Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hezký večer všem,

Aktuálně se mi podruhé vrátily z reklamace Yema Rallygraf Alpine Endurance s tím jejich geniálním in housem. Jde o to, že to byl dárek, zřejmě vadný kus, a ty hodinky před první reklamací dělaly +15min, před druhou +10min, teď dělají druhý den návratu +5min. Vždycky si je tam měsíc nechají, pošlou protokol z regulace, teď teda údajně i s opravou, a jede to zase na novo.

Dotaz tedy zní, nemáte někdo podobnou zkušenost, a hlavně, jaké bylo řešení/příčina problémů se stejným kalibrem? Předem díky, Jirka

Posted

Ahoj , mě ten jejich in house děla cca +6s / den . Obdobnou zkušenost jako teď zažíváš jsem si prožil s eternou a jejich in house v bronzovkách , 2 reklamace a nevyřešili nic . Došla mi trpělivost a poslal jsem je Rudovi do Onyxu a po dvou dnech mi volají , že teda ok akorát jaksi v Eterně  zapomněli použít mazivo . Co si pak člověk o tom má myslet , podle mě se na to ani nepodívali. 

Posted

@VlastaMikel Díky za odpověď. Na Onyx si myslím, jen tím zřejmě přijdu o záruku, ale čert to vem, hlavně, když budou fungovat jak mají. Měl jsem od nich jen Navygrafy, a ty krom hlučnějšího rotoru už z výroby chodily taky v toleranci. 

Posted
před 5 minutami, nizkotucnytvaroh napsal:

@VlastaMikel Díky za odpověď. Na Onyx si myslím, jen tím zřejmě přijdu o záruku, ale čert to vem, hlavně, když budou fungovat jak mají. Měl jsem od nich jen Navygrafy, a ty krom hlučnějšího rotoru už z výroby chodily taky v toleranci. 

O servisu yema jsem slyšel hodně , bohužel nic velice dobrého a upřímně záruka je fajn , ale k čemu ti je když nedokáží dát hodinky do funkčního stavu viz. ty moje eterny hodinky za 80 a fakt netuším kolikrát bych je musel reklamovat , než by někoho napadlo se do nich podívat a zjistit , že je zapomněli namazat :D . S Yemkama jsem spokojený , ale jak jsem psal naštěstí jsem neměl problém :) . 

Posted

@ONYX servis hodinek Ano, dvakrát byly přímo v jejich servisu, teď leží druhý den odložené, natažené, kolik udělají odchylku.

Posted

Já tak posílal do fabriky 3x Nomos a pokaždé stejný výsledek. Nakonec vráceny peníze. Ale za mě trpká zkušenost a konec s Nomosem.

Posted (edited)

Moja skusenost s Yema cal.2000. Komunikacia tragedia, servis asi mesiac, odchylku z +35 zregulovali na cca.+10…hodinky som nasledne predal…s Nomos naopak skusenost dobra, profi pristup, servis tiez cca. mesiac ale vsetko OK. Potom si vyber😀

Edited by Campino
Posted

Tak máme novinku, třikrát jsem je nechal natažené ležet, a dělaly stabilně +10s/s, druhý den nošené dělají ovšem už +4minuty, nechápu 🧐

Posted (edited)

Pokud dělají 4 minuty při nošení, jsou odchylky v jakékoli poloze při odložení úplně irelevantní a chce to servis

Edited by childe
Posted
před 14 hodinami, nizkotucnytvaroh napsal:

Tak máme novinku, třikrát jsem je nechal natažené ležet, a dělaly stabilně +10s/s, druhý den nošené dělají ovšem už +4minuty, nechápu 🧐

Videl bych to ze v nejake poloze drhnou. Moznosti co, kde o co je mnoho osobne tipuju ze to bude vlasek o mustek. resil jsem podobnou zavadu na Vostok hodinkach a pricinou byl nespravne osazeny impuls jewel.  Bez servisu to nepujde, pane.

Posted

U mně Nomos při nenošení OK. Ale stačila hodinová procházka a 2,5 minuty do plusu. Následoval servis a další procházka a zase 2,5 min do plusu...atd...

Posted
před 17 hodinami, rmx napsal:

V jaký pozici, kdy dělaly +10s, si je nechal položený? 

Klasika, dýnkem dolů. Asi půjdou do Onyxu, byť tak risknu záruku.

• 4 weeks later...
Posted

Tak menší update, odmagnetizovali, zregulovali, týden chodili +- v cajku, a už jsme zase ve starých kolejích, tak nevím, kde může být zakopaný pes.

Posted

Po návštěvě onyxu ? Se mi nechce věřit . A pokud jsi je zase posílal na reklamaci věř , že cokoliv je na protokolu nemusí být realita . Hlavně pokud neuvedli na protokolu důvod té odchylky. 

Posted

Mě právě také ne, to musí být nějaký zakletý kus, zkusím je ještě na pár dní hodit do vrtiče a uvidíme 

• 2 weeks later...
Posted
V 9. 6. 2024 v 18:38, nizkotucnytvaroh napsal:

Tak menší update, odmagnetizovali, zregulovali, týden chodili +- v cajku, a už jsme zase ve starých kolejích, tak nevím, kde může být zakopaný pes.

Pozor na běžný nešvar odkládání hodinek na mobil, tablet, notebook což jsou docela silné zdroje magnetismu. I když jsou hodinky/vlásky dá se říct dnes už antimagnetické, záleží na délce expozice. Nemohlo mezi tím dojít ke zmagnetizování znovu?