Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

dlouhé roky na Fenixech, když už mi vloni transflektivní displej začal připadat too old fart (jen pohyb mysli - stále skvělá technologie, prostě funkční), přešel jsem na AMOLED a když jsem zjistil, že i tak vydrží téměř tři týdny s téměř každodenní aktivitou, tak zase dlouho nemám o čem přemýšlet. Z pohledu sportu, aktivit, výdrže a čehokoliv outdoor nemají Garminy konkurenci, Pokud člověk chce víc volat z hodinek, občas nějaké zprávy atd., asi dávají smysl i iWatch ULTRA 2, ale ta výdrž je tam pořád extrémně špaténka...

• Díky 1
Odesláno

Fenix 7s uz skoro tri roky porad na ruce a taky spokojenost. Ta nejmensi velikost je v pohode nositelna a na to, ze nosim dvoje hodinky jsem si uz ja i me okoli zvyklo 🙂

• Díky 1
  • Haha 1
Odesláno

Tak dneska první běh a musím uznat, že ty statistiky jsou brutální. Když to na mě po prvním kole začalo mluvit hodnoty kola, tak mě to namotivovalo tak, že poslední kolo bylo nejrychlejší a udělal jsem si osobák. Asi budeme kamarádi, až se toho děsím, abych nosil ještě něco jiného...

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

a já se nechal samovyhecovat....akorát já slavnostně ustoupil od AMOLED displeje zpět k MIPu, co mi sedí vícimage.thumb.jpeg.9718cc3b350649454283fecd799b77f2.jpeg

• Like 1
  • po měsících...
Odesláno

Zdravím. Ktoré Smart hodinky by ste mi odporučili kompatibilné s  hrudným pásom? A  S ktorým? Zháňam niečo so všetkým ale aby tam bolo dobré meranie pulzu a tlaku. Diky za rady. 

• Harwey změnil název na Jaké chytré hodinky koupit?
Odesláno
před 9 hodinami, Em795 napsal:

Zdravím. Ktoré Smart hodinky by ste mi odporučili kompatibilné s  hrudným pásom? A  S ktorým? Zháňam niečo so všetkým ale aby tam bolo dobré meranie pulzu a tlaku. Diky za rady. 

Pokud to myslíš s běháním/sportem vážně, dnes tuším reálně existují tři seriózní možnosti: Garmin, Suunto, Apple...v těchto stájích si vybereš dle preferencí a potřeb - těžko navrhnout jeden model, když Ty sám nejlépe víš, na co to potřebuješ, jak funguješ mimo sport, co jiného používáš/potřebuješ, jak často nosíš atd.

Odesláno
V 9. 11. 2025 v 0:19, Em795 napsal:

Vitaj, co sa tyk merania tlaku tak ziadne smart hodinky ho nemeraju.

Co sa tyka smartwatch tak zalezi co ocakavas / na co ich potrebujes?

Apple / Samsung / Google - su smartwatche s funkciou sporttesteru

Garmin / Polar / Suunto / COROS - su sporttestre s funkci smartwatchu.

Inak povedane: ak chces primarne lifestyle smartwatche chod Apple / Samsung / Google. Ak chces primarne aby sledovali sportove aktivity tak chod Garmin Polar Suunto Coros.

I

• Like 1
Odesláno

…ale musí ti být víc než 22 let a zároveň ti nikdy nesměl být detekován vysoký tlak. Žádné hodinky zatím neumí skutečně tlak měřit. Ve smyslu, jak umí měřit tep. 

Odesláno

@Jarett Promin, ale tu je krasne vidiet nepochopenie limitu zarizeni, toho ako sa tlak skutecne meri a marketingu apple.
Tu je to celkom krasne popisane: https://jablickar.cz/jak-funguje-mereni-vysokeho-krevniho-tlaku-na-apple-watch/
AW nemeraju krevni tlak priamo ale dokazu upozornit na CHRONICKU hypertenziu z historickych dat ktore su v apple health. 

Tzn - AW iba oznamia ci mas hypertenzi ale nedokazu aktivne zmerat aktualnu hodnotu tlaku.

Odesláno
před 20 hodinami, m4stic napsal:

@Jarett Promin, ale tu je krasne vidiet nepochopenie limitu zarizeni, toho ako sa tlak skutecne meri a marketingu apple.
Tu je to celkom krasne popisane: https://jablickar.cz/jak-funguje-mereni-vysokeho-krevniho-tlaku-na-apple-watch/
AW nemeraju krevni tlak priamo ale dokazu upozornit na CHRONICKU hypertenziu z historickych dat ktore su v apple health. 

Tzn - AW iba oznamia ci mas hypertenzi ale nedokazu aktivne zmerat aktualnu hodnotu tlaku.

To máš pravdu, ale je to první vlaštovka :)

• Like 1
Odesláno
V 11. 11. 2025 v 16:17, m4stic napsal:

Vitaj, co sa tyk merania tlaku tak ziadne smart hodinky ho nemeraju.

Co sa tyka smartwatch tak zalezi co ocakavas / na co ich potrebujes?

Apple / Samsung / Google - su smartwatche s funkciou sporttesteru

Garmin / Polar / Suunto / COROS - su sporttestre s funkci smartwatchu.

Inak povedane: ak chces primarne lifestyle smartwatche chod Apple / Samsung / Google. Ak chces primarne aby sledovali sportove aktivity tak chod Garmin Polar Suunto Coros.

I

To nie je pravda.
Samsung Galaxy Watch 7 a vyssie tlak meraju.

Je sice potrebne ich kalibrovat kazdych 28 dni, a nie je to "medicinske" zariadenie, ale tlak odmeraju, a podla mojich porovnani s tlakomerom (Hartmann) celkom spolahlivo.

• Dát hlas 1
Odesláno

Ahoj M109, teraz to pozeram  a mas pravdu. Toto mi uslo.
Za mna to je ale hrozne neprakticke - je potreba kazdych 28 dni ich kalibrovat s realnym meracom tlaku.

@Em795 tak ako Ti pise @M109  jedina moznost na ten tlak je samsung :) potom sa daju este kupit tusim "tlakomer/hodinky" od OMRON ( ta firma robi tlakomery ), inak ma nenapada nic ine z mainstream znaciek.

Odesláno
před 1 hodinou, M109 napsal:

To nie je pravda.
Samsung Galaxy Watch 7 a vyssie tlak meraju.

Je sice potrebne ich kalibrovat kazdych 28 dni, a nie je to "medicinske" zariadenie, ale tlak odmeraju, a podla mojich porovnani s tlakomerom (Hartmann) celkom spolahlivo.

Ou, tak to jsem neznal…dík za poučení, jdu se dovzdělat :) 👍

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...