Humanzero Odesláno 24. října Nahlásit Odesláno 24. října příští týden bude výsledkový masakr, tak připravit naditý šrajtofle... PYPL, AMD, ON, UNH, GOOG, KLAC, META, VISA, AAPL, EL, KHC, LLY, MSFT, SBUX, VICI, AMZN, CVX, MA, MO, UBER, XOM 2 1 1
Prochy68 Odesláno 25. října Nahlásit Odesláno 25. října Měl jsem docela nakoupeno, včera jsem trochu uprodaval, mám tak 20% cash, tak snad to bude stačit
Prochy68 Odesláno 25. října Nahlásit Odesláno 25. října Buď budu nakupovat nebo prodávat a nebo nic, což by mi asi vadilo nejvíc. Takže no stress
Josef01 Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října (upraveno) Mě to vychází trochu jinak, ale chápu, od roku 2010 byl ten nástup MS výrazně větší. Teď je otázka, co tady bude déle, zda Rolex nebo Microsoft Upraveno 26. října uživatelem Josef01
Prochy68 Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října No nevím, podle tvého grafu v roce 2010 koupím suby, dnes mám zhodnocení 2400 USD, koupím v té době za stejnou částku akcie Microsoftu, mám zhodnocení 117 000 USD plus dividendy. Počítáno orientačně z hlavy.
Josef01 Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října Mě to vychází cca 50 tis. USD za Microsoft, ale jinak máš pravdu. Bohužel se akci moc nosit nedají :).
Ajaj Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října A co je pointa děcka? Filozofovat v pondělí nad číslama co se v neděli vytáhli ve sportce.. hoďte radši do placu do čeho dnes poslat 1000€, aby z toho bylo v důchodu půl míče. Pardon pokud teda v důchodu už jste. Pak vám ten msf už utek… 2
Jehlan Odesláno 26. října Autor Nahlásit Odesláno 26. října před 33 minutami, Ajaj napsal: A co je pointa děcka? Filozofovat v pondělí nad číslama co se v neděli vytáhli ve sportce.. hoďte radši do placu do čeho dnes poslat 1000€, aby z toho bylo v důchodu půl míče. Pardon pokud teda v důchodu už jste. Pak vám ten msf už utek… pointou je, že "zlato" je konstanta pro hodnotu - uchovává tržní sílu. Specifické zboží, byť trvalé hodnoty není tak likvidní, ale máš ho pro sebe k dispozici - částečně uchovává tržní sílu a bonusem je držení. Akcie jsou podílem na výdělečné činnosti - tam se očekává, že to bude vydělávat (když ne, tak krachují, nebo dotované z jiných zdrojů přežívají jako zombie firmy). Nakoupil jsem něco SM a držím hotovost $ + CZK, poslední akciový titul držený v ČR (byl to BAAGEVOR) jsem za 2 týdny (skoro)vyprodal (zůstalo mi něco okolo 500ks). Gevorkyan kupovaný pod 220. prodej za 232 prakticky je ta dlouhá hladina pod 234 viditelná v grafu. Už to brát nebudu, nízká likvidita.
Ajaj Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října Udělej mi spíš analýzu, kde bych skončil v 2024, pokud bych do každého IPO mezi 2000-2005 poslal 100€
Jehlan Odesláno 26. října Autor Nahlásit Odesláno 26. října před 14 minutami, Ajaj napsal: Udělej mi spíš analýzu, kde bych skončil v 2024, pokud bych do každého IPO mezi 2000-2005 poslal 100€ 3
Zlý Jabko Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října před 15 minutami, Ajaj napsal: Udělej mi spíš analýzu, kde bych skončil v 2024, pokud bych do každého IPO mezi 2000-2005 poslal 100€ Člověče, těch bylo snad přes tisíc 1
Prochy68 Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října před 33 minutami, Ajaj napsal: Udělej mi spíš analýzu, kde bych skončil v 2024, pokud bych do každého IPO mezi 2000-2005 poslal 100€ Tady máš 5, kontrolovat to nebudu, čekal jsem na výsledek 10minut a museli kvůli tomu spustit další reaktor
Prochy68 Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října před 1 hodinou, Ajaj napsal: A co je pointa děcka? Filozofovat v pondělí nad číslama co se v neděli vytáhli ve sportce.. hoďte radši do placu do čeho dnes poslat 1000€, aby z toho bylo v důchodu půl míče. Pardon pokud teda v důchodu už jste. Pak vám ten msf už utek… Pointa byla, že se vyplatí spíš akcie než rolády
Ajaj Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října Po neděli je zase pondělí…. takže když nikdo z nás nemá skleněnou kouli a jen 1 z 100000 je schopen se uživit daily-trading, zbýva jen vsadit na jistotu - trh jde stále nahoru, i když někdy brutálně padne dolu. takže říkáte, že IPO po stovce a nechat to ležet 10-15 let, může být jistota pro blbce mýho typu ?
Jehlan Odesláno 26. října Autor Nahlásit Odesláno 26. října před 10 minutami, Ajaj napsal: Po neděli je zase pondělí…. takže když nikdo z nás nemá skleněnou kouli a jen 1 z 100000 je schopen se uživit daily-trading, zbýva jen vsadit na jistotu - trh jde stále nahoru, i když někdy brutálně padne dolu. takže říkáte, že IPO po stovce a nechat to ležet 10-15 let, může být jistota pro blbce mýho typu ? Sázet na IPO je jako sázet na absolventa školy na začátku jeho kariéry.
Humanzero Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října před 6 hodinami, Josef01 napsal: Mě to vychází trochu jinak, ale chápu, od roku 2010 byl ten nástup MS výrazně větší. Teď je otázka, co tady bude déle, zda Rolex nebo Microsoft Rozhodně Microsoft. Pro současný a několik následujících hodně let běh světa je Rolex bezvýznamná a svým způsobem zbytečná firma, ostatně jako všechny mechanické hodinky, na rozdíl od Microsoftu. 1
Josef01 Odesláno 26. října Nahlásit Odesláno 26. října Pro mě je Microsoft taky zbytečná firma, Nokia byla taky. 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se