Přejít na obsah

Dotaz na IT specialisty a všechny, kteří vládnou PC


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

@Tomsn : dík za snahu.

@Aetas : hele tak nějak domů. Moje důvody pro laser jsou-

- černobílá stačí

-laser tisk je levnější (Aspoň si to myslím:-) )

-nehrozí zaschnutí a podobný nešvary ingoustu

-tisknou hlavně dokumenty (děti škola, žena práce "z home office osvč"

-skener nutný:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Laser je lacnejsi ak su nadobudacie naklady radovo vyssie. Pozri napr. radu officejet pro od HP, naklady podstatne nizsie ne, porovnatelna laserovka. Tlaci vo farbe, ma to podavace, duplex, skener, network,... . Cena byva okolo 170eur, robi sa to uz roky. Farba.

Aktualne prisli s nejakym modelom kde sa atrament dolieva z flasiek, to uz tlaci takmer zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Laser je v tomto pripade drazsi, Vsak mrknete sami.

Mam konkretne DCP-T510W, je to multifunkce, takze ma i scaner.

Uvadeji naklady 0,03 za cb, 0,09 czk za barevnou stranku. Lasery byvaji o rad vys v desetinach koruny za stranku.

Konkretne muzu rict, ze mam pul roku, rodina se rozvasnila a tiskne ted divoce, kdyz je to skoro zadarmo. Neresime barvy a toner takrka neubyva (nepozoruji zmenu),porad vic nez pulka zasobniku. Cerna byla v baleni dokonce 2x, takze mam jeste lahvicku ve skrini.

A cenove jsou ty lahvicky super levne proti cartridgim, uz zadne dumano nad pripadnym neorigosem.

Pro me idealka na takove to domaci zvykani ...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Používáte na obsluhu datový schránky nějakou aplikaci? A jak jste s ní případně spokojeni? Nebo si ty zprávy někam růčo ukládáte pro budoucí případný použití? Mně by se třeba líbila nějaká integrace do Thunderbirdu, ale nic takovýho jsem nenašel, kdysi s tím vývojáři nějak koketovali, ale nějak nic z toho asi nevzešlo, vzhledem k tomu, že to před nějakou dobou vypadalo, že Thunderbird umře, což se naštěstí nestalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele já si to normálně stahuju do NTB a nemám s tím problém. Ale kámoš používá tohle a hrozně si to chválí:

 

https://www.datovka.cz/cs/

 

Já sám s tím žádnou zkušenost nemám, takže nemůžu podat bližší info, ale třeba by to mohlo vyhovět.

 

 

Jo, na to jsem koukal a pak ještě na aplikaci od Český pošty (Post Signum, resp. Software602) pro elektronický podpisy, která umí i s datovými schránkami (sám ale od pošty nemám ani elektronickej podpis a snažím se od ní mít jen to úplně nejnutnější, navíc SW602 mi taky k srdci nikdy nepřirostl). To jsou asi takový nejprofláknutější aplikace, jinak se toho právě moc najít nedá, co bych chtěl zkoušet a hlavně o čem by se člověk dočetl nějaký zkušenosti. Integrace do pošťáka by byl luxus. Asi zustane u ukládání a zálohy "svépomocí".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám dotaz, který se mi nepovedlo nikde dohledat, ale třeba sem jen lama co neumí hledat. Mám v jednom patře baráku router, o patro výš mám stolní PC, kousek od něj extender a připojuju se přes wi-fi. Teď jsem pořídil druhý extender do chodby o patro níž abych měl signál i na zahradě, ale ten se mi nechce připojit. Zkoušel jsem ho i do zásuvky hned pod routerem a nic. Je možný, že by mohl být připojený jen jeden extender? Díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky asi ano, ale prakticky podle mých zkušeností má většina NAS spíš vstup na přidání externího HDD / kopírování souborů z externího HDD bez potřeby počítače. Kdyby to šlo číst přes USB, bylo by mnohem obtížnější obstarat správu oprávnění a nedělá se to. (možná mě někdo vyvede z omylu)

 

Já koukám na televizi na filmy z NAS přes DLNA a zvládá to v pohodě i 2.4 Ghz wifi i při 4k rozlišení. Navíc tím odpadne nutnost mít to poblíž sebe, ty NASky někdy celkem vrčí, takže je lepší je dát někam z doslechu. Pokud televize DLNA nepodporuje, nebo se nedá připojit na datovou síť, bude podle mě potřeba řešit nějaký media server, třeba něco na Raspberry (levné, spolehlivé, existují hotová řešení co se tam jenom nahrajou), nebo koupit nějaký komerční media server. Bude to efektivnější jak časově, tak finančně, než shánět NAS co umí fungovat jako USB externí disk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tomu celkem rozumím, že to je asi divná myšlenka. Ale to NAS bych primárně chtěl na standardní využití, jako jsou tisíce a tisíce fotek, co manželka archivuje a jsou to plný všechny soukromý i pracovní NTB a taky několik exterrních HDD.

 

Takže ty filmy by byla takovej druhej plán. Navíc to nechci mít připojený k TV, ale k domácímu kinu, hlavně kvůli zvuku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@warann:

  1. "NAS připojovaný po USB" je protimluv - to už by nebyl NAS (Network Attached Storage, ze své podstaty server) ale DAS (Directly Attached Storage, neboli externí disk = slave zařízení). Mimochodem, pokud dnes AndroidTV načuchá externí disk na USB, bude jej mermomocí chtít používat pro TimeShifting - takže by bylo jen otázkou času kdy by tu otravnou hlášku někoho napadlo odsouhlasit - no a ty "tisíce a tisíce fotek" by byly v loji.
  2. Když už toužíš připojovat NAS hardwarově jinak než po GLAN (apropos: WiFi je jednou provždy naprd i na chaloupce u lesa), tak přes HDMI 2.x - ale i tak je to oser vhodný leda pro drahé bezventilátorové krabky osazené SSD, infraportem a příslušným dálkáčem.
  3. Klasické NASy i telky si už přes 10 let rozumějí pomocí DLNA, nemluvě o tom že většina SmartTV se dnes krze media player (resp. instalovatelné aplikace 3. stran) umí do rozumného NASu probourat i protokolem SMB/SAMBA/CIFS (tj. přístup do sdílených složek, s přímým souborovým streamováním bez nesmyslné rekomprese).
  4. Ad audio - jestli tím "domácím kinem" myslíš archivní hromádku repráčků s klubkem kabelů bez obrazovky, tak tyhle šidítka by se snad už taky hezkých pár let (přesněji od dob úpadku DVD/Blue-Ray přehrávačů) měly krmit originálním audio streamem buď přes ARC nebo TOSLINK rovnou z televize, ne naopak. Audio bez telky pak řeší buď specializované síťové přehrávače, nebo zmiňované Raspberry.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku OK, snad jen to "domácí kino"  byla nepřesná zkratka (nebral jsem, že to v rámci dotazu bude podstatný), jde o celkem moderní síťovej přehrávač + repro KEF Q300, určený primárně na muziku, (takže rozhodně nejde o onu archivní hromádku repráčků s klubkem kabelů), ale jedu přes to s podporou SW i filmy. A jde o to, že na tom externím HDD mám nějaký filmy, poměrně obtížně sehnatelný, prostě různý starý věci a tak, který v rámci streamování těžko budu shánět, resp. nemám důvod to dělat.

 

No a jelikož, jak jsem psal, o pořízení NAS uvažuju, chtěl jsem spojit jedno s druhým. Pokud by to šlo, bylo by to fajn, ale nejde o nic zásadního. Nicméně odpověď v zásadě bude pod bodem 3. pokud by tě k tomu něco napadlo, klidně uvítám doplnění.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja osobne preferujem prehravac co sa pripoji cez smb pred DLNA, je to sviznejsie, viac maka prehravac a nie NAS, je tam mensi dato tok...

 

Tak abysme to vzali konkrétně, mám tohle (onehdá jsme na to narazili v jiným vlákně), jde teda někomu, kdo tomu nehoví, poradit  jak to udělat? https://www.rodel-audio.cz/produkty-pioneer-sx-s30dab-detail-3058

 

Ptám se, poněvadž v tomhle se s Radkem rozcházíte a já tomu fakt nehovím.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pohodě, žádné rozcházení: Pioneera i telku připojíš do domácí sítě - no a telku s přehrávačem k tomu propojíš buď přes ARC nebo optikou (pokud by byl problém s kompatibilitou ARC). Přehrávač pofrčí po svém - a předpokládám že po přepnutí na výstup(ARC) z telky by měl jít ovládat i TV ovladačem. Vzhledem k tomu že nepíšeš nic o zdroji videa, tak průchozí HDMI (které to nejspíš nebude zvládat ve 4k, jinak by se tím pochlubili) řešit nemusíš. 

 

PS: A taky mám radši SMB než DLNA, notabene když by to chtělo kvůli ikonkám a resamplingu používat nějakou komerční zrůdnost typu PLEX.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...