Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 minutami, geometr napsal:

Tak je to dobře asi, když to uměj komerční banky...

Tak ale hodně mělký teda 🙂 

Dobře to není, mělo to být před několika lety

já už jsem na FIO v us titulech v plusu což přes týden nebylo...

• Like 1
Odesláno

Pánové mám takový dotaz, třeba to tu už někdo řešil. Mám účty, akcie atd. Ale je nějaký produkt, kde by si mohl účet založit můj 12ti letý syn. Měl na něm svoje peníze a nějakým "ověřením" nebo skrz mě by šlo nakoupit třeba akcie, ETF na jeho jméno? Jasný, může s tím nakládatod 18ti. Ale je nějaký takový produkt? Nebo prostě jen já založit další investiční učet, dát mu to tam a neřešit komplikace? Dle AI jsou produkty, kde se dá napsat akcie na mladistvýho, skrz rodiče. Ale pak se hodně liší info na webech vs halucinující AI. Tak třeba už někdy někdo řešil podobnou věc. Díky za názor ! 

Odesláno

Bitcoin jsem dokoupil na $88500, trochu jsem dobral ETF na S&P 500 a Nasdaq 100, ale co dál...čučím do toho a svítí mi FEAR sakra ta nerozhodnost je peklo...

Odesláno (upraveno)

Já přemýšlel, jestli neprodat google a nakoupit nvdii co bych zitra po výsledcích pustil a dal to zpátky do Googlu. Ale přijde mi to příliš vysponovane a taky si jako absolutní zacatecnik nevěřím. Protoze kdyby to byl dobry nápad, udelal by to přece dávno kazdy a uz by to tu nekdo psal 😀 takze jsem se na to raději vykašlal 

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno
před 10 hodinami, Žigi napsal:

Pánové mám takový dotaz, třeba to tu už někdo řešil. Mám účty, akcie atd. Ale je nějaký produkt, kde by si mohl účet založit můj 12ti letý syn. Měl na něm svoje peníze a nějakým "ověřením" nebo skrz mě by šlo nakoupit třeba akcie, ETF na jeho jméno? Jasný, může s tím nakládatod 18ti. Ale je nějaký takový produkt? Nebo prostě jen já založit další investiční učet, dát mu to tam a neřešit komplikace? Dle AI jsou produkty, kde se dá napsat akcie na mladistvýho, skrz rodiče. Ale pak se hodně liší info na webech vs halucinující AI. Tak třeba už někdy někdo řešil podobnou věc. Díky za názor ! 

Založil jsem všem dětem Portu. Zatím spravuji já, protože jsou děti malé. Ale je možné v profilu vytvořit uživatelský profil dítěte.

• Dát hlas 1
Odesláno

Já mám takový tušení, že jestli to půjde pořád up, tak do konce roku všechno vyleju a nehledejte v tom nic racionálního 😄

• Like 1
Odesláno
před 8 hodinami, Koci napsal:

Založil jsem všem dětem Portu. Zatím spravuji já, protože jsou děti malé. Ale je možné v profilu vytvořit uživatelský profil dítěte.

díky, mrknu po tom.

Odesláno
před 8 hodinami, Koci napsal:

Taky máme pro dcery (10 a 13) nějakých 150k bokem. Přemýšlím kam to narvat, aby se to nějak zhodnocovalo. Je Portu na to dobrý? 

Odesláno
před 2 hodinami, Prochy68 napsal:

Já mám takový tušení, že jestli to půjde pořád up, tak do konce roku všechno vyleju a nehledejte v tom nic racionálního 😄

no klasika leden, únor jde všechno dolu takže to racionální je. Asi se zbavím koncem roku taky toho kde to je na ALT a nejsou to top tituly a udělám si cash na jarní nákupy.

Odesláno
Před hodinou, Gustaf napsal:

Taky máme pro dcery (10 a 13) nějakých 150k bokem. Přemýšlím kam to narvat, aby se to nějak zhodnocovalo. Je Portu na to dobrý? 

Je to takové jednoduché, uživatelské prostředí příjemné, zhodnocení tam bude. Pokud mají ale dcery 10 a 13, tak to mají docela dlouhý investiční horizont docela. Možná bych zvážil alespoň část hodit přímo do akcií na svém účtu, třeba AI s náma bude už asi pořád, takže něco z toho sektoru. I kdyby to teď kleslo o 20-30 %, tak potenciál růstu za 5-8 let je podle mě zajímavý. Ale nejedná se o investiční doporučení a jsou to tvoje peníze. :D

• Haha 1
Odesláno
Před hodinou, Humanzero napsal:

no klasika leden, únor jde všechno dolu takže to racionální je. Asi se zbavím koncem roku taky toho kde to je na ALT a nejsou to top tituly a udělám si cash na jarní nákupy.

To je nejaky divny, ze bych ja delal neco racionalniho.....🤣

Odesláno
před 34 minutami, Prochy68 napsal:

To je nejaky divny, ze bych ja delal neco racionalniho.....🤣

Není to úplně racionální, ale mám podobné úmysly. Vyleju asi všechno co nechci držet long a taky ztrátové pozice přeskupím kvůli optimalizaci daní. No bude to zajímavé. Letos poprvé se mě budou týkat daně z investic. 

Chci to protáhnout Taxomatem, nebo máte jiné doporučení na zpracování daně z příjmu?

• Like 1
Odesláno
před 1 minutou, Prochy68 napsal:

Delam si to sam v excelu 🙂

No to já taky v původní měně obchodu, ale pak tam jsou kurzy do CZK apod. To se mi nechce řešit a  jak řešíš tu přílohu v daňovém přiznání, myslím tu na dividendy, to je peklo podle zemí nebo jak to je... 

Odesláno
Před hodinou, HN_R200 napsal:

Je to takové jednoduché, uživatelské prostředí příjemné, zhodnocení tam bude. Pokud mají ale dcery 10 a 13, tak to mají docela dlouhý investiční horizont docela. Možná bych zvážil alespoň část hodit přímo do akcií na svém účtu, třeba AI s náma bude už asi pořád, takže něco z toho sektoru. I kdyby to teď kleslo o 20-30 %, tak potenciál růstu za 5-8 let je podle mě zajímavý. Ale nejedná se o investiční doporučení a jsou to tvoje peníze. :D

Ok...no, tak třeba na 5 až 10 let něco. Nebo to nechat na spořáku 😁

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...