Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jsem v háji. Mám keramické Tudory a Grand Seika (SD). Nastal čas jít výš - keramické Blancpain Batyscaphe. Prostě o level lepší keramické Black Bay - stále siliconový vlásek, ale 5 dní rezerva nátahu místo 3 a 300m vodotěsnost místo 200m a hlavně datum a modrý sunburst.

Ale… prostě mít v hodinkovnici 3ks hodinek je na mne nějak moc..

A už 2 měsíce nevím, co s tím. 

Protože Tudory jsou symbolem mé životní etapy s dětmi a GS jsou vzpomínka za 8 let na projektech v Rajfce. Pořídily se za přesčasy.

A Blancpainy by byly hodiny pro konec života..

Ale mít 3 hodinky mi prostě nějak nesedí…

P.S. ano, jsem magor, vím to a mám na to i papíry

Edited by safi
Posted

Musíš si každý nákup nějak ospravedlnit, a i když ty hodinky nenosis všechny najednou, nějaká příležitost se stejně najde. Koneckonců je to odměna, postupně se posouváš výš, a není přeci důvod, se zbavovat hodinek s citovou hodnotou, které máš spojené s nějakým milníkem. 

Hodinek mám taky víc než unosím a stejně většinou nosím Seika. 5ky do práce, a na hory solární Tuňáky.

Ale přesto, a možná i to víc, se vždycky těším, až si pořídím nějaké nové lepší, a hledám příležitosti, jak si ty výjimečnější "muset" vzít.

Přeji pevné nervy! 

• Like 1
Posted

Pokud máš k oboum sentimentální vztah a netlačí tě peníze,tak bych koupil klidně třetí a užíval si všech 👍.

Pokud se něco časem změní prodat jedny přeci není problém 😉.

Ale pokud bych měl jedny hned prodat,tak by to byly ty GS, protože za přesčas by pro mě neměly stejný význam jako ty za děti .

Tak snad jsem to malinko pomohl 👍😄

• Upvote 3
Posted (edited)

Ty GS byly za neco, co byl nazval jednou z “golden era” meho pracovniho zivota. Prece jenom malokdy je clovek u spojeni dvou bank.

Ted mi nastava druha era a za rok mozna treti. 

Ty GS maji paradoxne vetsi emocni naboj. Byly zo sirotci. Zanedbane, dobyte. Prosly si orogo nemocnici v Japonsku.

Tudory - pro prvni Tudory jsem jel v 10 vecer po dalnici na nejakou pumpu. Modre Black Bay s Etou. Kalil jsem to 240 po ceske dalnici. Jako budouci otec. 2 mesice do porodu. 9 let nazpet.

Stavajici keramicke BB jsou jen logickou evoluci - nesnasim skrabance na hodinkach

Edited by safi
Posted
před 3 minutami, safi napsal:

jenom malokdy je clovek u spojeni dvou bank

Zažil jsem za těch 28 let práce pro banky docela aktivně 3 fúze a jeden masivní insourcing do matky 🤣

• Like 1
Posted

No twl. Míte jen dvoje hodinky a přemýšlet jestli pořídit třetí??? Co já bych za to dal 😂

• Like 2
Posted

Ja bych si nechal co máš a přikoupil bych další. Ano, pravděpodobně budeš nosit dlouhou dobu jen ty jedny nové hodinky, ale zase Tudory i GS nejsou žádné tuctovky a hlavně jsou to hodinky s příběhem…  

Posted
před 20 hodinami, safi napsal:

Ale mít 3 hodinky mi prostě nějak nesedí…

Si si istý ze si tu správne 🤔?

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
před 50 minutami, ivan_989 napsal:

Tak ja mam taky jen dvoje a vyhovuje. Mel jsem i vic, ale taky mi to nesedelo. Teda pravda zase je, ze do toho nepocitam dvoje digošky 😁. Kazdopadne safimu rozumim. 

• Like 1
Posted
před 4 hodinami, ivan_989 napsal:

Čím jsem starší (40+), tím více tíhnu k minimalismu...

• Upvote 1
Posted

Čím jsem starší (55+) tím víc toho hromadím. Ale pravdou taky je, že jsem ukrutně linej vytvářet inzeráty 😃

• Haha 1
Posted
před 2 hodinami, safi napsal:
před 7 hodinami, ivan_989 napsal:

Čím jsem starší (40+), tím více tíhnu k minimalismu

Tomu rozumiem, tak to mám aj ja 👍 Akurát ze u mna ten minimalizmus  = 6 ks 🫩

• Haha 1
Posted
před 13 hodinami, Prochy68 napsal:

Čím jsem starší (55+) tím víc toho hromadím. Ale pravdou taky je, že jsem ukrutně linej vytvářet inzeráty 😃

No to jsme na tom podobne (vekem), ale s vecma to mam naopak. Hromadeni cehokoli mi cim dal vic vadi (pocitove, ne ze bych byl nejak uvedomelej). I treba u hadru - chci se neco koupit, tak neco stejnyho druhu musi ven. A hodinky fakt ty dvoje (plus dvoje digisky) a hotovo. 

• Upvote 2
  • 1 month later...
Posted

Dopadlo to úplně jinak. 3 hodinky jsou optimal a kdo ma méně, je divnej🤣🤣🤣

Long story short - byly zase jiné nečekané velké výdaje a Orisky bicolory jsou super doplněk k černočerným Tudorům i decentním GS. 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

• Haha 2
  • Upvote 2