Přejít na obsah

golf


Doporučené příspěvky

Tak Ping fitting proběhl. Ty i200 se tváří příjemně, Géčková železa jsem ani nezkoušel. Bambule už na pohled a ten velký offset by me rušil. Maník mi vytknul chybu ve švihu, chce to zase pár hodin s trenérem. Vlastně skoro všechno regular, regular AWT shafts, regular gripy, regular loft, jenom lie mi dal modrý. Průměr se sedmičkou mi ta čtečka z deseti ran ukazovala 147 metrů. Fairwayove dřevo jsem nevzal, jen moje klasicka sestava, tedy driver, trojka hybrid 19°, železa od pětky, PW, SW, LW, putter. Ta trojka dřevo mi ještě leží v hlavě. Co mě ale překvapilo byl driver. Vždycky jsem spíše tíhnul k malým objemům, ty velké se mi zdály komické. Ale po G400 mi dal do ruky G400 Max a měl jsem tam i 240 metrů carry. A daleko stabilnější směr, než s tím menším. No, co se dalo dělat, vzal jsem ten větší, budu holt za důchodce. Na všechny ty hračky pak černý Hoofer. Za deset dnů budou.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 302
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Hasňo dobrá voľba ja byť tebou by som 3ku drevo pustil z hlavy a keď tak vzal 5 ku drevo a to z dôvodu vyššieho loftu a kratšieho šaftu tým pádom je omnoho hrateľnejšia a viac odpustí ako 3 ka , vzdialenostne lepšie vyplní medzeru medzi 3 hybridom a driverom. Ešte by som možno doporučil preveriť dĺžky šaftou či sú naozaj pre teba v česko slovensku je móda nechávať ich dlhšie ako treba nakoľko ľudia veria čím dlhší šaft tým väčšia vzdialenosť odpalu . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasňo dobrá voľba ja byť tebou by som 3ku drevo pustil z hlavy

Jo, to rika vice lidi. Ale je to opticky krasna rana kdyz je clovek uprostred kratce strizene fairwaye a umi to. Jenze jenze. :-)

 

a keď tak vzal 5 ku drevo a to z dôvodu vyššieho loftu a kratšieho šaftu tým pádom je omnoho hrateľnejšia a viac odpustí ako 3 ka ,

Jo, to je pravda, ale ja trojkou hybridem hraju 190-200. Ta petka drevo by litala podobne. Asi to tak bude zatim stacit. 

 

vzdialenostne lepšie vyplní medzeru medzi 3 hybridom a driverom.

Myslis? Nebylo by to s tou trojkou hybridem tak na stejno? Asi to necham bejt. Takhle presne ja tyhle velke vzdalenosti asi strukturovat nemusim. Nejsem ani tak presny, ani tak konzistentni. Asi staci 220-240 (driver) 190-200 (3 hybrid) 160-170 (5 zelezo, pokud me bude stvat, tak vymenim za 5 hybrid),...

 

Ešte by som možno doporučil preveriť dĺžky šaftou či sú naozaj pre teba v česko slovensku je móda nechávať ich dlhšie ako treba nakoľko ľudia veria čím dlhší šaft tým väčšia vzdialenosť odpalu . 

 

To necham na tom fitterovi. O zkraceni nic nerikal. Jenom zvednul lie o stupen. Jsem dost konfekcni vyska, 182, tak to snad bude OK. Zkousel jsem 4 ocelove shafty a dali jsme tam podle cisel na Trackmanovi nakonec Project x LZ. Nejaka novinka, jeste jsem je nikdy pred tim nemel v ruce. Uvidime. Hraval jsem s True Temper Gold. Jeste se dneska rozhoduju mesi nerezovyma Glide 2.0 nebo Stealth Glide 2.0.wedgema a cerny, nebo silver putter (Sigma G Anser). Bag asi nakonec Hoofer Lite, bo normalni Hoofer neni v cerne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsících...
  • po 3 týdnech...

Mám doma z pozůstalosti když sem to ještě hrál 2 historický hole, kdyby ste je někdo chtěl třeba do kanclu tak napište, nějak se dohodneme

Putter cca 1920

Dřevo cca 1960

de8ac714acee11707e4ad722e4f719b6.jpg

Upraveno uživatelem Moty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Panove, rad bych si poridil nejakou sadu holi. Jsem totalni zacatecnik, prakticky jsem to jeste nedrzel v ruce, ale at nekupuju neco, co me za rok nebude stacit a ja budu kupovat vyssi level... Muzete mi doporucit nejaky vyssi standard? Pripadne shop, kde se da dobre nakoupit... Idealne do SZ... Diky moc :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I s jetou sadou za 5 litru bude chvili trvat, nez se dostanes na slusny HCP, a tedy k potrebe lepsiho naradi...

 

Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk

 

V podstatě máš pravdu, ale co když získá s příliš měkkým shaftem (tyčka k rajčatům) špatný timming švihu? Osobně bych byl již pro výběr první sady až po osobní konzultaci třeba s trenérem ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstatě máš pravdu, ale co když získá s příliš měkkým shaftem (tyčka k rajčatům) špatný timming švihu? Osobně bych byl již pro výběr první sady až po osobní konzultaci třeba s trenérem ...

Souhlas...

 

Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Mám v tomto vlákne trochu netradičný dotaz. Nie som golfista, v okolí nemám žiaden golfový obchod. Pardon preto za laické otázky. Rozmýšľam nad využitím mechanického golfového vozíka pre outdoor využitie - niečo na spôsob benpacker (viď obrázok), teda vozík s upnutím na bedrový pás, upnutie už si urobím sám.

1811351629_Vozk-benpacker.jpg.0e96bd1b2ee55caa1ffd495ad1b323f3.jpg

 

Typy trekových vozíkov sú však dosť drahé, sám si nemám, kde to zmajstrovať, tak hľadám alternatívu. Nákupná taška na kolieskach sa veľmi neosvedčila - je úzka a nestabilná v teréne, hlavne má nízku svetlú výšku, krátku rúčku, siaha mi pod zadok. Možno by stačilo vymeniť kolesá, teda aj celú osku...

 

> Použitie - na prístup ku skalám na lezenie, v  batohu/vaku lano a železo, stan, spacák, jedlo atď = cca do 20kg. Alebo na turistiku ľahším terénom. Mám prácu náročnejšiu na chodenie, takže ak ideme liezť na druhý deň...no už to cítiť. Preto vozík, aby som náklad len ťahal a nemusel nosiť celý náklad na chrbte..

> Terén - kamenistý chodník (ale žiadne veľké skaly, ani skoky), vychodený lesný a aj s vyššou trávou, sem tam výmol, takže by som bol rád za vyššiu svetlú výšku a stabilitu. 

> Skladnosť - hlavná priorita, preto ma zaujal golfové modely - skladnosť v byte, aj pri presune autom a busom. Dám dole batoh/vak, vozík zložím - presun - tam ho rozložím, naložím a idem.

 

Keďže na nete nenachádzam info k vozíkom, tak poprosím znalejších:

1. nosnosť vozíka - aký ťažký je plne naložený stand, či cart bag s palicami? Aby som vedel porovnať, a či je vôbec vozík na to vhodný.

2. využitie bagu, ktorý je predsa len kompaktnejší s vozíkom ako batoh - má stand a cart bag aj iný prístup do hlavnej komory, alebo je do nej prístup len z vrchu? Super by bol celorozopínací vstup ako u transport bagu. Dali by sa z hlavnej komory poodstrihovať tie prepážky na palice, aby som mal čistú komoru?

3.kolesá  - ich gumová obruba je aspoň trochu mäkká? Čo som si pozeral na nete, tak vyzerá, že áno, tak by to mohlo trochu tlmiť v teréne. Predné koliesko nebudem potrebovať, to by som odmontoval.

4. nastavenie rúčky - neviem, či sa to dá takto všeobecne povedať, ale je možné nastavenie rúčky do maximálnej vzpriamenej polohy? Ide mi o sklon celého vozíka a zmeny ťažiska. Predpokladám, že nie.

1949965657_vozk-sunmountainv1speedv1-vzpriamenierky.JPG.93bdcb345606fd8fb488b2753ea58dc0.JPG

 

Predbežný výber:

Decathlon Inesis 2 wheel - neviem zistiť, či sa dá rúčka ešte viac vysunúť.

Clicgear 6.0 - veľké kolesá, asi najlepší tvar, čo by som potreboval, bohužiaľ neskladá sa, nastavenie rúčky tak blbo riešené.

iCart One 3 wheel  - dve stredové tyče, aby bol batoh upnutý na vozík stabilnejší

Sun Mountain Speed V1 - detto

Clicgear 3.5 alebo 4.0

 

ďakujem za odpovede. Či je to blbosť a golfové vozíky sú predsa len na ideál trávnatý povrch?

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stano. Ahoj. Začnu od konce. POZOR, ve výběru máš pomíchané dvou a tříkolové vozíky. Mám za to, že kvůli průchodnosti terénem bude varianta tříkolečková úplně na nic. Asi bych se dále soustředil na dvoukolové.

Ad 1 - nosnost. Vozíku zatíženému 20 kily v terénu, jaký jsi popsal, bych dlouhodobě nevěřil. U jednoduchého a levného by tomu ale pomohla poměrně jednoduchá dodatečná výztuha. Tedy pokud bys zůstal do patnácti, a vozejku pomohl, pak máš šanci. Mimochodem, vozík bych si nejdříve pořádně osobně prohlédl z důvodu úsudku o opravitelnosti. Stejně dříve či později budeš lisované, a následně vyviklané, spoje nahrazovat něčím chytřejším, třeba šrouby. Zkrátka, nebral bych úplné tintítko.

Ad 2 - přístup. Ano. Má, ale je pro Tvé potřeby úplně na houby. Navíc golf bag má výztuhy, které tvarují bag a chrání shafty. Pro Tebe tedy zbytečná váha. Můj nápad: zkus aplikovat big wall bag, česky přezdívaný svině.

Ad 3 - kola. Ano, některá jsou měkčí.

Ad 4 - ručka. Ano, u některých lze.

Poznámka závěrem.: Bacha na příčnou rotaci. IMHO by bylo dobré mít ten pás na vlečení dvoubodový (bok a bok), nikoli jednobodový (záda).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Berte, díky.

Do úvahy som vzal aj trojkolové, ako píšem v príspevku vyššie, predné kolečko odmontujem, alebo konštrukciu skrátim (no tak, aby nebol zásah do skladacieho mechanizmu), čiže bude dvojkolečko. Vozík chcem ťahať, nie tlačiť.

Ad 1 - nosnost - práve, preto som pozeral aspoň vzhľadovo mohutnejšiu konštrukciu. Bohužiaľ, nemám kde pozrieť naživo vozíky, najbližší špecializovaný obchod je niekde 400km ďaleko. Prinajhoršom by som vozík doma nasucho skúsil, ak blbosť, tak e-shopu vrátil.

Ad 2 - prístup - to už by som kľudne používal batohy, čo by ešte poslúžili a majú celoobvodové rozopínanie. To ani nie je problém. Skôr mi šlo o tú kompaktnosť pripnutia origo bagu k vozíku. Veci by som "nasypal" do neho, pod skalami vysypal. Ale to bol len taký nápad.

Ad 4 - ručka - čumím na videá, ako sa pri vybraných typoch nastavuje rúčka. Len nie všade to dobre ukážu. Niektoré typy však to neumožňujú, max. nastavenie je limitované tvarom plastovej objímky, takže je to ako som predpokladal, že rúčka bude mať vždy sklon. Tieto som už zo širšieho výberu vyradil.

Priečna rotácia - máš pravdu. To už som si skúšal nahrubo s obyč. vozíkom. Nebude jednobodové uhcyhtenie, ono aj rúčka golfáku má rozpätie, to už si nejak vyšpekulujem. Dôležité je, aby mal vozík aj širšiu základňu = rozostup kolies.

 

Mne sa pozdáva tento od Clicgear model 6.0 - ale neskladá sa tak šikovne ako tie skládačky. Na druhú stranu, tam je menej tých súčastí = ako si hovoril, ohľadom vyvyklania. Má obrovské 17" kolesá. škoda, že sa nastavenie ručky je závislé s nastavením upínaku na bágle. Tu vo videu si nevšímajte ten 4-wheel model, 2-wheel je v prvej minúte videa - 

resp. z Decathlonu Inesis:

1655894349_vozk-decathlonInesis2wheel.jpg.914061e2ca0f9dbc5fcfb25a3be2a44d.jpg

 

A tu je príklad skládačky - Sun Mountain Speed v1. Ale asi trochu titerná konštrukcia, ale rúčka sa dá nastaviť pekne vzpriamene. Predné kolečko odmontujem.

 

Clicgear 4.0 :

546293208_vozk-Clicgear4.0prava.jpg.1127854966c379e9d4ae8c5c5c583ac1.jpg

 

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Preto som sa aj pýtal, či by nešlo tie prepážky nejak odrezať/odstrihnúť von.

Díky za odkaz. Už som si pozeral aj tie transportné vaky, ale čo som videl, tak všetky mali malé kolieska. Ale to by som aj urval preč. len či sa dajú upnúť do tých origo držiakov na vozíku. Stand aj cart bag majú zaoblené spodky aj vrchy kvôli tomu...aaa tak nejak by som to tou gumičkou obtočil, aj tdržiak má nastaviteľné roztvorenie "čelustí". Tu je viac možností.

No najprv by som riešil ten typ vozíka. Nasadil si mi chrobáka do hlavy s tým vyvyklaním...zase nebudem ho používať každý deň...ale ja tak.

Prevážil som si výbavu, ktorú by som na vozíku ťahal = vyjde to do 15kg.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...