Přejít na obsah

Dotaz na IT specialisty a všechny, kteří vládnou PC


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Tak psaní ježděním po klávesnici jsem nikdy nedal, zkoušel, ale nedal. 

Pokud bych chtěl jen poznámky a možnost je synchronizovat s PC, pak je fakt super reMarkable. 

Ale já bych to rád využil i večer na pohovce jako tablet - internet, maily, ... To Surface Go 3 by se asi dalo, ale pořád je to velikost 10". A něco s Windows jako tablet -nevím, tabletový režim jsem nikdy nezkoušel, mám jej ale v notebooku, který mohu otevřít jako tablet, asi to zkusím, ale moc si iluze nedělám. Aspoň to Surface je lehké. 

Ať to probírám dokola jak chci, asi pořád nejlépe mi vychází 8" tablet pouzdrem s klávesnicí s možností ho vyndat a používat opravdu jen jako tablet. 

Ale uvidíme, má přijít Fold 5, že by cesta? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 3. 2. 2023 v 20:18, Radek124 napsal:

@papunPro kratší vzdálenosti se dělají i ploché a slim provedení (některé laciné jebky překvapivě utáhnou 4k@60Hz i bez certifikace HDMI 2.x, ale je to sázka do loterie), akorát si před objednáním dobře změř délku - a počítej s nižší životností a větší náchylností k rušení. Propojky jsou cesta do pekel :censored:

Celá kabel se mi měnit nechce je to docela dlouhé. Koupím toto, snad to bude ok.

https://www.alza.cz/premiumcord-flexi-adapter-hdmi-male-female-pro-ohebne-zapojeni-kabelu-do-tv-d6696279.htm?kampan=adwacc_prislusenstvi-pro-mt_pla_all_obecna-css_kabely-redukce-a-radice_c_1003744___NK268a2_456135983220_~106264923253~&gclid=CjwKCAiAxP2eBhBiEiwA5puhNar6jV0Zc0SF7mizCSrSC2Nimz4IIbBUQh7eZpvUdtkIO7nDWQHJDBoCWf8QAvD_BwE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Taková blůbost, ale třeba někomu pomůže. Nějaký měsíc, možná i víc jsem na FB řešil problém, že v některých skupinách mi nešly přídavat příspěvky. Respektive jsem ho přidal, ale on se tam neobjevil. Žádná zpětná vazba. Pak jsem tam napsal k cizímu příspěvku komentář a on zešednul a bylo napsáno, že je zamítnuty. Důvod bylo porušení pravidel - přitom jsem na první pohled nic neporušil. Ještě doplním, že už nějaký ten rok na FB funguju, ne moc výrazně teda, spíš v rámci skupin, kde se něco řeší. A nikdy jsem neměl žádný konflikt ani ban.

No a včera jsem přidal dotaz do jedné foto bazarové skupiny a ten mi byl zamítnut + zákaz činnosti ve skupině na pár dnů. a jako důvod uvedeno, že porušuji pravidla - chybí profilový obrázek. Kontaktoval jsem správce skupiny, ten napsal, že nic neblokoval, že to asi automat. Odblokoval mi to.

Následně jsem hned přidal profilový obrázek a od té doby mám zatím napříč FB klid a mohu přispívat všude a vše je OK.

Takže FB si prostě vymyslel, že kdo nemá v profilu obrázek, tak je podežřelý a tak nějak nesystematicky blokoval mou činnost. Nicméně je jedno, jeastli tma máte svoji fotku, nebo hovno svého psa. Jen tam musí něco být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 2/9/2023 at 1:03 PM, Klotzman said:

Nevím kam s tímhle dotazem - nepoužíváte někdo učící program ANKI? Nejsem schopnej ho přinutit aby mě nechal učit slovíčka opakovaně, furt mi tvrdí že pro dnešek mám splněno, asi jsem blbej ale nevím co s tím.

Když si otevřeš příslušnou složku s kartičkami, zkoušel jsi dole v "settings" v záložce "review mode" přepnout na režim random shuffle? Tam by snad mělo jít procvičovat donekonečna....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, dtx napsal:

Ahoj, 

Potřeboval bych poradit nějakou apku na Android pro vytvoření zašifrované složky. Nemám problém s placenou, ale aby byla uživatelsky přívětivá a hlavně silně zabezpečená. 

 

Díky 

Sám to nepoužívám, nicméně mrkni sem:

https://www.tazkranet.com/cs/free-folder-lock-apps-for-android/

https://www.svetandroida.cz/files-od-googlu-nova-zamykatelna-slozka/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 2. 2023 v 19:06, dtx napsal:

Ahoj, 

Potřeboval bych poradit nějakou apku na Android pro vytvoření zašifrované složky. Nemám problém s placenou, ale aby byla uživatelsky přívětivá a hlavně silně zabezpečená. 

 

Díky 

@dtx ... jen pro zajímavost jsem tvůj dotaz zkopíroval do ChatGPT. Tady je odpověď :) Popravdě netuším, jestli je to odpověď správná, ale minimálně je to zajímavé.

 

Ahoj,

Existuje několik aplikací pro Android, které mohou pomoci s vytvořením šifrované složky na vašem zařízení. Zde jsou některé z nejlepších možností:

  1. Signal Private Messenger - Tato aplikace je známá pro svou šifrovanou komunikaci, ale také obsahuje funkci pro vytvoření šifrovaných složek na vašem zařízení. Aplikace používá AES-256 šifrování a může být chráněna heslem nebo kódem PIN.

  2. NordLocker - Tato aplikace nabízí silné AES-256 šifrování pro soubory a složky na vašem zařízení. Můžete také chránit složku heslem nebo PIN kódem a získat přístup k vašim souborům pomocí aplikace na vašem telefonu nebo PC.

  3. Cryptomator - Tato aplikace je navržena speciálně pro vytváření šifrovaných složek na vašem zařízení. Používá AES-256 šifrování a má uživatelsky přívětivé rozhraní pro snadné použití.

  4. VeraCrypt - Tato aplikace je určena pro vytváření šifrovaných disků na vašem zařízení a může být použita pro ochranu souborů a složek. Můžete vybrat různé šifrovací algoritmy a také zvolit heslo nebo klíč pro přístup k šifrovaným souborům.

Pamatujte si, že vždy je důležité mít silné heslo a pravidelně zálohovat své soubory a složky. Doufám, že vám tyto tipy pomohou najít aplikaci, která vyhovuje vašim potřebám.

Upraveno uživatelem Jarett
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, petr_cha napsal:

Zajímavej je ten signal.. to jsem ani nevedel, ze navic umi delat i sifrovane slozky..

Nedalo mi to a prošel jsem aplikaci, ovšem nikde jsem nenašel možnost vytvoření šifrované složky... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pánové herní PC co sem kupoval nedávno na Alze za 40k mám už podruhý na reklamaci... Poprvý nešly ovládat RGB podsvícení (výměna za nový PC) a podruhý grafika nefungovala jak měla... (Zatim čekám). Tak jsem oprášil starej noťas aspoň na Internet a mejly, na mobilu mě to nebaví. Mám ho několik let a spíš jsem ho používal jako záložní na komunikaci. Teď mi přijde extrémně pomalej a chtěl bych se zeptat mazáků. Když bych koupil nový Widle 11 a přeinstaloval ho jestli to pomůže nebo fakt už je to šrot a lepší už to nebude.

Jde o tyhle komponenty:

Procesor:          AMD Turion(tm) II P560 Dual-Core Procesor  2.50 GHz
Grafika:             ATI Mobility Radeon HD 5470
RAM:                 4 GB
HDD:                 450G
Typ systému:   Windows 7 Home Premium 64 bitový

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, potřeboval bych pořídit herní NTB pro 10ti letýho kluka. Cenově do 30ti tisíc a moc chce podsvícenou klávesnici. Co vím tak hraje Minecraft, chce Age of empires do her jako Call of duty atd. ho zatím moc nepouštíme. Plus to bude mít samozřejmě jako počítač na věci do školy, ale přenositelnost nehraje roli. Kdyby mě někdo dokázal nasměrovat, tak mi to ušetří dost času. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NTB má jedinou výhodu a to že jde přenášet, jestli ho nebude/š nikam nosit je nesmysl kupovat noťas :default_wink:. Herní PC jedině stolní. Krom toho se dneska dělaj PC krabice s RGB podsvícením a jestli to má kluk rád, tak určitě skříň s RGB prvky. Já myslim, že to dneska má snad každý herní PC. A samozřejmě jdou dokupovat klávesnice podle libosti s RGB podsvícením, který jde nastavovat jednoduchými prográmky. Já mám Logitech G213 za 1500,- a spokojenost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...