Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
před 4 hodinami, Humanzero napsal:

Založení vlákna 👍

myslíte že saudové zatlačí cenu ropy k 60$ a vyplatí se počkat ?

Dík 🙂 

Ropa 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Mimo jiné má na ceny ropy vliv i Čína. 

WTI price loses ground to around $70.70 in Thursday’s early Asian session. 

The Chinese officials will hold a joint briefing at 2.00 GMT on Thursday  (čtvrtek 4:00 hod )

China’s housing ministry will hold a press briefing on Thursday in Beijing, joined by officials from the country’s central bank.

China’s housing minister holds briefing as property sector drags economy | South China Morning Post (scmp.com)

Sleduji...

Edited by Jehlan
gramatika :-P
Posted

Já ho sleduju asi 2měsice 😀 no žádná dobrá zpráva pro ně není na obzoru. Celý odvětví nějak zamrzlo… Čína je potápí ještě níže 

• Like 1
Posted
před 5 hodinami, Humanzero napsal:

Já ho sleduju asi 2měsice 😀 no žádná dobrá zpráva pro ně není na obzoru. Celý odvětví nějak zamrzlo… Čína je potápí ještě níže 

vím že jsi to v létě nadhodil, ale doznal jsem, že v minulosti tam růst přicházel koncem řína, proto se ptám jestli letos bude růst či se potopí pod 100.

Nadhodil jsi i Stellantis a já doporučil raději CVNA. Tam to vyšlo. 

Jinak GRPN jsem včera přehazoval, a sbíral bludišťáky  styl P-N-P ,ten poslední P(rodej) byl za 11.17$ a čekám jestli se mi dnes podaří vrátit níž.

Z celé čínské akce mám pocit, že se snaží pouze uchránit fondy (rozuměj úspory vznětlivých soudruhů) a nějaký větší rozjezd se nechystá.

Včera Izrael vs Hamas Live: Israel says Hamas chief Yahya Sinwar killed, war on Gaza to continue | Israel-Palestine conflict News | Al Jazeera 

1:0 , Kdy bude odveta, a jaké hřiště soupeř zvolí ? těžko předpokládat, ale před víkendem by mohli investoři chytnout nerva 😄 

Posted
před 8 hodinami, Jehlan napsal:

vím že jsi to v létě nadhodil, ale doznal jsem, že v minulosti tam růst přicházel koncem řína, proto se ptám jestli letos bude růst či se potopí pod 100.

Jinak GRPN jsem včera přehazoval, a sbíral bludišťáky  styl P-N-P ,ten poslední P(rodej) byl za 11.17$ a čekám jestli se mi dnes podaří vrátit níž.

Z celé čínské akce mám pocit, že se snaží pouze uchránit fondy (rozuměj úspory vznětlivých soudruhů) a nějaký větší rozjezd se nechystá.

Včera Izrael vs Hamas Live: Israel says Hamas chief Yahya Sinwar killed, war on Gaza to continue | Israel-Palestine conflict News | Al Jazeera 

1:0 , Kdy bude odveta, a jaké hřiště soupeř zvolí ? těžko předpokládat, ale před víkendem by mohli investoři chytnout nerva 😄 

Úplně stejný pocit👍 hasí jen požár v jedné části segmentu a neřeší základní věci. Zřítí se to s ještě větším dopadem okolo. Mladý nemaji práci, neutrací, domácí spotřeba padá a oni lejou balík peněz někam kde je to nejmíň potřebný. Miliony prázdných bytů… wtf soudruzi, jen tisknout papírky 🤪 na západě sice taky ale aspoň částečně používáme mozek 😉

Posted

LVMH osobně nevěřím na návrat k 900. Velmi to záleží na Číně. Veškerý růst poslední roky je dán jen a pouze Čínou zbytek světa to nevynahradí. Stejně je na tom Kering. Navíc vyšší zdanění ve Francii, odchod hlavní návrhářky Chanelu, pro značku ponižující zjištění za kolik a kdo vyrábí kabelky, šedé dovozy LVHM zboží do činy na shop DeWu, příšerně vedení hodinkové divize a prodeje to samé, k tomu sponzorství F1 kde odtečou další peníze, odvetná cla na luxusní pití ze strany činy… je toho plno, za mě je postupný konec těchto konglomerátů, cestu vidím v opravdových značkách co dělají to co umí. Tohle je dojička peněz které se zadrhává motor. Krátkodobý posun nahoru, na dlouhodobý držení to já nevidím .

• Like 2
  • Sad 1
Posted
před 18 hodinami, Jehlan napsal:

Spíš se blíží pokračování zápasu IL vs IR. Tam se hraje i o ropu a tam pak můžou být pěkný skoky. Hodně uvažuju koupit něco z oboru asi BP. Docela jsem zvědav na práci F35. Izraelský piloti dělají pro LM pěknou vývojovou práci. Navíc nádherný F15 udělají taky svou část👍

Posted
před 7 hodinami, Humanzero napsal:

Spíš se blíží pokračování zápasu IL vs IR. Tam se hraje i o ropu a tam pak můžou být pěkný skoky. Hodně uvažuju koupit něco z oboru asi BP. Docela jsem zvědav na práci F35. Izraelský piloti dělají pro LM pěknou vývojovou práci. Navíc nádherný F15 udělají taky svou část👍

Píšu si BP BP p.l.c. (BP) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance  koupit za 28,5 $ 

• Upvote 1
Posted

Máte někdo SMCI, CRWD nebo UPST? Jak to tam vidíte? Já se toho zbavil naštěstí těsně před problémy, které tam byly a po pádu znova otevřel jen malinké pozice na SMCI a CRWD. Ten CRWD by se mohl zase zvednout, tam byla jen lidská chyba, a pokud je nebudou honit po soudech tak to vidím cajk.

Spíš mě děsí to kreativní účetnictví/výkaznictví u SMCI.

UPST je asi mrtvý co?