Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moty

nezlob se na mě ,pokud jsi Pražák tak tvůj dotaz chápu (nic proti Praze),ale jinak mi to přijde jako totálně zbytečný vlákno kterých je tu poslední dobou čím dál více.
Už si začínám připadat jak na mimibazaru a to tu chodím jen občas.
Co se týče sekery,poradí ti v každé lepší prodejně. A pokud chceš aby ta sekera pěkně vypadala a ty u toho tak

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Jinak promiň,nechtěl jsem rýpat.
Na štípání dřeva ti stačí všeobecně tři sekery,žádná není na univerzální.
Na velké špalky kalač(klíny),na střední pantok (tak se u nás tom říká)neboli větší viz co jsi postoval a na třísky malá,nebo i nůž

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak já si myslím, že diskuze o sekyrách není snad jak na mimibazaru, nicméně mi to přišlo cajk, když to nebude mít na žití, tak to časem zapadne, chápu doporučení na Fiskars, je to asi nejlepší poměr cena výkon, nicméně když s ní sekám veliký špalky tak mě štve to jak se kvůli dutýmu topůrku přenáší vibrace do ruky, přecházím pak raději na starou sekyru, byť tupou, jen porot, že má pevná topůrko a nebrní mě z něho ruce

Odesláno

Ja leta rubu spalky 3.5kg kalacem zbirovia. Pokud je nejaka kroucena jedlicka tak si pomaham klinem fiskars. Zvladam s tim v pohode i 80cm salamy. Na trisky mam x7 a x11 od fiskarsu  ale uz skoro nepouzivam, na roztopeni kotle mne staci deci nafty.

• Haha 1
Odesláno

Roky kupuju všechno nářadí Fiskars. Po zkušenosti s prvním rycem asi před dvaceti lety. Možná existuje lepší, hezčí a frajerstejsi nářadí, ale co jsem začal výrobky Fiskars používat, přestal jsem o tom přemýšlet. Ony fungují skvěle.

Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Abych se přiznal ,Fiskars neurazí,ale ani mne nenadchne,je to takový spotřební tovar. Jako sekeru s duší vidím Krumpholz , což mi připadá jako nářadí které se mi líbí a dokázal bych si vybrat .

Upraveno uživatelem bohus76
  • Like 2
Odesláno
před 14 minutami, bohus76 napsal:

Abych se přiznal ,Fiskars neurazí,ale ani mne nenadchne,je to takový spotřební tovar. Jako sekeru s duší vidím Krumpholz , což mi připadá jako nářadí které se mi líbí a dokázal bych si vybrat .

https://www.vseprolesaky.cz/sekera-lesnicka-krumpholz-1-7-kg-80-cm-hickory-teflon_z1954/

Souhlas

Odesláno

Samo dokážu pochopit, že někdo chce sekeru od kováře a dokáže sám sobě zdůvodnit proč zrovna tamtu za více peněz. 

Odesláno
před 3 minutami, bohus76 napsal:

Samo dokážu pochopit, že někdo chce sekeru od kováře a dokáže sám sobě zdůvodnit proč zrovna tamtu za více peněz. 

Myslím, že je to hlavně o tom, jak často to bude mít člověk v ruce.

Jestli bude štípat třikrát za rok, tak je sekera za 4 litry nesmysl. Viz můj případ, kdy mám dvě fiskars (malou a obří) - obří jsem ještě nepoužil. Fiskars je naprosto dostačující mainstream.

Kdybych se máváním sekerou živil 6x týdně budu určitě hledat něco co bude vyvážené ve smyslu, výkon x mordung bez ohledu na cenu, tím myslím, když bude dobrá sekera za 500, tak jdu do ní.

Odesláno

Seker mám asi 8 a nejvíc používám Gransfors Bruk - štípací kalač, nebaví mě štípat jeden špalek víckrát..

Fiskars asi jako dobrý, ale je to takovej nepěknej plasťák.. Casio mezi sekerama :D

• po měsících...
Odesláno

sekery HULTAFORS , FISKARS sweden

Mam asi 5 seker 3 Hutrafox - Sekera premium HULT štiepacia kalačku 2 kg  , bežnu Hult.. AGROR  0.6 kg a tesarsku Hult Sekera Hultafors Tesárska 1000 g SY 21-1,0 SV,,. Hlava sekery je ručne kovaná vo švédskej kovárni Hults Bruk + ručka  American Hickory Wood ,,  a Fiskars X11- bežnu cmping asi 0.6kg plast ručka

hultafors---fiskars-...jpg

hultafors---fiskars.jpg

hultafors---fiskars---.jpg

• Like 2
Odesláno

Jsem na tom " podobně " jen kovář je místní a na Fiskars jako dělníky nedám dopustit.b7c5ff25bb6e4fe8d9d940a89513e4a6.jpg

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

• Díky 1
Odesláno (upraveno)

Taky na Fiskars nedám dopustit, na špalky mám A19 solid (starší levnější verze dnešních modelů X21)

A na třísky nějakou asi nejmenší Fiskarsku si aktuálně pořídím k vánocům 😎

Asi to dopadne takto, ten brousek na nože se mi taky shodí :)

https://www.obi.cz/sekery/fiskars-univerzalni-sekera-x-series-x14-xs-ostric-nozu-a-seker-xsharp/p/6484216

Upraveno uživatelem Spongebob
  • Like 1
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...