Přejít na obsah

Dotaz na IT specialisty a všechny, kteří vládnou PC


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

2Sashator: Nevím jak rozlehlej máš byt a nebo jak vychcaného "poskytovatele", ale WiFi AP (ne nutně router) se ve velkých bytech celkem logicky nemontuje ne tam kde je "zásuvka", ale doprostřed vykrývaného prostoru, abys nevykrýval sousedy ale sebe. Kecy o "nevzhledné kabeláži" stranou, přinejhorším se použije Powerline, ale i mesh ve velkých bytech bývá naprostá zbytečnost. Když už (třeba kvůli grilování v zahradním altánku 200m od haciendy) pro bytovou síť zřizovat druhý AP, tak proboha ve stejném adresním rozsahu a ne na jiné přípojce a s druhým routerem/NATem - to je fakt ignorance nejvyššího kalibru, která se dá zdůvodnit akorát něčí snahou nechat si zaplatit 2 přípojky místo jedné...:furious:

2warann: Vyhodit sčot s utloukem, produktama Adobe i "ajťákem" oknem, přinejhorším přijdeš na jiné myšlenky. Jinak příloha je v okamžiku připojování fyzický soubor - a ten se dá (i v utlouku) připojit i přetažením do rozepsaného mailu. Pro notorické okýnkáře pak existuje i tlačítko se sponkou "připojit soubor", následované souborovým dialogem a spoustou klikání... B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku to vím, ale používám to třeba u datovek, který mám uložený komplet a běžně posílám jedn některý ze souborů z tý DS.  Takže ano, je mi jansý, že můžu otveřít mail a připojit kdejakej soubor, nebo kliknout pravým talčítkem ve složce na soubor a poslat atd. atd. ale, to vše ale předpokládá, že sobor sám o sobě je uloženej. Jinými slovy, potřebuju mít možnost poslat mailem soubro, která sám o sobě uloženej nejni. Ale to je fuk, ten jmenovanej program funguje OK.

Za to bych potřeboval poradit s tím posledním dotazem, s těma konverzema.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

602. organizace SvazArmu mi přes práh domu nesmí, ale tipuju že lemplům buď někde na cestě vypršel nějaký komerční certifikát (který teď půlka republiky zase bude muset ručně stahovat a instalovat z jejich stránek), nebo si Microsoft ve své aktualizační osvícenosti rozesral Simple MAPI a svazarmovci to dosud nezaregistrovali... :shit:

Upraveno uživatelem Radek124
doplněn link
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

trošku z jiného soudku - uvažuji o optice domů (panelák) - nejsem zatím rozhodnut o poskytovateli, ale dle outu tu může být až 1gbit (kdyžtak vdsl není problém - mám to cca 500m ke slamu), jde mi spíše o to, jaký router zvolit ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To snad záleží na tom, jestli se s tím "gigabitem" chystáš obsluhovat domácnost se 3 verglama na WiFi, nebo celej panelák? :smoke:

Jestli nechápeš o čem je řeč a nestreamuješ hry, vychvajdni se na placení za optiku i gigabit, protože drtivá většina zdrojů obsahu (Chronomag s trubkou v pozadí nevyjímaje) Ti dnes nepošle ani těch 100mbps... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen domácnost, chápu o čem je řeč a nestreamuju :) 

nicméně je pravda, že jsem uvažoval opravdu jednosměrně (že se to brzdí u mě)

dobře, vracím do hry i vdsl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je všude, ve smyslu od všech poskytovatelů, draho - 1000/100 je za 800 (jasné při zřízení je to levnější, ale pak to vyleze)

prostě první optika cetinu v naší ulici / vesnici

musim ale zjistit jak to tahají do bytu - abych ti neřešil blbosti a potom nedostal jen 100mbit Ethernet a čau 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak bych to bral: do dobře přístupné krabice s routerem přivést optiku a dál po baráku GLAN v Cat6 - beztak se drtivá většina provozu bude odehrávat po zarušeném 2,4GHz WiFi, protože lidi jsou tupí, líní a nepoučitelní :thumbsdown_anim:

Tahat optiku individuálně až do bytů mi s ohledem na běžné ceny komponent přijde jako overkill, ale konkrétní lokální nabídku (cena za zřízení + měsíční pronájem) neznám a proti gustu žádnej dyšputát B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mozno nevidim do odlisnosti SR/CR, ale nechapem preco nedotiahnut optiku az do bytu/domu. Este som nepocul zeby instalacia (pri rozumnej viazanosti) nieco stala (alebo len fakt zanedbatelnu sumu). Pride mi technicky narocnejsie roztahat do bytov Cat6a ci Cat8 kabelaz ak ma byt garantovana rychlost a bavime sa o vacsich vzdialenostiach. Co pri beznom 8-poschodovom cinziaku, tahanie kablov popri elektrine (lebo inde to nejde)... Atd atd.

Nevravim ze to nieje cesta, ale nevidim ziaden dovod nedotiahnut optiku az na miesto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fiha. Tak to som netusil. Asi pred 10 (11? 12?) rokmi som pri prvej optike platil nejaku instalaciu, nieco v style 100eur alebo tak. Ale odvtedy (na 3 miestach) zanedbatelne peniaze alebo zdarma. Pred necelym rokom v dome instalacia zdarma, zariadenie zdarma. 

V kazdom pripade ani to co pise Prochy nieje nejaka tragedia. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...