Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nazdar. Dívám se na Bergeon 7825 pro Rolex. Vyplatí se jít přímo do něj, nebo máte nějaké alternativy, které byste mohli s klidem doporučit? Jde mi o to abych nekoupil případně něco jiného a bylo by to bláto na dvě použití :) 
Díky!

Posted

Vystěžejkovávač patří z nářadí k jedněm z nejvíc mechanicky namáhaným kusům. Pokud nemáš dostatečně tvrdé, ale zároveň ne křehké hroty, tak seš ho schopen zničit na jedněch hodinkách. Za mě doporučuji rozhodně Bergeon. Sám tento typ používám. Jen upozorňuji na to, že u tohoto typu je zapotřebí jistá dávka zručnosti, jinak si lehce člověk způsobí na pouzdru hluboké škrábance.

Posted
On 4/29/2026 at 2:53 PM, Fade said:

Nazdar. Dívám se na Bergeon 7825 pro Rolex. Vyplatí se jít přímo do něj, nebo máte nějaké alternativy, které byste mohli s klidem doporučit? Jde mi o to abych nekoupil případně něco jiného a bylo by to bláto na dvě použití :) 
Díky!

Kupoval jsem u kluků na Chronoshopu a je úplně výbornej 👍 Před tím nějaké alternativy, všechno na pikaču vyhozený prašule. Při výměně oblepit pouzdro páskou, good luck 🤙

https://www.chronoshop.cz/bergeon-7825?_gl=1*f6i9h0*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwqubPBhBOEiwAzgZX2gWrJ0t9lD_SaM5hdBnwrSRNVTJUlNllrvM3EBmpuPXoD34bDg8OLhoCQl0QAvD_BwE&gbraid=0AAAAADu0_y1tPH1h5L14730P4GLbeYkoI

• Upvote 2
Posted

Já právě chci použít přesně tento postup jako od času 2:17 a dále. Vypadá to strašně jednoduše 😅

Posted
1 hour ago, Fade said:

Já právě chci použít přesně tento postup jako od času 2:17 a dále. Vypadá to strašně jednoduše 😅

Pokud to máš na Rolexky, tak to chce i pořádný šroubovák. Myslím že mám tento Horofix a je na pohodu, ale může být jakýkoliv s přesným Rolex hrotem, jinak vymačkáš šroubky. Tah jde sundat i nandat na pohodu, trochu horší už je guma. Ale zase záleží na výrobci, Everest mi šel lehce, RubberB má takový plastový střed a trochu se s tím peru. Důležité je ty hodinky příjemně oblepit, protože 7825 je opravdu ostrý.

https://www.esslinger.com/horofix-screwdriver-for-rolex-watch-bracelet-link-screws-with-3-tips-included/?srsltid=AfmBOooGeOa-6vxPyFkHkkrCHpbcK7QrmumSe3NzSAOADDAPfdjbKO7V

Posted

Jak prdel na hrnec 🤙 Jinak ještě poznámka, na tah používám kleště na sundávání i nandavání a gumáka nasadím stěžejku z jedné strany a druhou stranu zasunu klasickou vidličkou Bergeon 6767. Teď jsem si vzpomněl jak jsem to zase dělal. Kleštěmi nandávat gumák je pakárna. 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.