Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím pánové. Po neskutečně dlouhé pauze jsem najednou chytil chronobundus a mám touhu něco nového koupit. Jelikož moje lásky PO 45,5 2500, které si hýčkám ve watchwinderu a jen občas vyvenčím by si zasloužily sestřičku v podobě Aqua Terra na které ale bohužel momentálně nejsou money, tak mě napadlo koupit si prozatím nějaké daily, které by se jim vzhledově podobaly. A protože dost nosím smartky, tak abych vždy nemusel seřizovat, tak jsem začal uvažovat o návratu ke quartz strojku, jako jsem kdysi míval v modrých Bondovkách. Poprosím vás o názor, které by byly nejzajímavější a kde je nejvíce muziky, za málo peněz a nebo které ba naopak kvalitou rovnou vyřadit z hledáčku

1. Ocelové s ocelovým tahem a modrým ciferníkem

2. 40 až 42mm

3. tříručka s datumem 

4. Voděodolnost alespoň 100m

5. cena 10 až 20K

Co mám zatím v hledáčku:

1. Certina DS Action Chronometter C032.851.11.047.00

2. Alpina Alpiner Quartz AL-240GS4E6B (ty se mi teď ale nedaří na českých e-shopech najít v modré)

3. Tissot Gentleman Quartz T127.410.11.041.00

4. Teoreticky bych tam možná ještě zkousl o malinkato dražší Longines Conquest 41mm 300m REF. L3.759.4.96.6 (ale po pravdě raději bych se držel levnějších variant)

Případně jakékoliv nápady, nebo postřehy. Mockrát děkuji

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Z tvého výběru mě nejmín berou certiny,alpinéry jdou sehnat za celkem fajn cenu 16k misto asi 25k tissoty asi v ceně kolem 10k taky v pohodě volba a jako vítěze bych bral conquesty a do limitu jsou taky .... nebo ještě víc ušetřit a kouknout pod 10k a tam jsou dva kandidáti tissot a seiko v ceně 6-8k co splní parametry a za ty prachy udějí oba hodně parády    

Posted

tohle je mimo tvůj rozpočet,moc levný jsou tyto 😄

ale jsou povedený

https://www.helveti.cz/citizen-eco-drive-sports-bm7631-52l?utm_campaign=hlavni&utm_medium=affiliate&utm_source=srovname_cz&srovnameczclid=bf9bb4e6-4864-11f1-bad1-bc2411008cd3

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Jsou krásně nízký, pěkný, ale wr 50m a motýlovka.. je to na tobě. Cena good. 

Posted

A co takhle Casio?:)

Z tvého výběru se mi nejvíc líbí Certina, jsou fakt nabušený (precidrive, 20bar) a v těsném závěsu Tissot - klasika která bude vypadat dobře pořád.

Posted

No, co člověk to názor. Není to fakt jednoduché, ale něco koupím určitě. Pokusím se alespoň nějaké vyzkoušet jak mi sedí. Mimochodem zápěstí mám 17cm

Posted

keď už quartz určite by som volil ecodrive tj. CITIZEN

Posted (edited)

A ještě, já vím, že se v tom totálně plácám, ale když už jste tu nakousli větší cenu a automaty. Jaký je váš názor na Mido Multifort 8 One Crown M055.507.11.041.00

Edited by Oťas
Posted

Jestli zvažuješ automaty tak je to vetší výběr ale ty mida musíš zkusit měl jsem je na ruce a za ty prachy v tý modrý jsou kulervoucí ale mě to nešlo vyfotit  

Posted (edited)

Mida taky pěkný :) já to vyloženě tak neřešil (modrý cifr + baterka + ocel. luneta) ale moje poslední topky dopadly takhle :D

Teď mám aktuálně ty Tagy a spoko... krásně nízký! 

Ale věřím že i levnější kousky viz tohle téma budou dobrý! 

Edited by Spongebob
Posted

SpongeBobe to jsou všechno strašně hezký hodinky, ale jak jsem psal, já nechci druhé potápky. Mám ty PO Big Size a právě já jim hledám levnějšího univerzálního bezproblémového kamaráda na denní nošení. Jak píšu takový levný ekvivalent Aqua terra, na které bohužel momentálně není. Ale jak se tak v tom teď přehrabuji, tak zase pomalinku opouštím myšlenku Quartz, jelikož kolem těch 20 až 25K jsou na trhu zase fakt nádherné automaty jako Mido, Hamilton atd. No prostě chronobundus, jak má být

• Like 1
Posted

Pitomost. Setri na tu Vomegu a nekupuj nahrazky masa, ktere ti strhnou podstatnou cast prostredku z toho, co ve skutecnosti chces.

• Like 1
Posted

Pod i to mě už napadlo a to bych samozřejmě využil sekundární trh, nejlépe tady na fóru. Jenže i tak to ale bude sakra trvat

Posted (edited)

Tak uz to holt chodi, kdyz prahnes po hodinkach za 60 tisic z druhy ruky. Bejt tebou, tak se na nejaky kvartzovy alternativy vybodnu. Pokud chces Tera Akvarela a nemas nic proti bateriim, tak uvazuj i o tech Omegackych. Sezenes je za necelych 40 klacku z Japanistanu v dobrym stavu a po case muzes "upgradovat" na kolecka a pruzinky, pokud te teda jeste vubec ten styl hodinek a znacka bude bavit. Pokud ale tvoje existence visi na tom, aby jsi do dvou mesicu proste neco mel, tak kup ty nejlevnejsi sunky co se ti zdaji vzhledove prijatelny a SETRI.

Edited by pkd
  • Like 1
Posted

No já mám Omegu jako srdcovku a moje první lepší hodinky byly právě superquartz. Modré Bondovky koupené tady na fóru tvl to už je cca 17 let zpátky🤦‍♂️🤣. Ale musím říct, že k těm Mido také cítím nějakou náklonnost a za ty peníze se mi to zdá slušný. No ještě musím přemýšlet a sledovat prodejní vlákno. A ne nic mě nikam nehoní, já jen mám nějakou touhu po něčem novém

Posted

Určitě ty mida zkus když je dáš na ruku a po nich třeba ty baterkový genlemany tak to je hnus velebnosti a za cenu kolem 23k top