Přejít na obsah

Pendlovky

Doporučené příspěvky

Získal jsem takovýhle krásný pendlovky s kalendářem a hraju si s jejich regulací.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc krasnej kousek, neměl by jsi i fotku strojku ? Jak je tam krok, závěs a nějaká termokompenzace ? Občas si řikam kam se všechny ty speciality od Satoriho, Rieflera aj. poděly.

Fotku strojku časem dodám, krok je dlouhoramenný Graham, závěs planžeta a kompenzace chybí. Ale kyvadlo je z Invaru. A ty speciality byly z většiny ukradeny a prodány do (nejčastěji) Německa.

Odkaz ke komentáři

Fotku strojku časem dodám, krok je dlouhoramenný Graham, závěs planžeta a kompenzace chybí. Ale kyvadlo je z Invaru. A ty speciality byly z většiny ukradeny a prodány do (nejčastěji) Německa.

Dík za info, na fotky jsem zvědavej. Těch regulátorů je věčná škoda, asi nezbyde nic jinýho než je podle Nováka zkusit postavit :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Hammer_Time

U babičky na zdi visejí pendlovky, řekl bych tak 100leté minimálně. A stále jdou a správně odbíjejí. Někdy až tam budu, tak vám je cvaknu do foťáku.

Odkaz ke komentáři

:crying_anim02:

Konecne poradne hodiny! Pekny kousek. Zrovna dneska jsem si prohlizel katalog manufaktury Erwin Sattler a radost z krasnych nastennych a podobnych hodin kalil pouze pohled do ceniku...

Čteš mi myšlenky, to samé jsem dělal před hodinou :crying_anim02:

Upraveno uživatelem Bobr
Odkaz ke komentáři

... hned je člověk chytřejší :lol: ...

dlouhoramenný krok Ypo může vypadat třeba takto. Omluva za fotky...žárovka a ruka :huh:

Odkaz ke komentáři

kurva, kurva, hajzl... pardón, musel jsem si ulevit. To je opravdu kousek nevídaný a ta budka ktomu...můj táta má na zdi v pokoji vteřinový regulátor, v podobný bedně, cca 1820. Už ho má ale tak 20 let zastavený. Když jsem mu říkal, že je škoda, aby takový hodiny netikaly, takl řekl, že je zastavil, protože pořád slyšel, jak život neúprosně letí... Tohle je podobný příklad, prostě nádhera

Odkaz ke komentáři

Katalog jsem si privezl z Viennatime 2008. Sattler tam mel ty svoje nadhery vystaveny nazivo vcetne tech uzasnych elektromechanickych watchwinderu. Uplna hodinarska extaze...

U Sattlera se s nějakou opravdovou hodinařinou setkáte až u hodin od 300 litrů. To ostatní je vobyčejná konfekce. Mrkněte se třeba u Dušáka.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

U Sattlera se s nějakou opravdovou hodinařinou setkáte až u hodin od 300 litrů. To ostatní je vobyčejná konfekce. Mrkněte se třeba u Dušáka.

Jo, asi jo. Ostatne dobra pulka polozek v katalogu je nacenena v desitkach tisic ojro... napr. kousky jako "Columna Temporis" nebo "Classica Secunda". Myslim, ze prave ty Secondy (nebo podobne) byly v te Vidni. Krasa pohledet.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...