Přejít na obsah

Dotaz na IT specialisty a všechny, kteří vládnou PC


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Pánové, jedna raritka. 

V dobách pralesních šlo na centrumu nějak zařídit, aby mi po doručení mailu došla smska.

Dnes už je doba jiná a já bych rád ty zprávy z 2255 přestal dostávat, ale nevím, kde to vypnout. 

jasně, dá se to zablokovat, ale v první instanci bych rád vypnul. Pamatuje někdo tyhle starobylé ,,nástroje"? Díky předem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

jestli můžu mám dotaz. kvůli občasné kontrole a práci z domu mám v notebooku nainstalované nějaké sdílené pracovní složky přes cloud stacion drive, antivir je kasperký, který používáme i v práci. Moje otázka, pokud budu mít na notebooku současně také µTorrent a  občas budu stahovat z CZ torentu nějaké filmy, jak moc velké je riziko, že zaseru firemní sdílené složky nějakým virem. Moc se v tom nevyznám a nerad bych něco posral. Jinak za 5 let se mi to ještě nestalo. Díky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli mas na sdilene složky právo zápisu, tak je riziko přímo úměrně tomu, jako sracku si stáhneš.
Pokud právo k zápisu nemáš, riziko je nulové.

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 50 minutami, Prochy68 napsal:

Jestli mas na sdilene složky právo zápisu, tak je riziko přímo úměrně tomu, jako sracku si stáhneš.
Pokud právo k zápisu nemáš, riziko je nulové.

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
 

díky za odpověď, jinak právo zápisu mám. Stahuji jen seriály a filmy. Takže antivir to nemusí včas  bloknout?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj,
Poraďte mi někdo prosím, už do toho čumím a hledám celé odpoledne... mám tu notebook od neteře.
Notebook Asus F751L s OEM Win8.1 a nejde mi "aktivovat windows". Píše chybu, že byl product kód zablokován. Zkoušel jsem i tu jejich telefonni aktivaci a taky nejde... už nevím, kde hledat. (Přehodil bych to klidně na desítky, ale to mi asi nepomůže, když to hlásí špatný ID...)44c21cb36f20274528e5546b39bc123e.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj, potřeboval bych přes Powershell změnit nastavení jazyka pro nové uživatelské profily ve W10.

Konkrétně jde o nastavení, které se jinak aplikuje přes Language preferences > Administrative language settings > Copy settings > New User Accounts

Nastavení aktivního uživatele mám vyřešené, jen se mi to nedaří aplikovat na default profil, ani to vygooglit. Nemáte tohle někdo vyzkoumané, prosím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypada to, ze mladymu odesel dalsi notebook.. presne po trech letech a kratce po vymene vadneho hard disku.. uz to je v rodine cca 4 notebook za poslednich 8-10 let (2x HP, 1x Lenovo a aktualne Acer, tím vlastne odpovidam Liquidovi - Acer nebrat, disk v prdeli, elektrina v prdeli) ... uz me to dost ubiji..

 

Nemate nekdo zkušenost s operativnim leasingem na notebooky pro beznou domacnost (ne na ICO jako podnikatel)? myslenka, ze platím rozumnou mesicni částku a vo zadnej další kram se nestaram mi prijde docela lakava.. na co si dát pozor? Rekneme stredni herni notebook v porizovacce 25-30.. s mesicni platbou cca 1.5 mesicne.. chvili jsem koukal na nejakej program Alza Neo... ?

 

Diky za jakekoliv postrehy..

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Věci jako disky a baterie odchází všude, stejně to Acer nevyrábí, ale je asi pravda že při těch cenách musí kupovat nějaký low end.

U Aceru se hlavně podle mě za posledních 10 let jediný vývoj stal v tom, že maximálně zefektivnili výrobu těch karosářských součástek ve smyslu úspor na materiálu, takže všechny panty se vylomí den po záruce a po prvním rozebrání to nejde dát dohromady, protože se polovina plastových zácvaků uláme.

EDIT: Teď jsem měl vlastně v servisu jeden Acer, kde se vylomily panty, a k tomu ještě zlomil vejpůl plech co vede od pantu kolem displeje. Takže ani té kovařině už moc nedávají.

Upraveno uživatelem Drooz3R
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Hola, potrebuji poradit/kontakt na IT specialistu ktery se specializuje na viry. V prodejne mi napadl server ransomware lockbit a muj ajtak si s tim jiz neporadil (zkousel tri decryptory a nic...). Je to urgent...prodavame od soboty na rucni doklady a nemam stav skladu, proste nic 😞 a ano zalohovat zalohovat zalohovat, ale to uz ted vim. 
 

ps: prosim do SZ kontakt na nejake guru co by to rad zkusil odcryptovat. Dekuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S dešifrováním neporadím, protože klíče (a množství v nich schované soli) zná nejspíš jen sám pachatel. To co koluje po síti bývají spíš jen nástroje na odstranění aktivních částí  toho svinstva a tabulky "již použitých" klíčů, určených třeba korporacím které v dané vlně za svou napadenou síť zaplatily mnohem víc, což Tvůj problém neřeší. Každopádně nikam a nikomu nezkoušejte posílat výpalné, protože na 99% Vám už stejně nikdo nic neodemkne a ještě budete mít účetní problém ("odborné firmy" inzerující dešifrování za podmínek nápadně podobných těm od vyděračů ani nekomentuju). Za "ušetřené peníze" si radši udělejte poctivou inventuru a začněte znova a pořádně, protože bez záloh Vás srovnatelný průšvih mohl stejně tak dobře potkat i v případě selhání hardware (chcíplý HDD, úder blesku...) a nebo rozbití souborového systému jiným způsobem. Beztak zítra koblihář vyhlásí nouzový stav a omezení všeho možného, takže bude dost času na to dát si do konce roku všechno dokopy "postaru"... 😖

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych ještě poradil kontaktovat přímo Eset, obecně jsou (nebo aspoň byli) v podstatě otevření pomoci s dešifrováním i lidem, kteří nejsou jejich zákazníci. Minimálně byli vždycky poměrně rychle schopni říct, jestli vůbec lze nebo nelze zašifrované soubory dešifrovat.

Pokud pomůžou tak bych teda ten Eset potom doporučil koupit.

Jinak na vlastního ajťáka se nezlob, většinou to v podstatě dešifrovat ani nejde bez znalosti původního klíče. Poslední dobou už obecně ani pachatelé neumí data znovu dešifrovat, byznys s důvěrou to byl jenom pár měsíců ze začátku, když se vlna ransomwaru rozběhla, pak se toho chytli horší byznysmani, kterým se zaplatilo ale nic nedešifrovalo, dnes už nemá smysl pro pachatele uchovávat ty hashe protože se z toho stal v podstatě brutálnější phising, tedy kobercový nálet na který se ve smyslu placení chytnou ti nejméně odolní.

Nechci kopat do mrtvoly, ale proti ransomwaru je podle mě jediná obrana dobře udělané zálohování, jenom pozor aby to nebylo navržené tak, že si necháte příště zašifrovat i zálohy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, už je rozhodnuto, pěkně po staru inventura a nové navedení karet zboží do systému 😞 práce na celý víkend, ale co už, alespoň si uděláme pořádek.

PS: zálohy jsme měli na externí uložiště, které ale bylo trvale napojené na server a ten parchant se dostal i tam. Takže nově na externí uložiště mimo server.

Ale i tak díky za postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...