Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já jsem nakonec koupil 40D s 17-85. Chtěl jsem 450D s tímhle objektivem (kterej nebyl tak haněnej :) ) ale v době kdy jsem to kupoval tak mě ta 40-tka s cashbackem vyšla stejně jako 450-ka. Oproti kompaktu jsem nadšenej. Je to sice kus hořčíku, ale zase vypadá bytelně.

Odesláno

NIKON D40 + Nikkor 18-55mm, sestra po něm touží.

Nemáte prosím někdo nějaký typ na prodejce za slušnou cenu a malými problémy?

Popřípadě by brala i použitý s platnou zárukou z druhé ruky.

Slíbil jsem jí, že se poptám...

Náš rodinný ústav Vám mými ústy za případné porady tímto děkuje...

• po měsících...
Odesláno

Pánové, trochu to tu oživím..

Jsem nucen okolnostmi zakoupit nějaké to digitální fotoaparádlo, jelikož zjišťuju, že moje "fotky" jsou tragické až hanebné.

Nechci nějaké super dělo.. cena tak 4-5-6 tisíc myslím bude tak akorát.

Požadavky- blbuvzdorné, odolné, jednoduché...

A trochu aby to i fotilo..

Dík za tipy

Odesláno (upraveno)

Co zkusit toto? Panasonic Lumix FZ28

http://www.digimanie.cz/art_doc-6D6A7F4ADC...DE00473CD7.html

post-3826-1236684539.jpg

Mám ten přístroj od podzimu a dělá velice dobře. Perfektně funguje stabilizace obrazu, nechá se udržet i plný optický zoom (27 - 486 mm na kinofilmu). Pořídil jsem k němu polarizační filtr a je to paráda.

Upraveno uživatelem kejklik
Odesláno
Co zkusit toto? Panasonic Lumix FZ28

http://www.digimanie.cz/art_doc-6D6A7F4ADC...DE00473CD7.html

Mám ten přístroj od podzimu a dělá velice dobře. Perfektně funguje stabilizace obrazu, nechá se udržet i plný optický zoom (27 - 486 mm na kinofilmu). Pořídil jsem k němu polarizační filtr a je to paráda.

To se dá koupit do 6-ti litrů? Toto klesá, před lety jsem kupoval FZ10 (tedy dávného předchůdce tohoto modelu) z Ameriky a vyšel mě snad na víc než 10.

Odesláno

no, trochu to zadání upřesním.

Doma mám Nikona 70-ku. Klasická zrcadlovka. jen trochu velká na náhodné focení při courání. A na dovolenou se mi to taky nechce tahat.

Já uvažuju o nějakém kompaktu.

Má někdo ověřenou nějakou stránku s recenzema, nebo ověřené fórum?

Odesláno
Má někdo ověřenou nějakou stránku s recenzema, nebo ověřené fórum?

Na Megapixelu jsou u jednotlivých foťáků diskuze a celkem často i ukázkové snímky, které dělají lidé z té prodejny. Jinak funguje (nebo se tak alespoň tváří, už několik let tam nechodím) diskuze na fotografovani.cz.

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno (upraveno)

Když jste u těch digitálních kompaktů, tak já jsem si před nedávnem pořídil Olympus SP 565 UZ

Tady

olympus-sp-565-uz-10637_3.jpg

Zatím jsem s ním velice velice spokojen. Je to veliký rozdíl oproti mému předchozímu mju: 770 SW do kapsy... Ten si ale stále nechám, abych mohl jednou za rok fotit pod vodou. :smile_anim:

edit: PS: nekoupil jsem ho za tu cenu na výše zmíněném odkazu, stál mě 7

Upraveno uživatelem Hammer_Time
Návštěvník Hammer_Time
Odesláno (upraveno)
Co jsou hlavní parametry takových aparátů??

Cena? Je cena vůbec vodítkem? Co značky- Nikon Canon, Olympus.. akdo sál?

Cena už bude u všech modelů všech značek podobná... A tak nějak mám tušení, že všechny takovýhle kompakty budou fotit stejně kvalitně. Akorát jeden bude mít 5x zoom, druhý 20x. Jiný bude mít 9MPix, druhý 11MPix...

Další značku kterou bych neopomenul je určitě panasonic

Upraveno uživatelem Hammer_Time
  • po měsících...
Odesláno

Jakou techniku používá CIA?

Na tohle jsem narazil, stojí za to se mrknout:

Když kliknete,na TENTO odkaz, objeví se Vám fotografie z inauguracie B.Obamy z 20.1.2009.

Když na této fotce dvakrát kliknete na kteroukoli osobu a chvili počkáte, najede Vám detailní přibližení.

Tato fotka byla udělána fotokamerou, robotem 1.474 megapixlů, co je 295krát víc než má Váš domácí fotoaparát s pouhymi 5 megapixely.

Odesláno (upraveno)
Jakou techniku používá CIA?

Na tohle jsem narazil, stojí za to se mrknout:

Když kliknete,na TENTO odkaz, objeví se Vám fotografie z inauguracie B.Obamy z 20.1.2009.

Když na této fotce dvakrát kliknete na kteroukoli osobu a chvili počkáte, najede Vám detailní přibližení.

Tato fotka byla udělána fotokamerou, robotem 1.474 megapixlů, co je 295krát víc než má Váš domácí fotoaparát s pouhymi 5 megapixely.

"It's made up of 220 images and the final image size is 59,783 X 24,658 pixels or 1,474 megapixels.

There are a few known stitching errors in this image."

viz. http://gigapan.org/viewGigapan.php?id=1537...ndow_width=1264

Foceno to bylo tímhle: http://www.gigapansystems.com/

S technikou CIA to samozřejmě nemá nic společného...

Upraveno uživatelem sauce
Odesláno

klasická ukázka toho jak se lidem blbne hlava megapixelama. Není to žádný superaparát se 1400 megapixelama ale normální foťák namontovaný na mechanismu který s tím kejvá a fotí to řadu snímků podobně jako když se fotí na stativu panorama. Pak se to v počítači poskládá do hypersuperobrázku. Popravdě řečeno je ta fotka hnusná že to svět neviděl a pes nežral a že by tam byly kdovíjaké detaily tak taky nic moc na to jak obrovské to má rozlišení.

• Po roku...
Návštěvník admira
Odesláno

Novinka od Ricohu, G700SE, vode, prachu a narazu odolny fotoaparat.

Vestaveny Bluetooth? Ver.2.1+EDR funkce

LAN (802.11b/g)

GPS s funkci elektronickeho kompasu

Scanner caroveho kodu

Posted Image

• po měsících...
Odesláno

Ja fotím Nikonom D200 je to moje 3tie telo od tejto značky a momentálne uvažujem o prechode na D700 :) k telu samozrejme mam aj zopár skiel Nikor50f1,8 Sigma70x200f2,8 Tokina12x24f4 Sigma18x50f2,8

Odesláno

Když už se bavíte o Ricohu, koupil jsem si GXR s objektivem 24-72mm a 50mm makro a jsem naprosto spokojený. Je to malé, lehké, výměnné objektivy i s čipem, mimochodem 50tka má APS-C čip stejný jako Leica X1.

Posted Image

Odesláno

Já se rozhoduju mezi Canon S95, Sony NEX-3 nebo Sony A55.

Pro Canon mluví kompaktnost, pro NEXe cena (za 8000 s pevným 16mm F2.8) a pro A55 rychlost ostření, ale zase stojí dvakrát tolik. A ted' babo rad'...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...