Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po delší době opět uvažuji o koupi nějakých "lepších" hodinek, a upřímně si moc nevím rady. Jednou z podstatných věcí, které od hodinek nejvíce očekávám, je především odolnost proti vibracím a otřesům a vodotěsnost do 200 m. První hodinky, které každého napadnou v rámci opravdu odolných hodinek jsou asi řady Protrek a G-shock od Casia. Momentálně mám nějaké Protreky, které se mi povedlo sehnat v opravdu solidní slevě. Od Casia jsou to moje druhé "odolné sportovní" hodinky, a opět jsem dojel za dva roky na to, že se zničí řemínek, a už na ten konkrétní model nejde koupit. Konkrétně se zase potkávám s tím, že plasty a guma na těch hodinkách začne hnít po pár hodinávh strávených ve vodě. K tomu bych měl rád i hodinky, za které se nemusím stydět například u obleku, což se od oněch dvou řad od Casia nedá očekávat. Protreky jsou na to příliš sportovní, a u G-shocků bych se v obleku cítil jako infantilní puberťák. Přidané funkce využiju tak 2x do roka, protože všechno od kompasu po výškoměr řeším samostatnou GPS. Koukám se tedy konkrétně po Laco Einsatzuhr s automatickým nátahem, a to konkrétně na modely Amazonas nebo Atacama 3. Mám ale trošku obavu z toho, jak dopadne automatický stojek po prvním setkání s otřesy. Mé Seiko Monster po první jízdě na kole zůstaly očividně neopravitelné asi po pěti letech nošení, a to jsem nejel žádnou pilu, a ani jsem nespadl. Vzhledem k tomu, že se momentálně vyskytuju v prostředí s velkým množstvím vibrací a otřesů, tak se logicky bojím, že si koupím automatické hodinky, a třeba po prvních pár dnech půjdou do šrotu. Sice se v rámci Laco Einsatzuhr jedná o "taktický" produkt, ale bojím se, že to spíš bude znamenat "tacticool" předraženou věc pro airsofťáky, kteří se nemusí obávat kopanců od pořádných zbraní pro velký kluky. Jaké jiné modely byste mi doporučili? Mám se bát, že ty hodinky nevydrží, nebo je ten strach neopodstatněný? Jak jsou na tom s opravitelností?

Odesláno

Kouknul bych na nějaký titanový Eco-Drive od Citizenu. Výběr je obrovský, kvalita skvělá, Citizen poskytuje na hodinky záruku 7 let. 

Odesláno

Mám "Gčka", Citizeny, garminy... ručičky i digitálky...Pravidelně střílím, jezdím na čtyřkolce atd. s těmi Luminox a super. Jinak s Citizenama jsem před čtyřkolkou jezdil FR/DH a nikdy žádný problém, takže se nemusíš vůbec bát.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ano, beru si někdy i digitálky, ale ty ručky zvládají úplně vše. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
před 10 hodinami, Panchart napsal:

Hm, super cibule k obleku😁

Jen odpovídám na konkrétní model, který zmiňoval výše 😏 Ono chtít hodinky na drsné závody a zároveň k obleku...nevím no. Koupil bych si dvoje a má klid.

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

A co nějaké Victorinox INOX. Mají spoustu variant a když vydrří přejetí nakladačem v lomu, tak...

K obleku moc nejsou, ale zase úplně fail to taky nebude.

Upraveno uživatelem tommasini
  • Like 1
Odesláno

Mě se osvědčilo:

Digi - Suunto Essential Steel

Ručičkové manuální nátah - Marathon Re-Issue GP Mechanical NGM

Automaty byly v servise, vypadl ložiskový kámen.  Traser P6600 SWISS AUTOMATIC PRO TACTICAL TRITIUM MILITARY

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...