Přejít na obsah

Made for LIDL


morepower

Doporučené příspěvky

Asi před dvěma lety měli v Lidlu hodinky kvarcky asi za 500,- a vypadaly docela slušně. Tak jsem je koupil a dal jim do těla. S hodinářem jsme je otevřeli a říkal že je v nich překvapivě kvalitní kalibr, potom jsem je protáhnul vodou, to nepřežily a zase jsem je reklamoval zpět. Výhoda byla že mi vrátili peníze, i když mi to bylo jedno. Dával jsem jim kapky asi měsíc. Takže tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plánujem tento mesiac kupovať SUUNTO VECTOR ( vyhral u mňa nad PRW 1300 ) a manželka mi ukázala toto. Hned však uznala, že sa jedná o lacnú náhražku ktorá by ma dlho netešila a nakoniec by som kúpil zasa len VECTOR. Takže do LIDLU nejdem a kúpim SUUNTO a ušetrím 33 ?. Pravdepodobne sa jedná o hodinky CANYON http://www.canyon-tech.com/products/sports/watches/CNS-SW2 a na rozdiel od SUUNTO VECTOR nemajú log book ani nie sú vodotesné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak první živé foto, nekvalitní, jako ostatně všechny ode mne, tak to prosím omluvte ... navíc mi po 2 záběrech kixly baterie a druhou sadu mám taky vybitou, takže víc fotek později.

 

Hodinky jsou vcelku zajímavé, na ruce nevypadají kolotočářsky. Výhradu bych měl k tlačítku na pozici 5 (v návodu tlačítko C), které je osazené takovým ozubeným plastovým kroužkem, přímo se nabízejícím k otáčení. Čekal jsem od toho jakousi funkčnost, nicméně žádná neexistuje a v návodu se dokonce výslovně píše upozornění: Tlačítko C je tlačítko na stisknutí. Prosím netahejte a netočte ho.

 

Funkce:

 

- budík s funkcí snooze

 

- indikátor slabé baterie

 

-kompas

 

-výškoměr M / FT

 

- čas 24/12, day, date

 

- teplota C / F s pamětí min a max

 

- WR nejsou

 

Hodnocení funkcí:

 

- na měření okolní teploty je dle návodu třeba sundat hodinky na 15-30 min, protože se jinak ohřívají od ruky ...na ruce ukazují tedy teplotu zkreslenou, cca 30,7C

 

- pri srovnani presnosti s klasickým teploměrem jsem byl mile překvapen, po cca 45 min odložení hodinek i teploměru na stejné místo tyto ukazovaly shodné hodnoty

 

- výškoměr jsem zatím nevyzkoušel, neznám místní hodnoty, až vyrazím ven s GPS a najdu si nějaký nivelák, dám vědět víc

 

- kompas jsem neměl možnost srovnat s klasickou buzolou, ale dle mé místní znalosti orientace světových stran ukazuje správně

 

- budík - není zrovna hlasitý, jako upozornění na něco asi ano, ale pokud bych se tím měl vzbudit po velké únavě a krátkém spánku, asi by nebyla šance. No ale to je u mne běžné. Každopádně ve srovnání s Casio mé přítelkyně je hlasitost zvuku slabá. Funkce snooze  budí 3x v rozpětí 5-ti minut.

 

Další fotky a fotku na ruce později, po zprovoznění foťáku, mobilem to fotit nechci.

 

Závěr:

 

Hodinky jsou za tu cenu celkem zajímavé, příjemně se nosí. Mínusem je absence WR, ale na kolo stačit budou a koneckonců za ty peníze s těmi funkcemi bych toho už asi chtěl na dnešní asijskou (předpokládám) produkci moc. Na momentálně pohublé 19cm zápěstí velikostně sedí velmi pěkně.

 

Pásek gumový součástí hodinek, dobře tvarovaný na ruku, spona kovová, ale s povrchovou úpravou která působí, jako kdyby byla spona z plastu. Podsvícení modré, 4s, dostačující. Displej přehledný, nicméně jako inverzní většinou na letmý pohled trochu hůře čitelní, než klasický. Výborně se čas odečítá na slunci.

 

Za zkoušku stojí, ale kdyby byla cena cca do 500,-Kč, tak bych se nezlobil.

 

EDIT: omluvte mou nevyrovnanost v používání diakritiky, píšu zásadně bez ní, ale s vědomím, že na fóru by se kvůli funkci hledat mělo psát správně česky, se o ní, ne vždy úspěšně, pokouším.

 

Lidl uvádí na krabici 3 roky záruku, takže víceméně no risk.

Jsou to ty Canyou, jak píše messer, nicméně bez loga. V kombinaci světle/tmavě šedá. Ty z messrova odkazu s oranř prvky by se mi asi líbili víc.

post-2721-1236282121.jpg

Upraveno uživatelem budo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež som bol včera v LIDLi vybalil ich a pol hodinu sa hral a čítal návod. Nakoniec sa pýtali so mnou domov a len tak tak som odolal. Znamenalo by to koniec SUUNTO VECTOR. Trocha som im krivdil keď som mysles že merajú len QNE - meranie podľa štandartnej atmosféry pri 1013,2 hPa (flight level vo feet deleno 1000). Dá sa tam nastaviť meranie QNH- reálna výška nad morom (Altitude), ale musíš ich nastaviť podľa známeho výškového bodu. A tiež meranie QFE - meranie začaté od známeho bodu ( dobré na meranie výstupu - zostupu ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež takto rozmýšľam ale SUUNTO VECTOR má rozlíšenie 5 m a OBSERVER 1m. V L-13 Blaník je výškomer klasický z veľkou a malou ručičkou a kruhu je 100 dielkov na 1000 m. A vďaka treniu uloženia ručičiek musíš na výškomer poklepať a skočí to o 20 - 30 m. Voľakedy som to klepanie na budíky v lietadle nechápal a bral ako frajerinu, ale už viem že je to nezbytnosť. Každopádne je ťažké porovnávať elektroniku v hodinkách s rozlíšením 5 m a výškomer v lietadle ktorý považujem za presný po poklepe a chyba pri odčítaní môže byť + - 10 m. Takže sumár: v lietadle mi stačí presnosť výškomeru v hodinkách na +-10m od reálu, ale potrebujem aby mi to log book zaznamenal ( aby som si mohol zhodnotiť let ). Pri treku alebo na kole asi tiež tak, ale tan nie si, ako lietadle hodinu ale 5 hodín a to už sa môže zmeniť atm. tlak a ukazuje to výšku z väčšou nepresnosťou. :tomcat:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkrátka co vy na to...?

Neodolal som a dnes som si tieto hodinky? kupil. Prvy dojem je pozitivny - na ruke sedia prijemne, aj napriek rozmerom 50x50x16mm. Kompas ukazuje sever, teplotu to tiez ukazuje presne, ked nie su na ruke a ako funguje vyskomer a jeho nastavenie som este poriadne neprestudoval. Bolo by lepsie, ak by sa pri zobrazeni casu radsej ukazoval aktualny tlak, ako telom skreslena teplota. Tiez mi trosku chybaju aspon zakladne stopky. Vodotesne sice nie su, ale myslim, ze dazd, ci nahodne ponorenie (vdaka membranam a tesneniam v puzdre) bez uhony vydrzia. Ale na druhej strane - za 33? a s 3rocnou zarukou to nie je zla investicia.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak první nepříjemnost. Dnes odpoledne jsem zapnul stopky výletu s měřením změny nadm. výšky. Po cca 2-3h, nevím, a přesunu o cca 60km jinam, najednou něco dlouze píplo (stejně jako při resetu hodinek pomocí A+C tlačítek) a všechny údaje na hodinkách byly vynulované. Hmmmmm, divné .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...