Jump to content

PRIM CHRONOGRAF LE

Harwey

Recommended Posts

Jako za me to je povedene. Ten remen to sice jeste zvysuje, ale celkem tomu sedel.
Co mam tradicne problem s Primem je cena. Sellita 510 se jinde prodava kolem 50-60k (Hanhart), u Primu to je 85k jen to fikne.

Uplna katastrofa to neni, ale kolko stoji ten stroj inde vieme, takze za ten peniaz by to proste chcelo nejaku vychytavku navyse, inak to bude zas len pre hardcore patriotov :D

Napr  namiesto tej speedwanabe tachy lunety tam kludne mohla byt v loziskach aretovana obojsmerna 12h (poor mans GMT) a hned by to bolo trochu o niecom inom. Dalej WR 5ATM je pri dnesnych technologiach na novych hodinkach za 80k neodpustitelne.

před 59 minutami, cali napsal:

Uplna katastrofa to neni, ale kolko stoji ten stroj inde vieme, takze za ten peniaz by to proste chcelo nejaku vychytavku navyse, inak to bude zas len pre hardcore patriotov :D

Napr  namiesto tej speedwanabe tachy lunety tam kludne mohla byt v loziskach aretovana obojsmerna 12h (poor mans GMT) a hned by to bolo trochu o niecom inom. Dalej WR 5ATM je pri dnesnych technologiach na novych hodinkach za 80k neodpustitelne.

Mám speedy od Omegy za 220k, a taky jen 5atm. 🤷‍♂️

Na druhou stranu, Omega je zkouší na reálných 50m v rámci METAS a tvrdí, že opravdu zvládají reálně 50m ponoru a šnorchlování. Já jsem se svými normálně skákal do bazénu a pohoda :) 

Jak je vlastně zkouší Elton? 

před 14 minutami, Fade napsal:

Na druhou stranu, Omega je zkouší na reálných 50m v rámci METAS a tvrdí, že opravdu zvládají reálně 50m ponoru a šnorchlování. Já jsem se svými normálně skákal do bazénu a pohoda :) 

Jak je vlastně zkouší Elton? 

Stejně tak, testuje nàm je profi potápěč. 

před 57 minutami, zekon7302 napsal:

Stejně tak, testuje nàm je profi potápěč. 

Marketingové kecy jako za Prokopa :cheers:

Vysvětlím. Charakter ponoru rozhodně nesimuluje to nejblbější, co se hodinkám při styku s vodou může stát. Jako již po stopadesáté: na Chronomagu popsáno.

před 32 minutami, Bert napsal:

Borci, nechci nějak prudit, ale v 50 metrech není  5 atm, ale 6 .... 🙂 Nesmíte totiž zapomenout tlak vzduchového sloupce nad hladinou.

Jsem vystudovaný fyzik a matematik, tak mi to taky nedá :D jde tam o tu deltu tlaku uvnitř pouzdra a vně, což je 5 atm. 6 atm je to jen vůči nulovému tlaku a pochybuju, že hodinky v sobě mají vakuum aby na ně působilo reálně těch 6 atm. Respektive, těch 6 atm působí na pouzdro hodinek a zevnitř ta 1 atm z vnitřku pouzdra. 

Snad jsem nenapsal blbost. Píšu to za běhu :D