Přejít na obsah

Seiko - záruční servis

Doporučené příspěvky

Zdravím, jdu sem pro radu. Koupil jsem Seika SSC769P1 - solární chrona. U Tovyse protože jinde jsem je nenašel. Hodinky dorazily v nejdoucím stavu, týden na slunci nepomohl šly tedy zpět.

Zhruba za měsíc mi je poslali již jdoucí s protokolem o opravě u Janeba Time v Pardubicích (což je pokud vím servis na Festiny) a s potvrzením o WR testu na 6 atm ( hodinky mají z výroby 100m)

O tristních poměrech po konci Altra samozřejmě vím ale je toto řešení reklamace košer? Ve výsledku mám hodinky s poloviční garantovanou WR a nevím co s nimi festináři prováděli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Janeba time je teď autorizák pro Seiko v rámci ČR , takže je asi úplně normální , že je k nim prodejce poslal. Tlakovka na 6atm je zvláštní  ,  od Tovyse  bych požadoval provedení zkoušky na 10atm  (určitě na to má vybavení ) , čistě jen pro jistotu. 
Vlasta

Odkaz ke komentáři

Ten autorizák u Janeby mi unikl, těmi tlakovkami na míň se obecně hodináři sichrují hlavně kvůli sklu i když u zcela nových hodinek není důvod. WR test svěřím Rudovi až tam budu mít cestu, na běžné plavání mi těch 6 stačí.

Štve mě že v protokolu je uvedena demontáž strojku, nic víc. Tak nevím zda dali nový nebo jen vyměnili článek. 

Odkaz ke komentáři

Já před asi měsícem v rámci pořízení jedněch velmi netradičních Seiko chrono automat komunikoval ohledně dostupnosti dílů s janeba time a přišli mi docela v pohodě . Co nevěděli mi zjistili , ozvaly se zpět . Otázky, na které se ptáš jsou naprosto logické , na tvém místě bych jim zavolal na infolinku a věřím , že podle čísla reklamace na protokolu budou vědět co se s hodinkami dělo a proč . 

Odkaz ke komentáři

WR testování hodinek se provádí často na nižší tlaky než je uvedeno výrobcem. Nejčastějším důvodem je poškození skla. Zde tomu pravděpodobně tak není. Dalším důvodem je projev netěsnosti při nižším tlaku. Vysoký tlak působí velkou silou na víčko hodinek, korunku, sklo atd... to pak silně dotlačí těsnění a netěsnost se nemusí projevit. Pokud mám hodinky klasifikované na tlak 10ATM a projdou testem na 5ATM, tak je více méně jasné, že vydrží i test 10ATM. 

Problém s detonací hodinek, kvůli poškození skla pak nepřeji zažít nikomu z Vás. Většinou to hodinky odrovná, ale zničí to i elektroniku v testovacím válci a to není vůbec levná věc.

Upraveno uživatelem ONYX servis hodinek
Odkaz ke komentáři

Jj, i pouzdra která nejsou vyloženě konstruována jako kompresorová, se tak trochu chovají, vypouklé sklo, některé konstrukce dýnka. I kdyby mi hodinky otestovali na 20 barů, chtěl bych i protokol ze zkoušky na 3 bary. Právě na 3 mi Ruda testoval PS2, Pogue 70m na 5 barů a jestli si to správné pamatuju, tak potápky na dva různý tlaky. A do ničeho neteče. Ani náznak kondenzace a to se s teplotama vody, do který lezu moc neporadím, jednou kafe, podruhý led. U Pogue mě Ruda ujistil, že dosedací plochy těsnění jsou jak nový a u 6119, který dělá teď, mám už i fotku pouzdra, kde je vidět díra pro korunku jak zrcadlo. Takže je mi celkem fuk na kolik to vezmou, ale očekávám zase 5 barů. Ještě jeden poznatek k tomuto, v práci máme na každým stroji vodní chlazení nebo temperaci formy a kdy myslíte, že to začne všechno chcát? Když se to odtlakuje. Tlak drží všechno rovně na svém místě a jakmile klesne, začnou neobsazený zavíratelný rychlospojky kapat. A váha hadic taky udělá s rychlospojkama svoje. Takže i ty zapojený tečou. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...