Přejít na obsah

Dotaz na IT specialisty a všechny, kteří vládnou PC


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

excel specialisti, prosím, potřebuji myšlenkově nakopnout

Řeším tabulku, kde používám funkci FILTER ze zdrojových dat. Potřebuji tvořit několik filtrovaných seznamů pod sebe. Problém nastane pokud se mi filtrovaná data nevejdou do oblasti mezi jednotlivými tabulkami (viz tabulka "modrá"). Jde nějak tato oblast automaticky zvětšovat, abych po každé změně počtu "M" ve sloupci B nemusel ručně přidávat a ubírat řádky mezi nadpisy "Modrá" - "Zelená"

Možná by bylo rychlejší pokaždé tabulku manuálně přepisovat, ale jsem zvědavý samouk a říkám si, že toto přece musí nějak jít 😕 Včera jsem seděl do půlnoci a učil se tahat a řadit z druhého souboru data pomocí filter a sortby, ale tam moje automatizace končí. Přikládám ilustrační soubor. BTW: S hodinkovou tématikou :) 

pokus.jpg

pokus.xlsx

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@nettopejr Není mi úplně jasné o co v tom multi-seznamu jde, ale tohle noční maštění vzorečků do jednoho listu je s prominutím klasická "cesta samouka do pekel".

  1. Místo Excelu použij Access, v něm z tabulkových dat dostaneš dostatečně "dynamický" výsledek na základě každého dotazu - a je pak jen na Tobě kde to pak použiješ.
  2. Pokud bys trval na pojebaném českém Excelu, použij aspoň MS Query (tj. opět SQL) a nebo zkus pochopit princip fungování kontingenčních tabulek (30 minut?).
Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, kontingenční tabulku zkusit můžu (pár jsem jich dělal, tak snad to půjde- potřebuji předem daný formát výstupu)

Abych upřesnil zadání. To co jsem sem dal je jen ilustrace funkce. Původní zadání si představ jako 150 řádků xls seznamu osob s nějakýma hodnotama. Třeba (imaginárně aby vás to bavilo) : Martina; Ostrava; blond; 90; 60; 90; 180cm; dala, ale nic moc; adresa

Úkol je tyto baby roztřídit podle měst a v těch městech je seřadit podle kvality sexu ;) . Výstupem je přesně graficky definovaný 7. stránkový pdf soubor. Nadpis "Baby z Kolína" a pod tím seznam koček... Nadpis "Baby z Ostravy" a zase seznam... do toho pár barviček a obrázků

Doteď byla udělaná šablonu ve wordu, kam jsem pravidelně ručně přepisoval excelem srovnaná data. Teď jsem chtěl zkusit, jestli dokážu ten samý výstup získat automaticky přímo z excelu. 

"graficky" je výstup OK, baby mi to filtruje (FILTER) a rovná (SORTBY) pod nadpisy, to co mi chybí ke štěstí a musím dělat ručně je právě to "posunutí řádku s nadpisem" a vložení konce stránek na vhodná místa (aby nekončila pdf stránka v půlce jednoho města). 

Spíš jsem si vzal do hlavy, že to musí jít, než že bych bez toho nemohl žít... ale "nedá mi to spát" :) to znáte, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no takhle

kontingenční tabulku bych neřekl "zkusit můžu" ale řekl bych, že vzhledem k požadovanému je to skutečně jediná cesta, jak toho celkem rychle dosáhnout.

pokud výstupem je přesně definovaný 7 stránkový soubor pdf pro mě zní to jako "pozor pozor pozor, tady si někdo vtipně přidělal práci v systému jakosti" - anebo co se stane, když do výběru měst přibude i Náhorní Karabach a Dalskabáty - nemohu je tam uvést, protože už mi 7 stránek nestačí ?

Do wordu se dá vložit i propojení na excel, ale chová se to obskurně, je jednodušší (alespoň takové mám zkušenosti já) nasimulovat design v excelu (klidně na dalším listu) a tam používat ty zobrazené hodnoty a seznamy.

Také je vhodné nepoužívat v designu kontingenční tabulky přímo, jen dosáhnout požadovaných hodnot, protože u kontingenční tabulky nejde schovat (alespoň jsem na to nikdy nepřišel jak rozumně) ty "filtrovací hodnoty"

také je potřeba myslet na to, že vstup musí být vždy "stejný" a srovnaný (jinak to dělá brikule)

jsem ochoten se tím zabývat, pokud by bylo potřeba pomoci, ale potřebuji relevantní data a ne nějaký informace typu "představ si to jako ženskou...." - chápu GDPR, respektuji soukromí, jen je otázkou jak moc vlastně ty data jsou možná zveřejnit a dostat je sem (ke mně)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, nekdo napsal:

Jsem ochoten se tím zabývat, pokud by bylo potřeba pomoci, ale potřebuji relevantní data a ne nějaký informace typu "představ si to jako ženskou...." - chápu GDPR, respektuji soukromí, jen je otázkou jak moc vlastně ty data jsou možná zveřejnit a dostat je sem (ke mně)

Ze ty chces kontakty na tie zenske?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím o radu prohlížeč Microsoft Edge:

Dříve hledání přes adresní řádek normálně fungovalo: napsal jsem heldaný výraz do adresního řádku, enter a výledky hledání na google se zobrazily.

Nyný se aktualizoval na novou verzi 88.0.705.74 a po zadání heldání to vždy vyhodí jen stránku google.

Koukal jsem do nastavení, google je nastaven jako default vyhledávač, vybrána je možnost ,,Search on new tabs: search box.
Mají tam bug nebo mám něco špatně nastavený já?

Díky předem za rady všem 🙂

 

Lou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednoduchý postup ve Windows.

Zkopíruj z DVD složku VIDEO_TS někam na disk.

Stiskni <Windows> + R, napiš CMD a stiskni <ENTER>.

Napiš příkaz "copy /b VTS_01_1.VOB + VTS_01_2.VOB + VTS_01_3.VOB + VTS_01_4.VOB + VTS_01_5.VOB FILM.mpg"

Příkaz napiš podle skutečného počtu a názvů souborů VTS_XX_Y.VOB na DVD. Jsou to ty největší soubory ve složce.

Výsledný soubor FILM.MPG přejmenuj podle skutečného názvu filmu, zbytek smaž.

Postup jen spojí videosoubory, které jsou na DVD rozděleny, do jednoho souboru. Jestli toho máš víc, uvedený příkaz vlož do textového souboru PREVOD.BAT. a ten spouštěj.

Nezapomeň pokaždé upravit .BAT soubor podle skutečného obsahu DVD. Počet souborů i jejich názvy se můžou lišit.

Můžeš to dělat i bez kopírování DVD, ale pak musíš k názvům přidat i kompletní cestu na DVD. Příkaz musíš spouštět ve složce se zkopírovanými soubory, aby je program našel.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...