ivan_989 Posted April 21, 2024 Report Posted April 21, 2024 Ak by ste sa rozhodli pre nejaké hodinky, ktoré sa ťažko zháňajú alebo treba čakať 2-3 roky (Rolex ), boli by ste ochotní za nový kus zaplatiť aj cenu nad retail ? Ak áno, koľko percent? Ja som zo súčasnej situácie celkom dezorientovany ...
Vorel Posted April 23, 2024 Report Posted April 23, 2024 No, to je zajímavá otázka a asi nemusí být úplně snadné na ni odpovědět. Já obecně platit cenu nad retail ochotný nejsem. Zatím nikdy jsem se nedostal do situace, že bych něco tak strašně moc chtěl, abych byl ochotný to přeplatit jen kvůli tomu, abych to mohl mít, nebo mít hned. Něco ve smyslu u AD 10 000€ a čekačka 3 roky, my dodáme bez čekání (nebo za pár dnů), ale bude to za 15 000€ není pro mě. Na tohle mám svůj názor a zcela jistě bych do toho nešel. Nemusím mít vše co si umanu za každou cenu. Ono je to ale subjektivní, každý si to musí nějak srovnat v hlavě sám
Monkey Posted April 23, 2024 Report Posted April 23, 2024 (edited) Argument výše chápu. Na druhou stranu, konkrétně třeba u Rolexu a neustálému zdražování i současně nastavenému modelu prodejů, je otázka, zdali není lepší si připlatit, hodinky mít hned a nečekat na možný telefonát za několik let (po xtém zdražení). Vše má ale své meze a platit několikanásobek doporučené prodejní ceny je, aspoň pro mě, extrém. Edited April 23, 2024 by Monkey
ivan_989 Posted April 23, 2024 Author Report Posted April 23, 2024 před 7 minutami, Monkey napsal: nt výše chápu. Na druhou stranu, konkrétně třeba u Rolexu a neustálému zdražování i současně nastavenému modelu prodejů, je otázka, zdali není lepší si připlatit, Presne. Keď si človek zrata cakacku a zdražovanie, tak možno až toľko vlastne nepreplati ... závisí samozrejme od nenazranosti priekupnika.
Vorel Posted April 23, 2024 Report Posted April 23, 2024 Jo, způsob prodeje Rolexu se mi dost nelíbí. Bohužel to nevypadá, že by se na tom mělo něco změnit. Mám už nějakou dobu v hledáčku dva modely, ale zatím mě ta čekací doba taky odrazuje. Nebo ani ne ta čekací doba jako spíš to, že není jisté, kdy a jestli vůbec je člověk dostane. Nicméně nejsem ochotný platit překupníkům přemrštěné ceny, tohle podporovat nechci. On si to fakt musí člověk rozmyslet a spočítat sám. Někdo s tím problém mít určitě nebude. Mě se naštěstí líbí i hodinky jiných značek
Monkey Posted April 23, 2024 Report Posted April 23, 2024 Souhlasím. Pro mě osobně je ta nejistota na současné situaci kolem Rolexu to nejhorší. Pokud by byli schopní říct, že hodinky budou zhruba za rok, dva +- i třeba pár měsíců, ale budou, dá se s tím pracovat. Ale ty jejich "možná", " nevíme", "uvidíme"...
Vortex-Tempus Posted April 23, 2024 Report Posted April 23, 2024 (edited) Nad retail som kupil len raz... Submariner Hulk. Vtedy to bol moj Grail Watch a vlastne asi stale je. Zaplatil som asi o 35% viac a nelutujem... 5 mesiacov po kupe ich zrusili. Pre upresnenie poviem ze som to spravil spravil po 3 rokoch neuspesneho skusania a cakania ze ich dostanem od AD a s vedomim ze ich uz dlho vyrabat nebudu. Paradox je ze moj zaujem sa casom posunul inam a Hulky takmer nenosim aj ked verim ze ich cas este pride... Zalezi ako moc tie zelene DJ chces... 3-4000k je "in big picture" podla mna celkom zanedbatelna suma. Pokial mas tie peniaze volne na zbytocnosti tak by som do toho siel... zijeme len raz. Edited April 23, 2024 by Vortex-Tempus
ivan_989 Posted April 23, 2024 Author Report Posted April 23, 2024 Ved to, keď sa človek uzuz dostane na rad, model prestanú vyrábať Ale ~ 30- 40% nad retail mi nejde krkom, taky rozpacmany nie som. Keby išlo o zdravie ok, ale takéto rozmary asi nie sú pre mňa.
Micey Posted April 23, 2024 Report Posted April 23, 2024 V zásadě bych (hypoteticky, páč nemám prachy) asi byl ochotnej něco připlatit za vysněnej model, končící RO, tak něco, pokud je tam aspoň přibližná perspektiva budoucího růstu. Ale za Rolex spíš ne, furt je to masovka a ať se třeba na ty Batmany koukám jak chci, prostě mi to nepřijde jako věc za 4 kila, nemůžu si pomoct.
pi3ta Posted April 25, 2024 Report Posted April 25, 2024 Bol by som ochotný zaplatiť trhovú cenu , ktorá nie je rovnaká ako retail price. V drvivej väčšine je trhová cena menšia, ako retail price, už len kvôli DPH. Sú prípady, kedy je vyššia , napr. dostupnosť, hodinky vlastnil niekto známy, niektoré čísla limitovaných edícií atď. Tu sú nejaké ponuky od predajcov s top spokojnosťou a s s.r.o. v Nemecku , ktoré nie sú príliš overpriced (podľa mňa, pre niekoho to je veľa), berte to iba ako info, prípadne skúste požiadať o zľavu ešte, prinajhoršom Vás odmietnú. https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/rolex-datejust-41-mint-neu-04-2024/2738378846-157-16679 https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/rolex-datejust-41-mint-green-126334-full-set-unworn-2024/2744367257-157-9418
ivan_989 Posted April 25, 2024 Author Report Posted April 25, 2024 dakujem za tip, ale 13.850 (trh) oproti 10.800 (retail) je takmer 30% uplift. Chapem, ze premotivovany jedinec by do toho siel Ale obchod by mal byt vyhodny pre obe strany s obojstrannou spokojnostou... ja by som asi s takymto nakupom nebol spokojny..
pi3ta Posted April 25, 2024 Report Posted April 25, 2024 Rozumiem, ani ja nemám RLX, tiež s tým nie som OK, s prihliadnutím na DPH je to +50% a to je jedna z lacnejších ponúk. Neviem aké má RLX podmienky na čakanie, ale možno nejaký stály zákazník sa vie k nim dostať skôr, a možno by sa za teba niektorý ctený člen prihlásil, ale asi iba trepem blbosti, a vôbec to tak nefunguje.
baza Posted April 25, 2024 Report Posted April 25, 2024 před 10 minutami, pi3ta napsal: Rozumiem, ani ja nemám RLX, tiež s tým nie som OK, s prihliadnutím na DPH je to +50% a to je jedna z lacnejších ponúk. Nechápu, proč do toho stále pleteš DPH ?
pi3ta Posted April 26, 2024 Report Posted April 26, 2024 před 20 hodinami, baza napsal: Nechápu, proč do toho stále pleteš DPH ? porovnávam cenu bez dph s cenou bez dph, tak ako porovnávame čistú výplatu s čistou výplatou a nie čistú výplatu s hrubou výplatou. viacej spamovať nebudem
exell Posted April 26, 2024 Report Posted April 26, 2024 17 minutes ago, pi3ta said: porovnávam cenu bez dph s cenou bez dph, tak ako porovnávame čistú výplatu s čistou výplatou a nie čistú výplatu s hrubou výplatou. viacej spamovať nebudem Promiň, ale co to je za blbost?
Campino Posted April 26, 2024 Report Posted April 26, 2024 Tiež mi to hlava neberieceny u všetkých predajcov v EU sú udávané s DPH, t.zn. cena je konečná. Jedine ak chceš kúpiť mimo EU, tam je to iná, ale kto by to robil
baza Posted April 26, 2024 Report Posted April 26, 2024 před 1 hodinou, pi3ta napsal: porovnávam cenu bez dph s cenou bez dph, tak ako porovnávame čistú výplatu s čistou výplatou a nie čistú výplatu s hrubou výplatou. viacej spamovať nebudem To jako, že jdeš se svojí čistou výplatou do obchodu, a tam si nakoupíš za ceny bez DPH?
pi3ta Posted April 28, 2024 Report Posted April 28, 2024 V 26. 4. 2024 v 10:00, Campino napsal: Tiež mi to hlava neberieceny u všetkých predajcov v EU sú udávané s DPH, t.zn. cena je konečná. Jedine ak chceš kúpiť mimo EU, tam je to iná, ale kto by to robil V 26. 4. 2024 v 10:47, baza napsal: To jako, že jdeš se svojí čistou výplatou do obchodu, a tam si nakoupíš za ceny bez DPH? OK, asi je to jedno a ani to sem nepatrí, možno iné vlákno. Porovnával som cenu, cenu tvorí predajca (vlastník) s prihliadnutím na požiadavky trhu (teda kupujúceho), v rámci EU platíš DPH raz, ak sa predávajú nové hodinky za 12000€ s DPH, predajca zinkasuje 10000€, ak sa predávajú hodinky z druhej ruky za 15000€, predajca zinkasuje plnú sumu , a rozdiel v cene je +50%, teraz bez prihliadnutia na nákup jedného, či druhého, len základné porovnanie cien. BTW dá sa nakúpiť aj v rámci EU bez DPH, len musíš byť platca dane, a musí to byť oprávnený daňový výdavok. S pohľadu kupujúceho, jasné že chce kúpiť nové RLX aj s DPH, len keby to išlo, tak by sme to tu neriešili a cena RLX z druhej ruky by nebola vyššia. Porovnával som iba cenu bez DPH s cenou bez DPH, príklad s výplatami bol, že keď si porovnávame výplaty, tak nebudem porovnávať moju čistú výplatu s Vašou hrubou výplatou. Ale celé to sem nepatrí, a nebudem tu ďalej spamovať, keď tak môžeme to prediskutovať v na tom vytvorenom vlákne.
ivan_989 Posted April 28, 2024 Author Report Posted April 28, 2024 Faktom je, že kúpiť dnes hodinky bez čakania za cenu 10% nad retail mi dáva väčší zmysel, ako ich kúpiť za dva roky čakacky, kedy bude cena aj tak vyššia o 10% . Už len nájsť priekupnika ktorému bude stačiť tých 10 percent resp. drží hodinky aspon cez dve zdražovacie obdobia, a nebude moc greedy.
Campino Posted April 28, 2024 Report Posted April 28, 2024 před 23 minutami, ivan_989 napsal: Faktom je, že kúpiť dnes hodinky bez čakania za cenu 10% nad retail mi dáva väčší zmysel, ako ich kúpiť za dva roky čakacky, kedy bude cena aj tak vyššia o 10% . Už len nájsť priekupnika ktorému bude stačiť tých 10 percent resp. drží hodinky aspon cez dve zdražovacie obdobia, a nebude moc greedy. Zmysel to asi má, ak, ako pišeš, nájdeš priekupníka čo ti ich nové/nenosené predá 10% nad retail…na druhej strane, keďže je to s AD hranie na mačku a myš, vieš prd kedy ti zavolá, a ak to bude namiesto 1a1/2 roka trebárs 6 mesiacov a ty medzitým kúpiš u šedivky, budeš si nadávať že si nepočkal
Recommended Posts