Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Díky za rady, předtím jsem to nezkoušel, jen jsem koukl, že to nemá polohu vytažení korunky pro datum a hýbal jen s ručkama. Fígl s točením tam a zpět kolem půlnoci jsem neznal, ale funguje to a už jsem to dotočil na správné datum. Díky pánové! :)

Edit: stačilo sjet zpět cca tak k 11 a pak zas k 1 aby to klaplo kam má

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Povidláček
Odesláno (upraveno)

Ach so, já myslel, že ten kolempůlnoční šmrdl znáš... :) Když se budeš po přeskočení data vracet před půlnoc, v jistém okamžiku sebou číslíčko v okénku jemně cukne, ve strojku to cvakne a to je ten správný okamžik začít otáčet zase po směru a číslíčko znovu přeskočí. A tak pořád dál, jen v tom radostném ajfru nesmíš přejet aktuální datum, jinak si to dáš ještě jednou dokola...  :lol2:

Upraveno uživatelem colommbo
Odesláno

děkuji také za fígl s pulnočním skokem, pomohl mi. Zároveń bych využil vlíkna a zeptal se, jestli mám hodinky v pořádku. Koupil tyhle primky,a překvapilo mě že mají vteřinovku stříbrnou, a zbytek hodinek je ve zlaté. A ted nevím jestli je to v pořádku nebo ne a druhý dotaz,když vytáhnu osičku, vteřinovka se nezasatví a běží pořád dál a taky nevím jestli je to v pořádku. Strojek by měl být ve vnitř 68.3.

Děkuji za info

Jirka

post-8328-0-73241800-1492539814_thumb.jpg

Odesláno

ano, strojky primek nemaji hacking (hacking = komplikace strojku, pri kterem se vterinovka vytazenim korunky zastavi)

děkuji také za fígl s pulnočním skokem, pomohl mi. Zároveń bych využil vlíkna a zeptal se, jestli mám hodinky v pořádku. Koupil tyhle primky,a překvapilo mě že mají vteřinovku stříbrnou, a zbytek hodinek je ve zlaté. A ted nevím jestli je to v pořádku nebo ne a druhý dotaz,když vytáhnu osičku, vteřinovka se nezasatví a běží pořád dál a taky nevím jestli je to v pořádku. Strojek by měl být ve vnitř 68.3.

Děkuji za info

Jirka

Odesláno

děkuji za info, už jsem na to přišel a majitel mi už odepsal ohledně sklíčka a mám ho bohužel plastový Při koupi mě nenapadlo se zeptat. Tak pak jak je pošlu na ronovaci to nechám vyměnit at je to jak má být. Každopádně děkuji za pomoc. Jirka

Odesláno

Ono ma byt plastove. ;-)

aha, jsem netušil, myslel, jsem, že se dávali jen skleněný...nuže dobrá..vyhrál jsem okurku měsíce :-) :-) mám se ještě dost co učit......

Odesláno

Zdravim, jsem tu novy, v Primkach jsem se zacal stourat nedavno, ale ten styl me chytil fakt velice. Nemam jeste temer zadny prehled, znam par typu, kalibru, tim to hasne, nasavam teprve informace. Knihu bych si koupil rad. Libi si mi zejmena starsi hodinky, novejsi typy me ve vetsine pripadu neoslovuji. Jsem rad, ze existuje toto forum a doufam, ze budu mit prilezitost byt aktivnim clenem.

To abych o sobe neco pro zacatek napsal, na uvitanou, ale ted k veci.

Pomuzete mi prosim odhalit, co jest za model tyto hodinky? Kalibr 50 a tento "vzor" ciferniku jsem videl v "normalni" barve, ale tohle nikde. Je to nejaky domaci vytvor nebo o jaky typ se jedna a z jake doby tak muze pochazet? Diky a zdar.

post-54084-0-63726400-1493224832_thumb.jpeg

post-54084-0-22080000-1493224845_thumb.jpeg

Odesláno

Dle mě jsou zde použitý ručky s lumi, které se montovaly do Prim auto time s magnetem na palubku.Sem patří slabší, bílé bez podsvícení.

Odesláno

to areuratty: pravděpodobně se nejedná ani o domácí tvorbu a ani o echt rarited ciferník. Zde bohužel zapůsobil zub času a dost možná i prostor, ve kterém byly hodinky uloženy. Asi ležely někde ve vlhku a ciferník jen pořádně zoxidoval. Poohlédl bych se někde po nějakém vraku s pěkným cifrem a nechal vyměnit. Nebo to nech tak a ulož do krabičky na někdy příště. Rozhodně se to nepokoušej nějak čistit, většinou to jde i s barvou a je to jen k horšímu.

Odesláno

valavali   jsou to 68 521 1    z roku 1985 akorát ja píše  skodna  jsou tam jiné ručky než tam byly Jirka

Odesláno

Zdravim, jsem tu novy, v Primkach jsem se zacal stourat nedavno, ale ten styl me chytil fakt velice. Nemam jeste temer zadny prehled, znam par typu, kalibru, tim to hasne, nasavam teprve informace. Knihu bych si koupil rad. Libi si mi zejmena starsi hodinky, novejsi typy me ve vetsine pripadu neoslovuji. Jsem rad, ze existuje toto forum a doufam, ze budu mit prilezitost byt aktivnim clenem.

To abych o sobe neco pro zacatek napsal, na uvitanou, ale ted k veci.

Pomuzete mi prosim odhalit, co jest za model tyto hodinky? Kalibr 50 a tento "vzor" ciferniku jsem videl v "normalni" barve, ale tohle nikde. Je to nejaky domaci vytvor nebo o jaky typ se jedna a z jake doby tak muze pochazet? Diky a zdar.

tiež si myslím, že na nich zapracoval čas, ale parádnym spôsobom a rozhodne by som ten ciferník nechal tak, ako je.. veľmi sa mi to páči  :thumbsup_anim:

Odesláno

Tak diky za pomoc z rozlustenim.

Ja rozhodne chci ten cifr zachovat a rad bych zbytek hodinek dal do pucu :)

Prijde mi to super abstraktni, takova galaxie.

Odesláno

areuratty   vypadá to na  50 018 1  doba zahájení výroby 1959 , ale nejsem si zcela jist, kůli ručkám . To by chtělo spíš fotku z vrchu . Ale komplení Generálka jim pomůže a je fakt, žena číselník, bych moc nesahal. mohlo by to dopadnout ještě více negativně :)     Jirka

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Kde sa vzali, tam sa vzali, odrazu u mňa na stole stáli.......avšak ako hľadím,tak hľadím, taký ciferník som ešte nevidel ( aby som bol konkrétnejší, taký typ písma  mi je  neznámejší ), len cal.68 4 je  mi  známy, avšak víko šróbovacie ,bez tesnenia, označenia.

Takže prosím o informáciu , čo sú zač a nakoľko sú bežné v dave chronomagorov.

Ďakujem

post-8398-0-92283500-1494933957_thumb.jpg

post-8398-0-71871500-1494933966_thumb.jpg

post-8398-0-02085900-1494933973_thumb.jpg

post-8398-0-97071500-1494933979_thumb.jpg

Upraveno uživatelem pykof

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...