Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý večer, prosím o konzultaci k nákupu výše uvedených hodinek. 
snažil jsem se nějak si udělat představu o těchto hodinkách pomocí informací co jsou tu různě roztroušeny a poprosím o odpověď na tyhle otázky 

1/ díky cenám na CH24 a postoji milovníků značky Zenith mám pocit jakoby tyhle hodinky byly v rámci značky nějak méněcenné… je kalibr 4069, který je uveden nějak horší??     

2/ lze hodinky servisovat v ČR? 

3/ nechci hodinky příliš staré, je cena cca 100-120k reál pro hodinky do 5-ti let?

4/ nyní nosím cca 12 let Muhle Glashutte SA a jsem zvyklý je nosit krom práce s motorovou pilou a sekerou stále. Nechci ráno přemýšlet co budu ten den dělat a podle toho se rozhodovat co si vezmu. Je tohle dle vašeho názoru s těmito hodinkami reálné ??

5/ je nákup na CH24 opravdu bezpečný??

díky za čas odpovědi ! Jarda

Posted (edited)

Odpovím částečně...

Měl jsem tříručky ve 45mm i GMT ve 48mm. První uvedené byly moc hezké, ale bronz už bych znovu nechtěl, naopak GMT 48 byly krásné a čisté.

Chronograf mi k tomuto typu hodinek a pouzdra úplně nejde, ale to je věc vkusu, nechci Ti to rozbíjet.

Strojek spolehlivý, bez problémů, pět let spolehlivé služby, pak jsem je prodal a už i nich nemám info.

Servis tohoto strojku v pohodě v ČR. Ale když si plánuješ koupit takové hodinky, měly by dostat kvalitní servis a ten nejlepší s hodinářskými mistry je v Jihlavě. @ONYX servis hodinek

Případně taktéž místní kolega @Jeronimo, ale nevím jak Zenith.

Chrono 24 je asi nejbezpečnější portál, kde koupit hodinky z celého světa, netřeba mít obavy. Prodejci disponují recenzemi zákazníků. 

Cena je určitě reálná. Dají se koupit kolem 100K. 

Začal bych asi tím, že bych si dal poptávku na místním fóru a uvidíš. Ještě nedávno byly nějaké Zenith pilot v prodeji, jestli se nepletu a cena byla někde v tomto spektru. 

Edited by Sphinxx
  • Upvote 2
Posted

Tak paměť stále slouží a nemusíš koukat do světa, kolego. Hodně štěstí.

Posted

Moc díky za rychlou odpověď, taky se mi víc líbí bez chrona, ale uvažuji o něm z ryze praktického hlediska - že bych ho využil….

zeptám se proč už ne bronz, co jsem viděl, tak tyhle hodinky moc nezelenají…. a jaká byla zkušenost s touhle velikostí, myslím tím, jestli to při běžných činnostech neomlátím o futra, a věci okolo, jasně je třeba dát pozor jako na cokoli, ale jde mi o to jestli nějak extra netrčí do prostoru vzhledem k tvaru nožek…. Díky

Posted

Jardo, 

už jsem dost unavený, takže jen v krátkosti...

Bronz - mám rád bronzové hodinky, ale už ne, protože mě osobně nějak nejde dohromady pilotní styl a bronz, ten mi daleko více sedí u potápek, dal jsem pryč tyto Zenith, ale i Panerai SUB, nějak rychle mě to přešlo, naopak klasická ocel byla super, ty hodinky byly nádherné. Ale zase, je to věc vkusu, nechci Ti to a priori rozbíjet, tohle rozhodnutí je individuální.

Velikost hodinek a pocit - já mám zápěstí 22.5cm v obvodu, můžu si dovolit velké hodinky a mě malinko více vyhovovaly 48mm, na druhou stranu 45 mm byly i chlup příjemnější. Moje zkušenost je taková, že jakmile praštíš rukou do futer, tak je úplně jedno jestli máš 40mm nebo 48mm, prostě hodinky to odnesou tak jako tak bez ohledu na velikost, protože zrovna démonizovaná futra nejsou úplně problém, tam si člověk dává pozor, horší jsou různé zipy, nastavování sedačky v autě a podobně. 

Tyto hodinky mají oboustranný antireflex a jsou náchylnější k poškrábání, na druhou stranu jsou díky tomu AR opravdu krásné v detailu.

Kdybych si je měl vybrat znovu, tak jdu do varianty - ocel, tří ručka a dle preference a velikosti ruky 45, potažmo 48mm. Moje zhodnocení na závěr - jedna z nejhezčích pilotek, do detailu propracované, jsou to Zenith a ano mají spolehlivý strojek. Na rozdíl od IWC Big Pilot nejsou zdaleka tak často vidět.

• Upvote 2