Maxel Odesláno 9. listopadu Nahlásit Odesláno 9. listopadu (upraveno) I takový banální recept, jako na br.kaši, se dá zkusit jinak. Místo vaření brambor ve vodě, péct ve slupce v troubě. Cílem je co největší dehydratace, voda je nepřítel. Brambory propíchat, osolit a péct v pekáči na 200st. hodinu a kus. Kdo má azbestové ruce, ideálně hned potom vydlabat vnitřky. My ostatní počkáme, až se na tom dá udržet ruka. Bokem smíchat v rendlíku 33% smetanu s máslem, občas dávám na zjemnění lžíci mascarpone. Vydlabané brambory prohnat přes lis a smíchat s tekutou směsí. Doladit konzistenci, dochutit solí. Voala. Výsledek není o parník, ale rozdíl je znát — chuťově výraznější, krémovější a kompaktnější. Dávám víc másla, a smetanu spíš postupně zapracovávám při míchání. Na fotce to není vidět, ale po vydlabání jsem je prohnal přes lis, aby byly co nejhladší. I přesto tam vždycky nějaké kousky uniknout. Chtělo by to vzít přes lis 2-3x, ale na to jsem už línej. A když už je zhmotněna epesní příloha, jako protein jsem připravil klasické pečené kuře, přes noc v solném nálevu s bylinkami; aka brine. Zeleninovou složku doplnil rajčák. V jednoduchosti je krása. Fajnová neděle Upraveno 9. listopadu uživatelem Maxel 1 1
Juraj11 Odesláno 9. listopadu Nahlásit Odesláno 9. listopadu Vypadá to nádherně My je děláme tak, že brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem a dvěmi stroužky česneku. Po slití vody pomačkat ručně,přidat máslo (může být i pomazánkové) a podle množství jedno nebo dvě vejce,tak aby byla dobrá konzistence. Důkladně promíchat.Případně dosolit a přidat čerstvou pažitku Sent from my iPhone using Tapatalk
Maxel Odesláno 9. listopadu Nahlásit Odesláno 9. listopadu @Juraj11 Čoveče, syrová vejce do kaše, to slyšim prvně. Fakt celý vejce?
Juraj11 Odesláno 9. listopadu Nahlásit Odesláno 9. listopadu Ano celé vejce hned jak sleješ vodu. To vejce se krásně prodělá v těch horkých zemácích. Už to tak dělala moje babina ,mamka s ja také a nikdy jsme neměli problém a to máme domácí vejce Sent from my iPhone using Tapatalk
Maxel Odesláno 9. listopadu Nahlásit Odesláno 9. listopadu Jinak dneska mam řetěz na krátko, nehnu se z kuchyně. Po obědě došla objednávka na něco sladkého, tak jsem vykouzlil muffiny s borůvkami a rybízem. Recept tady. Dal jsem poloviční dávku, a vyšlo to na 9 menších. https://www.pocitpohody.cz/a/nejlepsi-muffiny-recept 1
Juraj11 Odesláno 9. listopadu Nahlásit Odesláno 9. listopadu Ano celé vejce hned jak sleješ vodu. To vejce se krásně prodělá v těch horkých zemácích. Už to tak dělala moje babina ,mamka s ja také a nikdy jsme neměli problém a to máme domácí vejce Sent from my iPhone using Tapatalk
Jone Odesláno 11. listopadu Nahlásit Odesláno 11. listopadu …celodenní snažení; když je dnes toho sv. Martina… 1
Micey Odesláno 11. listopadu Nahlásit Odesláno 11. listopadu Jo, taky jsem o vikendu husil. Pres noc konfit, pak rychle dotazeno, holky si porucily variaci na karlovarskej, tedy ho dostaly. Fotka odflakla a pred omastenim, lec dalo se to jist.. 1 2
Micey Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu Nemáte někdo nějakej zázračnej tip co se zbylym dochucenym červenym zelí(m), nechce se mi to vyhazovat? Něco jako knedlík ve vajíčku a k tomu tenhle zbytek vymyslim, ale třeba mi uniká něco zásadního:)
Maxel Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu (upraveno) Todle dilema občas řešim taky. Jak sem lakomej a nemam rád plejtvání Nejčastěji mi ale zbydou i knedlíky a maso, pak dělám tzv. (po jihočesku) šmorn — vše nakrájím na kostičky, pošlu do pánve s výpekem, krátce opeču, přidám zelí, promícham a chvilku společně prohřeju. Jako řikala Holubová v Pupendu: tohle je Bedřichovo nejoblíbenější jídlo. A pak (mu) to sežral ten bezďák. Krom toho mě napadá udělat lepenici s jitrnicí. Anebo bramborák, uzený a zelí, aka cmunda po kaplicku. Akorát dycky tak vlastně děláš další jídlo, jen abys zpracoval zbytek zelí Upraveno 12. listopadu uživatelem Maxel
polifka Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu před 26 minutami, Micey napsal: Nemáte někdo nějakej zázračnej tip co se zbylym dochucenym červenym zelí(m), nechce se mi to vyhazovat? Něco jako knedlík ve vajíčku a k tomu tenhle zbytek vymyslim, ale třeba mi uniká něco zásadního:) Když nemáš maso, dokup si klobásu nebo plátek uzeného. Já mám rád dát si zbývající zelí k večeři samotné jako protipól k vydatnému obědu 1
Micey Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu Tyjo, cmunda.. bramborák, zelí, uzený, zabalený, to by bylo.. ale s tim mě asi princezny pošlou navečer doprdele:)
Maxel Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu Gyoza knedlíčky se sladko-pikantní teriyaki omáčkou. 4 2
Micey Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu To sou takovy ty korejsky mrazeny, zejo? Hlavne nerikej zes je takhle perfektni udelal ty, nebo zapalim kuchyn:)
Maxel Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu Yep, nejdřív zatažený na pařáčku, pak smažený na barvu. Motal jsem je ručně, a zrovna bych neřekl, že jsou nějak pěkný Těsto je teda kupovaný, s tim se mi fakt dělat nechtělo. Bral jsem tady: https://www.pinoys.cz/p/platky-testa-na-pripravu-knedlicku-gyoza-10-cm-300-g-happy-belly
Maxel Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu Mletý kuřecí, cibule, zelí, mrkev, jarní cibulka. Na dochucení jen sůl/pepř/msg.
Jone Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu před 4 hodinami, Maxel napsal: Todle dilema občas řešim taky. Jak sem lakomej a nemam rád plejtvání Nejčastěji mi ale zbydou i knedlíky a maso, pak dělám tzv. (po jihočesku) šmorn — vše nakrájím na kostičky, pošlu do pánve s výpekem, krátce opeču, přidám zelí, promícham a chvilku společně prohřeju. Jako řikala Holubová v Pupendu: tohle je Bedřichovo nejoblíbenější jídlo. A pak (mu) to sežral ten bezďák. Krom toho mě napadá udělat lepenici s jitrnicí. Anebo bramborák, uzený a zelí, aka cmunda po kaplicku. Akorát dycky tak vlastně děláš další jídlo, jen abys zpracoval zbytek zelí …zmíněný trhanec (šmorn) nebo také hoppel-poppel (na Šumavě hopl popl), česky prostě míchanice; esteticky děs běs, ale chuťově…. …nejen "Bedřichovo" nejoblíbenější 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se