Přejít na obsah

Longines Hydro Conquest Automatic


Radius

Doporučené příspěvky

Od koupě modrých v keramice jsem zatím spokojený a nad prodejem/výměnou jsem zatím nepřemýšlel.

Tyto zelené jsou super. Vzhledem k dosavadni spokojenosti do nich určitě půjdu. 
 

Na střídačku budou super!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den/Ahoj :-)

jnedávno jsem si koupil svoje první mechanické švýcary Longines HydroConquest. Před koupí jsem pročítal toto fórum a vlákno a všiml jsem si, že hodně lidí kupuje velikost 39 nebo 41 mm. Osobně jsem si hodinky zkoušel v obchodě, bohužel měli pouze velikost 39 a ty na mém zápěstí 18,5cm vypadali tak prťavě, že jsem si u AD objednal rovnou velikost 44mm. Hodinky mi sedí perfektně, ale stejně jsem chytl paniku, že jsem koupil nějaké obludy, protože většina hodinek se dělá a nosí hlavně tak v maximální velikosti 41,5 (kromě chronografů) a že mé 44mm jsou faux pas. Abych prohloubil svoji depresi, tak jsem si vyfotil hodinky na zápěstí a taky se mi zdálo, že jsem to fakt s tou velikostí přepískl. No ale pak jsem zjistil, že ten vrchní pohled na hodinky je hrozně zavádějící.

Nepíšu to jako objev století, ale třeba tento postřeh pomůže někomu jako já kdo se rozhoduje o koupi svých prvních "pořádných" hodinek. Na přiložených fotkách (omluvte kvalitu) jde vidět rozdílný pohled.

Každému doporučuji hodinky si vyzkoušet pokud možno a i třeba na ruce nafotit z jiného úhlu. Nebo někoho vzít s sebou do prodejny aby to posoudil svýma očima :-)

 

Jinak hodinky jsou fantastické a udělali mi ohromnou radost.  Aktuálně zjišťuji co je tam za kalibr, protože se ty informace rozcházejí snad prý L888.2

 

 

 

post-69243-0-08890500-1581936638_thumb.png

post-69243-0-80704000-1581936647_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velky ti nejsou. 44mm je jeste v poho. Spis se zeptam proc si nekoupil novy model s keramickou vlozkou lunety?

 

To bylo velké dilema. Ale rozhodl jsem se čistě a pouze na základě vzhledu a pocitu. Ten starší model se mi prostě líbí víc. I když mají tu hliníkovou lunetu. Výhody keramické jsem si vědom. Ale pokud nebudu hovado, tak by měla obstát i ta hliníková. Na "práci" mám G-shock GAW-100G-1AER (ve zlaté barvě) taky pěkné hodinky ale ty sem nepatří :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky super a velikost...v té pozici kde je máš na ruce v okamžiku fota sedí jak hrnec na zadek. Nesjíždějí Ti k zápěstí?

 

Bohužel trochu ano. Což mě trochu štve. Ale je to podle mě o zvyku. Jsou to moje první hodinky na ocelovém tahu. V hodinářství mi řekli, že hodinky na ocelovém tahu se právě nosí trochu volnější.

Záleží ale na teplotě. Myl jsem nádobí a když jsem jsem si pak ty hodinky nasadil, tak mi byly skoro až moc těsné jak mi  "natekla" ruka. Takže v zimě mi budou nejspíš trochu padat, ale když bude teplo tak budou sedět, nebudou padat a bude ještě malá vůle abych si neodkrvil ruku :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hlavne na tyhle LHC se hodi jakykoliv pasek, at uz kuze, nato, tak vyzkousej ;-) 

 

Určitě ano. Časem. Ale ten ocelový tah je podle mě skvěle zpracován, tak ho budu chvíli nosit a až mě to nebude bavit tak zkusím případně změnu. Viděl jsem několik fotek LHC na koženém tahu a fakt super. NATO se mi moc nelíbí. Zatím :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no me prave teda moc dobre zpracovany neprisel :-) hlavne teda spona je desna jak u seiko za 5 litru ;-) ale to poznas casem az vyzkousis vic hodinek

 

ad terminologie abys v tom netapal: kozeny je remen/ inek, kovovy to same, TAH je TOHLE ale bud vklidu hodne lidi to tady mota, hlavni je spis aby dany clovek vedel o cem mluvis.

 

fotky: moje byvale LHC, slusel jim vintage ale i origo kuze.

post-60846-0-66806600-1581950976_thumb.jpg

post-60846-0-41603400-1581950997_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...