Report Share Posted February 12 Ta sraženina vyplave a dá se jednoduše odstranit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted February 12 Report Share Posted February 12 (edited) Já to dycky vylejvam. Sice by se s tim dalo pracovat, ale nikdy jsem tomu dál nevěnoval pozornost. Jelikož steak poslední minutu přelejvam na pánvi máslem s česnekem a tymiánem, deglazování prakticky netřeba. Edited February 12 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted February 12 Report Share Posted February 12 Gulasek s knedlem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted February 12 Report Share Posted February 12 Dneska taky česká klasika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohus76 Posted February 12 Report Share Posted February 12 Kluci neděláte někdo frgále? Zkrátka velký koláč okolo 30 cm, nejlépe makový,povidlový či meruňkový. Hoďte nějaké tipy,časem bych je rád zkusil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harwey Posted February 12 Report Share Posted February 12 Akurat dnes piekol J.Marsalek https://www.ceskatelevize.cz/porady/15179987928-buchty-po-ranu/222544160500003/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohus76 Posted February 12 Report Share Posted February 12 Právě na to sem ráno čuměl,teda chytil jen konec . Link to comment Share on other sites More sharing options...
honza71 Posted February 12 Report Share Posted February 12 Jsem po delsi dobe delal neco jineho nez rizecky v testicku s brkasi nebo bramboraky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynx12 Posted February 19 Report Share Posted February 19 Tak jsem vyzkoušel generálovo oblíbenou zelňačku... výborná (jen jsem oproti receptu přidal česnek a majoránku) https://www.toprecepty.cz/clanky/4384-zelnacka-na-hrad-eva-pavlova-prozradila-recept-na-oblibenou-polevku-generala-pavla-nechybi-v-ni-slanina-houby-ani-svestky/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted February 19 Report Share Posted February 19 Krůtí steaky na rozmarýnu, pečené grenaille a baby karotka, pepřovka s koňakem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted February 22 Report Share Posted February 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted February 26 Report Share Posted February 26 Grilované krůtí prso. Pečená červená řepa. Salát little gem. Feta. Piniové ořechy. Hořčičný dresink. Pažitka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted March 3 Report Share Posted March 3 Ze zbytků ke kávě, šátečky plněné tvarohem s citrónovou trávou, nějaké tropické nesmysly, skořice a perníkové koření. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now