Jump to content

Investice - akcie, ETF, měny, komodity

Jehlan

Recommended Posts

Před hodinou, geometr napsal:

Celý americký přefouklý AI potřebuje trochu načechrat.

Přefouklý to moc není, ty peníze tam tečou a jsou dobře propočítaný. Až moc nevěřím že jsou v Nvidii pitomci a to co zvládne nejnovější generace v poho zvládne stará generace v rukou Číňanů. Všichni chtějí ji chtějí porazit a najednou to jde díky start-upu? V Microsoftu jsou pitomci co platí zbytečně moc?v Google? Nějak mi to nehraje 😉

před 34 minutami, Humanzero napsal:

Přefouklý to moc není, ty peníze tam tečou a jsou dobře propočítaný. Až moc nevěřím že jsou v Nvidii pitomci a to co zvládne nejnovější generace v poho zvládne stará generace v rukou Číňanů. Všichni chtějí ji chtějí porazit a najednou to jde díky start-upu? V Microsoftu jsou pitomci co platí zbytečně moc?v Google? Nějak mi to nehraje 😉

Tak zřejmě nejde jen o technologii HW, ale taky o technologii tréninku celé AI. Na něčem to musíš jednak postavit a pak to musíš nějak trénovat. Já když se podívám, jak třeba prděj dneska na nějakou optimalizaci vývojáři SW, protože prostě dneska marketing každýho přesvědčí, že potřebuje nutně poslední nejlepší nejmodernější HW a tak nemaj s výkonem koncových zařízení problém... Takže ty informace kolem té čínské AI mi určitý smysl dávají. No, čas ukáže. A taky, nic není tak horký, jak se to uvaří. Uvidíme.

před 3 minutami, geometr napsal:

Tak zřejmě nejde jen o technologii HW, ale taky o technologii tréninku celé AI. Na něčem to musíš jednak postavit a pak to musíš nějak trénovat. Já když se podívám, jak třeba prděj dneska na nějakou optimalizaci vývojáři SW, protože prostě dneska marketing každýho přesvědčí, že potřebuje nutně poslední nejlepší nejmodernější HW a tak nemaj s výkonem koncových zařízení problém... Takže ty informace kolem té čínské AI mi určitý smysl dávají. No, čas ukáže. A taky, nic není tak horký, jak se to uvaří. Uvidíme.

Tak samozřejmě..kdo by nechtěl udělat levněji … nejen rudý…jen mi přijde divný že na to přijde startup pomoci starý Nvidie.., ale uvidíme kde je pravda 

před 1 minutou, exBURN napsal:

Tam mám nakoupíno za líp, možná MU přikupit.

MU taky pěkně vyklesnul. Ale nic se nemá přehánět 😀 Mám Semi sektoru cca 10% portfolia a o moc víc nahoru nechci jit.

Konečně trochu teče krev, já přikupuju a vzhledem k tomu že mám z 90 % techy tak skoro všechno. A kdyby to šlo zítra dál dolu, nezlobil bych se. O Číňanovi a jeho uplatnění v AI si myslím svy, ale třeba se pletu  😅

a jó, někdy si přijdu nechutně bohatej. Pak si ale vždycky vzpomenu na daňový přiznání co ještě musím podat a dojde mi, že mi vlastně půlka nepatří 😂😂😂

S tou Čínskou AI bude sranda. Zatím se ještě nenaučila, že to nesmí prvně napsat a pak až nechat zmizet a zcenzurovat :D

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

před 22 minutami, exBURN napsal:

S tou Čínskou AI bude sranda. Zatím se ještě nenaučila, že to nesmí prvně napsat a pak až nechat zmizet a zcenzurovat :D

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Četl jsem nějaké recenze a vyloženě zázrak to neni. Neni to odpad , ale větší bouře ve sklenici vody😃

Edited by Humanzero