Messiah Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Zdarec samci, mozna neknubovska otazka ale prece jen se zeptam ma trvale pusteny chronograph nejaky vliv na funkci ci zivotnost hodinek??? Nikde jsem o tom nic necetl kolea tvrdi ze to muze jet non stop me se to moc nezda. Jak to tedy je?
Baker Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Zdarec samci, mozna neknubovska otazka ale prece jen se zeptam ma trvale pusteny chronograph nejaky vliv na funkci ci zivotnost hodinek??? Nikde jsem o tom nic necetl kolea tvrdi ze to muze jet non stop me se to moc nezda. Jak to tedy je? Tak jiste ze ano, co se tyka funkce, tak si zkracujes rezervu chodu a co se tyka zivotnosti, je to jako u kazdeho jineho mechanickeho zarizeni, opotrebovavas soucasti zcela zbytecne.
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Tak nějak mi uchází smysl toho, mít stopky puštěné imrvére... Ale proč ne, alespoň jsou hodinky "v pohybu"
Messiah Odesláno 19. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Tak nějak mi uchází smysl toho, mít stopky puštěné imrvére... Ale proč ne, alespoň jsou hodinky "v pohybu" Jasne zeje to blbost mit to pusteny porad :-), tusil jsem tu zkracenou rezervu chodu.
Jay Doll Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Řekl bych, že s tou zkrácenou rezervou chodu to nebude tak horké. Hodinář mi tvrdil, že to ukrojí tak 2 hodiny navíc z těch 44 hodin rezervy.
sery.vlk Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Ad opotřebení: záleží, jak kvalitní chronograf máš. Pokud se jedná o Valjoux 7750, u něj chronografová část většinu ložisek nemá v kamenech, a přitom plastu tam moc není, tj většinou je to kov na kov. Takže na trvalý chod to projektováno není... Popis najdeš na TZ zde: http://www.timezone.com/library/horologium...672313433425752 Tak nějak mi uchází smysl toho, mít stopky puštěné imrvére... Ale proč ne, alespoň jsou hodinky "v pohybu" No vyrovíš si centrální vteřinovku třeba 7750.bmp
sery.vlk Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Tak nějak mi uchází smysl toho, mít stopky puštěné imrvére... Ale proč ne, alespoň jsou hodinky "v pohybu" No získáš centrální plovoucí vteřinovku přece
Senseeei Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 No získáš centrální plovoucí vteřinovku přece no to mas pravdu, obcas to proste mrzi, ze sa tam vrti len ta malicka sekundovka. ale chronographom mozes urobit aj gmt
Messiah Odesláno 20. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2009 (upraveno) Řekl bych, že s tou zkrácenou rezervou chodu to nebude tak horké. Hodinář mi tvrdil, že to ukrojí tak 2 hodiny navíc z těch 44 hodin rezervy. Jaky kalibr je v teh herculesech? 7750 urcite ne pac nemaj datum. Upraveno 20. března 2009 uživatelem Messiah
Návštěvník YPO? Odesláno 20. března 2009 Nahlásit Odesláno 20. března 2009 Jaky kalibr je v teh herculesech? 7750 urcite ne pac nemaj datum. ETA 2892-A2
vito Odesláno 20. března 2009 Nahlásit Odesláno 20. března 2009 No, pokud už se bavíme o smyslu toho, proč mít u chrono pušťenou vteřinovku stále, tak jeden mám. Jeden můj přítel měl puštěnou vteřinovku prostě proto, že hodinky šly přesněji. Alespoň to tvrdil. Vím, že toho asi lze dosáhnout seřízením, ale proti gustu.....
Karlos Odesláno 20. března 2009 Nahlásit Odesláno 20. března 2009 Řekl bych, že s tou zkrácenou rezervou chodu to nebude tak horké. Hodinář mi tvrdil, že to ukrojí tak 2 hodiny navíc z těch 44 hodin rezervy. Tohle si myslím taky. Poháněcí pružina má přece pořád stejnou délku, jen musí utlačit o pár koleček víc, čili o malinko dřív přestane působit dostatečnou silou, potřebnou k roztočení většího počtu koleček, než menšího počtu koleček.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se