Jump to content

Recommended Posts

Posted

Přátelé, Chronomag již poněkolikáté čelil DDOS útoku. Ten ve čtvrtek 29.1. byl opravdu rozsáhlý, intenzivní a dlouhý. Mnozí z Vás si všimli, že fórum jede opravdu mizerně. Nejlépe to snad dokládají @adasek slova: Berte, server se vaří ....

Mimochodem, útok byl z čínských serverů. Takže až mi nějakej čínomrd bude zase psát, jak je super posílat prachy za hodinky do Číny, budu reagovat ještě o něco prudčeji, než je u mne obvyklé. Nyní ale nazpět k hlavnímu tématu mého příspěvku.

Všechno zlé je pro něco dobré. Poskytovatel služby reagoval (již poněkolikáté) velmi laxně, poskytnutá podpora a navržená řešení jsou, dle mého názoru, v hrubém nesouladu s částkou, kterou mu ročně za provoz posílám. Zlatej Adasek. Vzhledem k tomu jsem se rozhodl k zásadnímu kroku: Chronomag odmigruji k jinému poskytovateli. Předpokládaný termín migrace je druhé čtvrtletí tohoto roku. Slibuji si zkvalitnění služby nejen vůči své osobě, ale  především vůči vám, uživatelům.

Stejně jako v roce 2018, když jsem dělal mega aktualizaci SW (Patrickovi tam chybělo 16 cyklů), tak i nyní říkam: dejte se na modlení 🙂 

Aktualizace 2.2.2026 15:25. Exit od poskytovatele služby předběžně dohodnut k 31.3.2026.

• Like 15
  • Thanks 20
  • Upvote 13
  • Bert pinned this topic
Posted

Můžeme Ti s tím nějak pomoci? Napadá mi třeba finanční podporou v podobě nějakého příspěvku...

• Like 5
  • Thanks 1
  • Upvote 6
Posted

Berte ahoj! Děkujeme za info, rok se s rokem sešel a rád bych zase poslal nějaký příspěvek na provoz :) dej pak prosím vědět, jakou formou to bude nejideálněší!

Pěkný den 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Posted
Před hodinou, geometr napsal:

Budeš měnit poskytovatele hostingu nebo platformu nebo obojí?

Nyní hodlám měnit "pouze" hosting. Vysvětlím: nesmírně rád bych změnil i platformu. Tato myšlenka mne provází již dva roky a je úzce spjata s nějakým záměrem PROFESIONALIZACE fóra. Nikoli jeho pouhé monetizace. Bohužel, za dva roky se ani mně, ani mým rádcům 🙂 nepodařilo vhodnou platformu najít. Souhrnně tedy konstatuji, že mi současná platforma nepříliš vyhovuje, brání realizaci řady již prodiskutovaných nápadů, ale bohužel, zatím nic není.

Pokud bych se v budoucnu rozhodl změnu platformy protlačit, udělám to tak, že jich několik předvyberu, s těmito vás seznámím, odkáži na prezentace či dema, a pak se o tom v nějakém vlákně pobavíme. Vím, možná je to na můj vkus překvapivě demokratické a konsenzuální stanovisko, ale v roce 2018 se ukázalo, že uživatelé Chronomagu jsou nesmírně konzervativní skupina, a já vám chci vycházet vstříc.

• Thanks 1
Posted
Před hodinou, JR_2010 napsal:

Můžeme Ti s tím nějak pomoci? Napadá mi třeba finanční podporou v podobě nějakého příspěvku...

před 54 minutami, janstuclik napsal:

Berte ahoj! Děkujeme za info, rok se s rokem sešel a rád bych zase poslal nějaký příspěvek na provoz :) dej pak prosím vědět, jakou formou to bude nejideálněší!

Pěkný den 

před 33 minutami, Honza.manta napsal:

Naprosto schvaluji a zároveň děkuji.

Jestli budeš potřebovat podpořit, tak jsem připraven.

Pánové, děkuji za podporu. I v tomto roce to však udělám stejně jako v letech minulých. Tedy někdy v druhé polovině února vás zdvořile požádám o podporu za období  uplynulé, tedy za období roku 2025. Takto jsem to udělal v posledních letech, a nebudu na tom nic měnit. 

Dovolím si malé vysvětleni formou FAQ:

Proč za období uplynulé? - No protože nechci, aby si kdokoli účast na fóru "předplácel". Mohla by totiž nastat situace, že dotyčný předplatitel se v průběhu předplaceného období začne chovat poněkud nerozvážně, a bude třeba oceněn týdenním nebo delším banem. No, a pak vyvstane legitimní otázka po případném vrácení poměrné částky, atd ... Ne, to mi za to opravdu nestojí.

Proč pořád dobrovolně, a ne pevně? - Protože současná platforma toto neumožňuje. Poněkud šířeji, včetně výhledu do budoucna, na toto odpovídám v reakci na příspěvek od @geometr.

Pánové, ještě jednou děkuji.

• Like 9
  • Upvote 6
Posted

Aj ja - poprosim o cislo uctu. Aspon symbolicky podporim chronomag. Dakujem!

Posted

Rád podpořím a věřím že to zvládneš. Nezáviděni hodna situace😢👍

Posted

Cokoliv co přispěje k lepšímu Chronomagu, jsem připraven podpořit. Díky za to že chceš fórum posouvat dopředu.

Posted

Ahoj, já jsem si nastavil příkaz a posílám každý měsíc na kávičku a zákusek 😉 Zkuste to také 🙂 

• Thanks 1
Posted

Aktualizace: exit od poskytovatele služby předběžně dohodnut k 31.3.2026.

Posted
před 5 minutami, Tittus napsal:

Berte, předpokládám, že už máš vybraného nového... 

Běží VŘ. Máš nápad?