Jump to content

Rolex kaliber 3230 problemy s presnostou.

Recommended Posts

Posted
Před hodinou, miguel napsal:

Presne o tomto je aj prvy prispevok tohto vlakna a rovnaka je aj diskusia v odkaze na rolexfore. Uz po 24 hodinach kaliber 32xx nedokaze udrzat amplitudu nad 200 stupnov co sposobuje ze hodinky nejdu presne. 30% majitelov postu ma problemy. Rovnako tam bolo diskusia o znacnom vplyve polohy hodiniek na presnost.

Co já zaregistroval na různých fórech, tak v jednotkách tebou zmíněné problémy v letech 2020, 2021 když kalibr vyskočil, ale na to kolik toho pouští do světa, tak opravdu zanedbatelné množství. Spíš čtu pozitivní reakce. Pak je okolo mnoho konspirací, že v reklamacích stroje lépe mazali a dokonce se prý upgrejdovalo za jiné komponenty, ale to už se opravdu co se dělo a jak to bylo, nedozvíme. Každopádně z reklamací chodili hodinky již v pořádku. Já za mě své několik měsíců na ruce a přesnost luxusní alá Rolex. A to kolikrát i dva dny leží, jelikož mám na pazouře něco jiného, těch 70 hodin natáh je prostě super. 

• Like 1
Posted

Samozrejme tu nechceme sirit konspiracne teorie, ale kazdopadne je tema velmi zaujimava. 

Posted
před 10 hodinami, teg napsal:

Ja mel suby ze zacatku roku 2023. Mozna jsem mel jen smulu.

Ty kalibry musí jít +-2s/24h a pokud tak nejdou, servis.....a nosil bych je tam tak dlouho dokud by tak nešli, jelikož to umí ;)

Posted

Jak jsem psal, delaly cca - 2s, coz je v toleranci, ale trosku me stval ten minus. Spis me znervoznovalo, jak se to menilo v polohach. Predpokladam, ze i toto se u noveho kalibru da nejak vyladit, ale s tim by se, podle me, zabyvali az v ramci velkeho servisu. Ja jsem nyni s 114060 spokojen, co se tyka stability a presnosti. Lupa pryc a kapku mensi prumer a hlavne o 1 mm uzsi tah (guma), mne na me uzke zapesti naprosto vyhovuji.

Posted (edited)

Mne išli Suby viac ako rok +-0, po dvoch rokoch idú cca.-2, ale je to v tolerancii, tak to neriešim. AirKing so starým kalibrom mi idú 3 roky, čiže od začiatku stabilne +3, ale riešiť sa mi to zatiaľ nechce, počkáme a uvidíme, možno pred koncom záruky😉

Edited by Campino