Jump to content

NIGHTSHOTS

Guest Kamil

Recommended Posts

To by mě teda zajímalo, proč na lunetě neni žádnej luminiscenční punkt.

Protoze tam neni potreba. Bod na pozici 12 se uziva u potapecskych lunet, kde umoznuje rychle odecteni casoveho intervalu ve tme nebo v šeru (uhel mezi 12 a minutovou ruckou). Luneta u GMT modelu je stupnice, na ktere neni zadna cast takto preferovana.

Protoze tam neni potreba. Bod na pozici 12 se uziva u potapecskych lunet, kde umoznuje rychle odecteni casoveho intervalu ve tme nebo v šeru (uhel mezi 12 a minutovou ruckou). Luneta u GMT modelu je stupnice, na ktere neni zadna cast takto preferovana.

To beru, ale když už je luneta otočná, indexy a ručičky svítěj tak jak svítěj, tak bych bral jako velký plus svítící značku na lunetě.

Me stvala na tech Zodiacich lumi na indexech Kamile - zrejme jiny material nez na ruckach. Indexy maji slabsi a nerovnomernou svitivost. Mozne je i to ze pouzili slabsi vrstvu luminescencniho materialu.

kolik hodin ti archimedy vydrzi v noci svitit pri beznem dennim pouzivani?

no, v noci spím, ale když jsem někdy mrknul na Archimedky, které mám u postele, tak byly čitelné!

samozřejmě, že nesvítí tak, jako když jdu spát.

- nemohl jsem srovnat např. se SEKO, které jsou zde velice chváleny, ale pro mě dostačující svítivost