Přejít na obsah

Dotaz na IT specialisty a všechny, kteří vládnou PC


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Teď jsem to řešil s T-mobile, měl jsem ten problém, že T-mobile zprovoznil VDSL zásuvku, ale nějak se jim zasekla dodávka modemu. No a doma byly hromady keců, neb kluk má distanční výuku, žena homeoffice, což je obojí bez připojení obtížné. Takže jsem prohrabal šuplata a exhumoval jakýsi prastarý DSL router s wifi, píchl ho do zásuvky, přes administrátora vlezl do routeru, všechno, co šlo, nastavil na automat a DNS nastavil podle stránek T-mobile. Chytl se a fungoval těch pár dní bez problémů. 

T-mobile pak dodal standard ZyXel VMG3312 - T20A, ten mi z přízemí bez problémů pokryje patrový dům komplet. Pokud je slabý signál i s přímým výhledem, asi bych spíš reklamoval ten router.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, bandicoot napsal:

Kluci dík. Já jen, že se mi naskytla možnost si nechat dát net vzduchem na barák, a nevím jestli neblbnu a není to fakt jen modemem. Mám ten 100Mb/s tarif a tak nějak mi furt ten drát přijde lepší než vzduch.

Já měl právě internet vzduchem a bylo to utrpení. Tenkrát tady ještě drát nebyl k dispozici. A ten modem, co mi dali k připojení vzduchem, byl naprosto tragický, musel jsem k němu připojit další router, aby to nějak fungovalo.

Drát je na 100% lepší, to je něco úplně jiného. Vyreklamuj modem, nový slušný případně stojí do 1500 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 minutami, bandicoot napsal:

Se teda ještě zeptám. Že padá YT (opakovaně načítá) na dvou mobilech současně připojených ze vzdálenosti deset metrů je prostě špatně, že? Spodní patro je takřka  bez překážek.

Jo, bude problém v modemu nebo v jeho nastavení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@bandicoot Než půjdeš reklamovat, uvědom si že problém často bývá nejen v pro signál špatně prostupných zdech, ale i v rušení z okolí. Schválně, kolik sítí v tom mobilu “naladíš” když otevřeš vyhledávání? Uvědom si že každá z nich ti dnes brutálně ubírá dostupné pásmo - a i když WWW bude nějak chodit, problémy se projeví tam kde potřebuješ ustálený provoz nejvíc, tj. při streamování - notabene když těch HD streamů běží víc najednou, modem má jen mizerné 2,4 GHz rádio a dosahované rychlosti jsou jen zlomek nominálu. Inzerovaný dosah WiFi se týká jen ideálních podmínek bez překážek a rušení, v baráku běžně nastávají potíže už u druhé kantky a nebo jedné silnější zdi/stropu - takže těch 10 metrů už klidně může být hraničních a ani ziskovější antény (pokud budou brát i rušení z větší dálky) to nemusí zachránit... Pro začátek si zkus jen půjčit lepší AP nebo router s “extended range” (a modem degraduj zpátky na modem, protože v OEM Hulahéjích bývá jen ta nejbídnější sračka), umísti jej do středu baráku (ne do rohu nebo někam do  sklepa) a pak si pohrej s orientací antén (vyzařovací obrazec si představ jako disk, nasazený na té anténě jako na ose, víc antén bývá pro víc pasem a/nebo pro potlačení diverzity) :default_cool:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doprostřed baráku nedám kabel, pokud ho nechci tahat pod stropem. Co repeater s přímým výhledem na router?

Jinak rušení není odkud jedna sousedova Wi-Fi v dosahu. Paradoxně hurdiskama to dává lepší signál do patra než vodorovně. Jakoby mu nevadila zeď ale fakt ta vzdálenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@eskimak Dobrej AP zvládne ledacos i bez repeateru, problém je že v tuzemsku všudypřítomné 802.11bg(n) Hulahéje od O2 fakt mívaly problém vykrýt solidně víc než jednu větší místnost - a už po jedné příčce začínaly u videí a remote desktopu/vnc/teamvieweru těžké výpadky.

@bandicoot Tím "doprostřed" samozřejmě nebylo myšleno 3D geometrické těžiště baráku, ale nějaké vhodné místo na nejbližší zdi - ať signál šíříš u sebe doma a ne do okolí. A kdo už si k tomu "repeateru" (co většinu šetřílků jen okrade o další pásmo) může natáhnout stejně neestetické napájení, měl by se přestat trapně vymlouvat a natáhnout si tam rovnou UTP (nebo použít PowerLine) :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potrebujes totok:

https://www.alza.cz/tp-link-deco-m4-2-pack-d5527871.htm?o=8

alebo nieco podobne.

Robia sa aj viackusove verzie ak mas nahodou vacsi baracek,... vie sa to medzi sebou pospajat jak wifinou tak kabelom, kabelom je to samo vacsia parada, ale aj wifi staci a je to kazdopadne potom uplne ina kava nez O2  hujahej pod schodami,... seamless handover je super, behas si s tabletom po celom baraku a Pornhub Ti vsade pobezi ako by si bol na kabli, aj za pohybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl microsoft zas řádí s aktualizacema (ofiice atd.). Co šlo, jsem si vrátil do původní (mnou preferovaný podoby), ovšem nějak nevím, zda jde změnit outlook do původního zobrazení. Tohle nový mě dost se*e.

Pro Radka124 - jo, znám tvůj názor na outlook a poslední dobou je mi stále bližší, nicméně teď bych prioritně potřeboval poradit, jestli to jde nějak přenastavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 10. 2020 v 8:31, cali napsal:

Potrebujes totok:

Hele díky, nejsem asi mentálně ve stavu, koupit nějakou věc, doma jí strčit do zdi, hledat na stánkách (mmch zcela debilních) O2 jak nastavit cizí modem atd. Zní to asi debilně, ale potřebuju prostě něco jako nespresso,. Cvaknu to do zásuvek a ono to to za 5 minut bude fachat samo. Akorát na zařízeních změnim heslo na to nový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@warann Jestli můžu radit, opravdu radši zálohuj celé maily/složky (tj. vytvoř si pravidla pravidla na kopírování do dané složky a totéž v softwaru pro zálohování/synchronizaci) - protože uživatele nikdy nedonutíš aby Ti neposílali stejně pojmenované přílohy (třeba 14x denně "dokument.doc") - a s automatickým přejmenováváním budeš jen pracně dělat totéž co by dělal synchronizační server při verzování.

@bandicoot Jestli si dobře vzpomínám, máš ADSL - no tak vem za pár kaček 5-10-15-metrovou telefonní prodlužku, tu natáhni (klidně kolem podlahových/kobercových lišt a kolem prahů) od splitteru k zásuvce na zdi co nejblíž ke středu bejváku (ale ne za televizí - ta odstíní/zaruší všecko), píchni do toho ten kyslíkův krám - a pokud to bude pojede líp, můžeš si v klidu pořešit jak to vhodně zakamuflovat. A nebo si na totéž pozvi cvičené opice z Telecomu, že chceš přeložit zásuvku na vhodnější místo - a oni Ti přes půl bytu křížem krážem nabouchají svoje hranaté lišty. Alternativa je deaktivovat rádio na modemu, koupit solidní Dual Band GLAN router/AP (stačil by i AP, ale samostatné bývají paradoxně dražší než srovnatelně funkční routery) - a ten opět přes prodlužku postavit/pověsit tam kde budeš svítit do baráku a ne přes ulici ven. Bezdrátové repeatery, meshe a pod. jsou v bytě jenom zbytečně vyhozené za nenefektivní blikající krabičky, ze kterých stejně  trčí dráty (a ze zásuvek bachratá trafíčka, takže si "esteticky" nijak nepomůžeš) a u kterých konfigurace spolu s modemem rozhodně zabere víc než 5 minut...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 27 minutami, bandicoot napsal:

Hele díky, nejsem asi mentálně ve stavu, koupit nějakou věc, doma jí strčit do zdi, hledat na stánkách (mmch zcela debilních) O2 jak nastavit cizí modem atd. Zní to asi debilně, ale potřebuju prostě něco jako nespresso,. Cvaknu to do zásuvek a ono to to za 5 minut bude fachat samo. Akorát na zařízeních změnim heslo na to nový.

Pak bych asi doporučoval od O2 ten jejich Smartbox. Řešil jsem podobný problém, 4 roky fungovala wifi uspokojivě víceméně po celém bytě, ale v posledních dvou měsících se to začalo horšit. Laboroval jsem s externím USB wifi adaptérem, nepomohlo. Myslím, že problém byl v tom, že původní router uměl jen 2,4GHz a v okolí přibylo několik nových wifi sítí. Chvilku jsem ještě laboroval s nastavením kanálů a pak to vzdal. Stejně mám 100Mbs linku, z čehož jsem na 2,4GHz moc neměl. Tak jsem si nechal dát na splátky ten Smartbox a od té doby je klid. A co se zapojení týká, je to přesně to co chceš - pošlou poštou, zapojíš, zobrazí to na displeji instrukce, nainstaluješ si na mobil appku na správu, nastavíš SSID a heslo a už to frčí. Kromě ceny jinak spokojenost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...