Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Pečený rumpsteak, cizrnové lůžko (bílé víno, šalotka, fenykl, celer, cizrna), pečené batáty, kořenová zelenina a marinovaný fenykl

& fenyklové rohlíčky, mřížkový tvarohový (nizkotucny samozřejmě😄) koláč s jahodovým sorbetem.

Hezký víkend všem 🍴!

IMG_20230210_192148.jpg

IMG_20230210_192210.jpg

Link to comment
Share on other sites

před 5 minutami, Maxel napsal:

@nizkotucnytvaroh Fine dining ;)

U nás dnes taky hovězí, ale jako english roast.
See you in 3hrs. 

05256171-A2AF-4BA5-B37C-575C2D2F5059.jpeg

Díky🙃

Už teď to vypadá libově, tak se těším na výsledek ! 🍽️

Link to comment
Share on other sites

Nakonec nebylo maso tak kvalitní, jak jsem myslel. Proto jsem bryskně změnil kurz, a z Anglie to vzal směr Francie.

Každopádně ten demi glace s čokoládou a chilli tomu dal skvělou plnou chuť, ale ne vyloženě sladkou ani ostrou. Akorát. Se musim pochválit, za dlouho nejlepší majda, co sem spíchnul.

5117845A-8DBF-4A36-B62F-760C278E22D8.jpeg

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

Otázka na místní špecialisty..
Když dělám třeba hovězí steak pomocí sous vide, tak mi pak zbyde v tom sáčku spoustu štávy z masa.
Ideální na použití "deglazování" pánve, řekl by si člověk. Jenže vždy, když tam tuhle tekutinu naliju, tak to strašně zpění a udělají z toho takový cucky nechutný...pravděpodobně to bude mít, co dočinění s bílkovinama. Dá se to nějak obejít, abych to šťávu nemusel vylejvat do dřezu?
 

Link to comment
Share on other sites

Já to dycky vylejvam. Sice by se s tim dalo pracovat, ale nikdy jsem tomu dál nevěnoval pozornost. 
Jelikož steak poslední minutu přelejvam na pánvi máslem s česnekem a tymiánem, deglazování prakticky netřeba.

 

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

Tak jsem vyzkoušel generálovo oblíbenou zelňačku... výborná (jen jsem oproti receptu přidal česnek a majoránku)

IMG_20230219_135945_1.thumb.jpg.1dfd5934d11e8e62dc81cb2c2131b241.jpg

IMG_20230219_135800_1.thumb.jpg.9605e1c4d0ce0688d571106050d67783.jpg

https://www.toprecepty.cz/clanky/4384-zelnacka-na-hrad-eva-pavlova-prozradila-recept-na-oblibenou-polevku-generala-pavla-nechybi-v-ni-slanina-houby-ani-svestky/

Link to comment
Share on other sites

Ze zbytků ke kávě, šátečky plněné tvarohem s citrónovou trávou, nějaké tropické nesmysly, skořice a perníkové koření.

IMG_20230303_133551.jpg

IMG_20230303_133752.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...