Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Pečený rumpsteak, cizrnové lůžko (bílé víno, šalotka, fenykl, celer, cizrna), pečené batáty, kořenová zelenina a marinovaný fenykl

& fenyklové rohlíčky, mřížkový tvarohový (nizkotucny samozřejmě😄) koláč s jahodovým sorbetem.

Hezký víkend všem 🍴!

IMG_20230210_192148.jpg

IMG_20230210_192210.jpg

Link to comment
Share on other sites

před 5 minutami, Maxel napsal:

@nizkotucnytvaroh Fine dining ;)

U nás dnes taky hovězí, ale jako english roast.
See you in 3hrs. 

05256171-A2AF-4BA5-B37C-575C2D2F5059.jpeg

Díky🙃

Už teď to vypadá libově, tak se těším na výsledek ! 🍽️

Link to comment
Share on other sites

Nakonec nebylo maso tak kvalitní, jak jsem myslel. Proto jsem bryskně změnil kurz, a z Anglie to vzal směr Francie.

Každopádně ten demi glace s čokoládou a chilli tomu dal skvělou plnou chuť, ale ne vyloženě sladkou ani ostrou. Akorát. Se musim pochválit, za dlouho nejlepší majda, co sem spíchnul.

5117845A-8DBF-4A36-B62F-760C278E22D8.jpeg

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

Otázka na místní špecialisty..
Když dělám třeba hovězí steak pomocí sous vide, tak mi pak zbyde v tom sáčku spoustu štávy z masa.
Ideální na použití "deglazování" pánve, řekl by si člověk. Jenže vždy, když tam tuhle tekutinu naliju, tak to strašně zpění a udělají z toho takový cucky nechutný...pravděpodobně to bude mít, co dočinění s bílkovinama. Dá se to nějak obejít, abych to šťávu nemusel vylejvat do dřezu?
 

Link to comment
Share on other sites

Já to dycky vylejvam. Sice by se s tim dalo pracovat, ale nikdy jsem tomu dál nevěnoval pozornost. 
Jelikož steak poslední minutu přelejvam na pánvi máslem s česnekem a tymiánem, deglazování prakticky netřeba.

 

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

Kluci neděláte někdo frgále? Zkrátka velký koláč okolo 30 cm, nejlépe makový,povidlový či meruňkový. Hoďte nějaké tipy,časem bych je rád zkusil.

Link to comment
Share on other sites

Ze zbytků ke kávě, šátečky plněné tvarohem s citrónovou trávou, nějaké tropické nesmysly, skořice a perníkové koření.

IMG_20230303_133551.jpg

IMG_20230303_133752.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...