Jump to content

Vaše první Rolex

Robo7

Recommended Posts

Kup si Expy 40 mm. Jsou univerzální, dobře nositelné a krátká čekačka.

Pravda. I tak by stalo za to zajit vyzkouset. Nosil jsem Expy 36mm a prechod na 40mm jsem nedal. Ale Expy skvela volba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

před 12 hodinami, PavelH napsal:

Doporucuju udelat presne to, co jsem udelal ja. Domluvit si sezeni, vyzkouset, udelat si wrist shoty, at se na to treba vecer muzes podivat v klidu znovu a zamyslet se, co a jak dal. Me to pomohlo udelat rozhodnuti a zapsat si to idealni.

Přesně tak. Ty hodinky stejně "hned" nedostaneš, tak je škoda dělat zkratku výběrem na internetu. Vyzkoušej a rozmysli to, není co uspěchat.

před 6 hodinami, Kapelnik napsal:

Nemáte někdo prosím aktuální zkušenost s čekací dobou na Datejust 36 u Bechyněho? Děkuji

Žena  dostala DJ 126234 od HB letos v březnu.  Čekala 18 měsíců.

2 hours ago, Sarka Farka said:

ptal jsem se u AD v CZ a Italii a shodne mi potvrdili 18-24 nesicu na ocelovy modely :)

OK, tak to mozna mam prostor jeste na nejaky hodinkovy business, nez to prijde:-) Díky za info, upřímně jsem čekal u DT méně. 

Z mojej skúsenosti sa čakačky menia z týždňa na týždeň, takže čo bolo pred mesiacom už platiť nemusí..Lahko sa môže stať že ti AD "sľúbi" dodať hodinky za 12 mesiacov a bude z toho 6 alebo aj 18. U mňa to bolo tých 6, ale pripisujem to skôr náhode, prípadne zvýšenej dodávke od výrobcu v danom období..

Na čekačky tu máme borci jiná témata ;) Tudíž zpět k tomuto.

První byly v létě 2015 no paper/box dvojkový expy 16570 za tehdy (pro mě) šílených 88 litrů. Pak následovaly expy jedničky 214270 full set za 110k. A největší majstrštyk byly fungl nové GMT-M2 116710LN od rybize brané u Bechyněho ten den myslim za 170k; leden 2017. 
Kua, to byla doba! :D

První byly zánovní NDčka od sibiře asi za 125K v roce 2014 (tehdy stály nový na krámě 135). Rolex jsem předtím nechápal. Malý, hnusný hodinky... až jsem se jednoho rána probudil a zjistil, že je nutně potřebuju. Jel jsem pro ně do Brna, pršelo, byl únor, pamatuju to jak dneska :D.

Pak jsem měl lehce jetý černý Milgy od wizarda asi za 140K, který šly asi za 127K někomu tady. No a nakonec ve 2017/2018 přišly prakticky nenošený GMT-M2 od Rybíze za nějakých ~170K (už si nepamatuju přesně). Ty jsem téměř ve stejnym stavu střelil Kilundronovi někdy ve 2019 tejden předtím, než v Baselu oznámili jejich konec a tudíž jsem provařil dobře 50-60K (jsem nadanej obchodník :D).

The rest is history...

před 4 hodinami, Grilko napsal:

Ahoj. Na kolik odhaduješ tu čekačku? Nebo máš přímo konkrétní zkušenost?

Vzhledem k tomu, že tu nedávno bylo několik nabídek na "přenechání" Exploreru I, k vyzvednutí přímo u AD, tak odhaduji, že čekačka by nyní mohla být kratší než 6 měsíců, dokonce bych si troufal říct, že i do tří měsíců.

Tak to, že jsem se zapsal wishlist u HB v roce 2021 asi nebude ten pravej poradník 

Zalezi na co. Ja na Expy 40mm cekal opravdu asi jen 4 mesice. Na DJ36 uz cekam rok a jeste pocitam, ze min 6 mes budu.

před 8 minutami, Kapelnik napsal:

Zalezi na co. Ja na Expy 40mm cekal opravdu asi jen 4 mesice. Na DJ36 uz cekam rok a jeste pocitam, ze min 6 mes budu.

Vyzvedával jsem DJ, ty jsem měl za 4 měsíce a zapsal se na Suby. Už to bude tři roky. Asi to paní hodila do koše😀

V 24. 4. 2024 v 16:41, Maxel napsal:

Na čekačky tu máme borci jiná témata ;) Tudíž zpět k tomuto.

První byly v létě 2015 no paper/box dvojkový expy 16570 za tehdy (pro mě) šílených 88 litrů. Pak následovaly expy jedničky 214270 full set za 110k. A největší majstrštyk byly fungl nové GMT-M2 116710LN od rybize brané u Bechyněho ten den myslim za 170k; leden 2017. 
Kua, to byla doba! :D

Byly to tenkrát šílený ceny :) Já jsem expy 16570 sháněl s přestávkama snad deset let, ale protože jsem měl nesmyslně konkrétní představu o specifikaci, tak to nikdy nebylo úplně to pravé. Nakonec jsem se začal dívat i po 36mm exp 1 a když pak přišly nové 124270, tak nebylo co řešit. Zapsal jsem se hned a čekal něco přes rok.

Edited by dwg

• 2 weeks later...

Moje první Rolex jsou Explorer 36 model 124270, které pořád mám. Jsou naprosto super a jsou i naprosto perfektně udělané. Vše drží pohromadě jak má a šlapou dlouhodobě na 0s odchylku, což je až neskutečné :) Taky mám rád ten náramek. Jediný další náramek, který mám rád stejně je ten na nových Moonech.
Jiné Rolex jsem ještě neměl, takže nemám s čím porovnávat, ale dost mi vrtají hlavou i Submarinery - nové i plechové. Nedávno jsem je měl v ruce vedle sebe a vlastně ani nevím pro které bych se rozhodl. Oboje mají svoje kouzlo. Takže další budou asi Suby :D Párkrát mě napadlo hodit Expy do výměny za Suby, ale nikdy jsem se k tomu nerozhoupal. Jsou fakt fajn!

IMG_5194.jpeg