Přejít na obsah

Dotaz na IT specialisty a všechny, kteří vládnou PC


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Děkuji všem za snahu i za lekci swahilštiny :-)

Večer jsem pochyboval, zda jsem koupil zařízení se správnou "sadou funkcí".

Teď jsem si procházel podklady a ten repeater skutečně má umět to, co potřebuju - z ethernetového portu má nakrmit streamer, televizi, počítač atd....

Tak budu večer zase laborovat s nastavením - v podstatě prý umí jen dva režimy: univerzální opakovač / přístupový bod - vím h.vno který je ten správný pro moje použití :-(

 

post-166-0-94295900-1553781437_thumb.jpg

post-166-0-85336000-1553781443_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:-)

Ono je to o tom že když už umíš swahilsky, pak to nastavení uděláš za pět minut ožralý klidně ve tři ráno, kdykoli, na profi zařízení, bez laborování, s garantovaným výsledkem a je jedno zda je to sociální Mikrouš z bazoše za 200 nebo velký CCR router za 10litrů. Něco jako vyjmenovaný slova na základce. Bezdrátový bridge je elementární úloha, každý bezdrátový venkovní spoj takhle funguje. Nastavit si tam můžu co chci, možnosti funkcí a režimu fungování jsou neomezené.


Chci aby měl provoz pro streamer přednost před ostatním provozem taka by se streaming nesekal ? No problem, jeden /queue řádek navíc, na tom nounejmu bez šance.

Jako když umíš řídit auto bez asistentů a ABS, máš větší šanci se v krizové situaci nezabít než když jsi celý život řídit jen auta s obrázkovýma asistentama.

To co jsi koupil to možná zvládne, možná ne, ale bude tě to stát laborování, navíc je to noname zařízení, značku "strong" slyším poprvé v životě, představa dlohodobě stabilní spolupráce dvou nounejmů (Asus vs Strong) mne děsí, kolik to žeře elektřiny výrobce raději neuvádí, Mikrotik je 3.5W max, takže za pět let to přeplatíš dvakrát jen na elektřině, pokud ne na nervech z výpadků.

Pokud chceš laborovat s tímhle a mít radost že jsi to odlaboroval, nechám prostor kolegům z domácností, pokud chceš profi solůšn, moje nabídka platí.

Ale budu hodný a dám ti jeden hint - pokud to ten krám vůbec umí, a pokud ho fakt nechceš vráti, tak správný režim pro tebe je repeater, ačkoli repeatovat nic nebudeš, viz https://www.strong.tv/downloads/manuals/Repeater_300_QG.pdf - repeater je jediný režim kde je AP současně jako klient Asusu a současně tam píšou "Port Ethernet WAN/LAN lze v režimu opakovace používat jako druhý port LAN". Tedy, představ si že chceš repeater, ten si nastav a pak se jen na repeatování v praxi vykašli a vraž tam ten kabel.

A poslední věc - kupovat tyhle nounejmy je nesmysl protože když dojde někdy na prodej, dostaneš za to 50Kč max protože to je jednoúčelové noname zaříznení. Mikrouš stojí na Bazoši 200, v Alze 399 a za pět let bude stát na Bazoši pořád 200, protože je to profi multiúčelové zařízení a tržní potenciál je vyšší.

Stejný princip jako se vyplatí kupovat auto s tažným i když nikdy tahat nebudeš, protože až ho budeš prodávat, bazarníci auta s tažným v TP milují.

Upraveno uživatelem szt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejný princip jako se vyplatí kupovat auto s tažným i když nikdy tahat nebudeš, protože až ho budeš prodávat, bazarníci auta s tažným v TP milují.

 

Naprosto všem, ale jako úplně všem potencionálním kupcům auta s tažným v TP

běhá v hlavě otázka co s tím asi tak to hovado přede mnou tahalo?

 

post-49277-0-06137100-1553788680_thumb.jpg

 

(jasně že néééé, jen půjčenej vozejk od známýho od bratránka, a bylo to jen jednou,

a vlastně jsem s tím vezl jen prázdnej plastovej sud, přísahám, nikdy se s tím netahalo

dřevo z lesa ani přetíženej karavan do Chorvatska, to jako fakt nééé :D )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co píšeš je logické a přesně tohle jsem si celý život myslel, dokud jsem se nedostal k řešení kamerovýho systému pro kamaráda bazarníka a dokud se nerozpovídal ... logika bazarních aut je holt podivná.

 

Ale ať nejsme OT, u jetých PC jsou také občas podivná pravidla, teď ze mne kdosi mámí starý vrak 10 let starého serveru a nabízí nesmyslné peníze jen proto že je v něm deska s nízkou DPC latencí ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jó pánové, to jsou ty "sterilní obýváčky", kde nemůžete přizvednout koberec, bouchnout lištu ani škrábnout do zdi (a natáhnout nejsprostší UTP kabel za pár kaček), protože byste si narušili "katalogový design", s pastelovou batikou a nabílo lakovanýma klacíkama v IKEA kyblíku - takže pak řešíte tyhle sračky s Wifi, kterému taky vesměs nerozumíte...  :lamo:

 

Jak správně naznačují kolegové szt a siwi: pokud Číňan výslovně nenapíše že ten krám "umí" režim klient, tak ho nejspíš opravdu neumí. Žlutá barva konektoru naznačuje že Ethernet je tam kvůli "drátové" WAN v režimech "AP/Router" - a aby to rozhraní nešlo použít jako (příplatkový - vždyť v tom CZC na to máš celou kategorii) "Client" během režimu "Repeater", bývá v něm pro jistotu zakázané. No a bez toho ten ethernetový streamer chodit nebude. 

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku, ad "kterému taky vesměs nerozumíte..." ... to že tomu vesměs nerozumí se tu tak nějak očekává, lidi v autoškole zase neumí řídit, proto tam ale chodí aby se něco naučili. Takže tohle rýpání fakt ne, na autoškolu se také netroubí.

 

Jasněže za ten nákup čínské hrůzy bych tazatele nejraději zavraždil, nicméně není první ani poslední kdo naletěl líbivému designu výrobce "repeateru", a věřím že výchovnější bude nabídnout mu pro bono (sedm minut se stejně nefakturuje) konstruktivní support s lepším zařízením, než ho jen zbuzerovat. Ostatně, třeba mi tu zase na oplátku někdo poradí až budu mít problém s hodinkama.

 

Věcně:

 

o pár postů výše uvádím "současně tam píšou "Port Ethernet WAN/LAN lze v režimu opakovace používat jako druhý port LAN".

 

Tedy katalogově to umí, reálně ale laborovat s tímhle zabere <15 minut a pořád to bude ve výsledku nounejmová čínská hrůza. Na Mikrouši mu to udělám šesti řádkama bez laborování za sedm minut i s úvodním čekáním na reset po /system reset-configuration no-defaults a po updatu.

 

Už to mohlo být nastavené za ten čas co tady tomu věnujeme a ještě by měl doma super device od profi výrobce :flex:

Upraveno uživatelem szt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To já také, ale drát se v praxi blbě tahá když má člověk za zády manželku tvrdící "drát je hnus, buď tu nebude drát nebo tu nebudu já".

 

Být to můj byt, odnesu Asus do popelnice, dám tam 5G hAPac, stejný druhý kus k tomu streameru, mezi nimi 5G bridge a mám spolehlivé stovky megabitů. Ale nechci tazateli nutit dvě nová zařízení když rozpočet je 500.

Upraveno uživatelem szt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, za nemístné včerejší kousání se omlouvám, smolil jsem u toho daňové přiznání...  :tomato:

Taky mám doma manželku a i ona potřebuje průběžně připomínat že mi nemá kecat do drátů, když já jí nekecám do praní, cukroví, psího žrádla a dětskejch hader  :speak_cool:

Akorát těch sterilních holobytů (přesně dle lifestyle časopisů - napiglovaná tvrdá podlaha ode zdi ke zdi, francouzské okno, oversized sedačka v prostoru, v rohu váza se suchýma klacíkama, na 20cm vysokém konferenčáku svíčka - a kolem bílé nebo pastelové zdi bez zásuvek, "aby nebyl narušen vzdušný design") jsem v posledních letech fakt viděl "víc než snesou moje pojistky" - a často šlo právě o příležitosti kdy dotyčný zjistil že nemá jak svou designovou čínskou elektroniku připojit nejen k síti, ale i k pitomé elektrice...   :crybaby:

Valkyrie-Studio.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, za nemístné včerejší kousání se omlouvám, smolil jsem u toho daňové přiznání... :tomato:

Taky mám doma manželku a i ona potřebuje průběžně připomínat že mi nemá kecat do drátů, když já jí nekecám do praní, cukroví, psího žrádla a dětskejch hader :speak_cool:

Akorát těch sterilních holobytů (přesně dle lifestyle časopisů - napiglovaná tvrdá podlaha ode zdi ke zdi, francouzské okno, oversized sedačka v prostoru, v rohu váza se suchýma klacíkama, na 20cm vysokém konferenčáku svíčka - a kolem bílé nebo pastelové zdi bez zásuvek, "aby nebyl narušen vzdušný design") jsem v posledních letech fakt viděl "víc než snesou moje pojistky" - a často šlo právě o příležitosti kdy dotyčný zjistil že nemá jak svou designovou čínskou elektroniku připojit nejen k síti, ale i k pitomé elektrice... :crybaby:

Valkyrie-Studio.jpeg

Pěknej obývák máte... :D

 

Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, mám úplně stejný problém, jako Duke... tj. potřebuji připojit krabičku vzdálenou cca 3 metry od WIFI routeru - kabel mezi nimi nenatáhnu, tedy napadá mne buďto zde navrhovaný router alá klient, nebo takováto krabička? 

 

https://www.alza.cz/gembird-wnp-rp300-01-d5152649.htm

 

Budu v té samé síti, abych onou krabičkou viděl na DLNA server od Synology? Nebo musím/mám NAS přesunout a připojit k tomu novému routeru kabelem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už někdo nechce (nebo fakt nemůže) tahat kabel a potřebuje ho nahradit něčím skutečně funkčním, tak jedině dvě jednotky proti sobě v režimu bridge (point-to-point), např. Ubiquiti NS-5ACL. Na nějaký repeatery a další harakiri rovnout zapomenout, je to ztráta času a peněz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andrew: Pokud nebudou oba konce Mikrotiky, lze použít režim pseudobridge kdy lze vidět ze zařízení za krabicí směrem ven, nemusí už ovšem být vidět opačně. (Pseudobridge dělá MAC NAT, který je jako jakýkoli jiný NAT jednosměrný. Ale obecně to lze.) Lepší je mít oba konce stejné a je jedno zda MIkrotik nebo Ubiquiti, to je řekněme srovnatelný level.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 

Jsem z těch, kdo si nechají poradit :-)

takže mám objednaný Mikrotik RBD52G-5HacD2HnD-TC,

No? A teď už nezbývá než doufat, že ten, kdo ti ten Mikrotik doporučil, ti ho taky nastaví. Protože narozdíl od jiných krabiček pro domácí uživatele, se sám nenakonfiguruje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmm.... dle datasheetu ?The hAP ac2 is preconfigured, so all you need to do, is plug in the Internet cable, the power, and start using the internet by connecting to the MikroTik network?

Ted uz jen, do jakeho rezimu je preconfigured, do vsech najednou to asi nebude :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...