Jump to content

Anketa - japonské potápky

Nejoblíbenější japonské potápky  

39 members have voted

1. 1. Jakou značku máte nejdraději ?

Recommended Posts

Zdravím, potápěčské hodinky mám nejraději a obvžlášť ty z Japonska, proto mě napadlo vytvořit anketu, když tu ta možnost je a zjistit jakou značku máte nejraději vy 😁, jelikož je tu jistě spoustu fanoušků těchto hodinek, tak možná bude těžké vybrat jen jednu. Já nejsem vyjímka 🙂.

Níže přikládám foto pro inspiraci a výšše zmíněnou anketu :)

Bez názvu.png

Edited by Salamaster

Pravda, Duro jsme tam mohl přidat. Jen mě nepřišlo, že Casio má v potápkách takový výběr. Maximálně kdyby se zahrnula i řada OCEANUS😁

Obecně preferuji japonské hodinky, nevím proč, ale jsou mi nejblíže a tahne me to k nim. Mám pár kousků od Citizenu, Orientu a samozřejmě Seika. Co se týče specificky potapek, tam u mě vedou Seiko, historií a i další soudobé potápky planuju od téhle značky.

Hlasoval jsem pro Seiko. Kdybych si mel vybrat byly by to SBGV243. Nejsou to sice 100% potapky, protoze nemaji otocnou lunetu, ale maji 200m WR, sroubovaci korunku a pokryly by v pohode vsechny vodni aktivity :)

• Like 1

před 47 minutami, Salamaster napsal:

Pravda, Duro jsme tam mohl přidat. Jen mě nepřišlo, že Casio má v potápkách takový výběr. Maximálně kdyby se zahrnula i řada OCEANUS😁

Omlouvám se za drobnou provokaci :cheers:

Pokud se berou jako potápky hodinky s WR 200m - pak jsou to všechy G-Shock
Pokud se berou potápky, jako hodinky s otočnou lunetou - tak se  najde pár modelů.
Oceanus vesměs nesplňuje ani jedno ani druhé kritérium (s vyjímkou modelů Cachalot, které ale v aktuální kolekci absentují)

před 46 minutami, orol napsal:

Omlouvám se za drobnou provokaci :cheers:

Pokud se berou jako potápky hodinky s WR 200m - pak jsou to všechy G-Shock
Pokud se berou potápky, jako hodinky s otočnou lunetou - tak se  najde pár modelů.
Oceanus vesměs nesplňuje ani jedno ani druhé kritérium (s vyjímkou modelů Cachalot, které ale v aktuální kolekci absentují)

V pohodě 😁

Děkuji za poučení, to jsem nevěděl, ale ty jejich hodinky z téhle kolekce se mi od Casia líbí, ale favoritem je stejně za mě Orient.🙂

Z uvedených preferuji Seiko, ideálně samuraj první nebo druhé generce, i když v poslední době se mi hodně líbí i Prospex Sea GMT SPB381J1. Mimochodem, je nějaký výrazný rozdíl mezi Samuraji vyrobenými v Japonsku a těmi obyčejnými?

Edited by STRKKT

před 23 minutami, vraby napsal:

Dost kousků od Seiko jsem protočil,ale nejdéle jsem měl Orient Saturation tak hlas pro ně.

001.jpg

Yees konečně v tom nejsem sám 😄

jap potápky jsou také mojí nejoblíbenější kategorií (které trochu konkurují digiplasťáky casio), tak jsem si je seřadil dle úvodního schematu - abych si zároveň osvěžil, co vlastně mám :D. oblíbenost značky odpovídá počtu kusů. noa kdybych měl zvolit absolutního vítěze poslední doby, tak to budou m-force; seika naopak už leta nenosím.

20250108_154326.jpg.d4ac6bbe65d72c9e1794f2ccde7cf865.jpg

• Upvote 1

před 19 minutami, lub napsal:

jap potápky jsou také mojí nejoblíbenější kategorií (které trochu konkurují digiplasťáky casio), tak jsem si je seřadil dle úvodního schematu - abych si zároveň osvěžil, co vlastně mám :D. oblíbenost značky odpovídá počtu kusů. noa kdybych měl zvolit absolutního vítěze poslední doby, tak to budou m-force; seika naopak už leta nenosím.

20250108_154326.jpg.d4ac6bbe65d72c9e1794f2ccde7cf865.jpg

Krásná sbírka.👌 Já plánuji koupit právě nové hodinky a to konkrétně Orient Kamasu v rudé 😁

Moj nazor je tiez ovplyvneny tym, ze Seiko hodiniek sa u mna pretocilo peknych par kusov. Ak pominiem zelvy a SKX.... 
Co uz moze konkurovat MM300 SBDX001 a plechovym Seiko Tuna SBBN015?