ivan_989 Odesláno 14. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2015 No zatial padol vyber na FZ1000. Som zvedavy ked ho vezmem po ruky, ci nebudem chciet precalen nieco kompaktnejsie. Napr lx100
Ivan Lelák Odesláno 14. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2015 Pokud sis už ujasnil, že velikost fotáku nevadí, je takové větší tělo lepší na držení i ovládání. Pokud sis ujasnil, že když velký, tak ultrazoom, tedy bez výměnných objektivů a s menším snímačem, pak ses asi dostal k rozhodování mezi dvěma správnými favority, oba byli v mém úzkém výběru, než jsem přešel k zrcadlovce. Rozhodování je ale těžké, to chápu. Zřejmě Tě víc zajímá zoom 400 a 4K video, to pro mne nebylo důležité, protože crop faktor u 1" snímače je takový, že i z 200 mm je rázem víc než dvojnásobek. Ale pokud chceš 400, tak neváhej. Já se tehdy přikláněl k Sony díky nepatrně lepšímu displeji, dvěma kroužkům na objektivu, pár dalším drobnostem ale hlavně odolnosti proti prachu a vodě, protože jsem chtěl foták vozit na motorce do horoucích pekel. Také baterka má papírově trochu lepší výdrž. FZ má zase jemnější hledáček (ale koukal jsem do RX10 a nazval jsem to luxusním setmělým kinosálem, takže taky dobrý), zmíněný zoom, víc zaostřovacích bodů, zmíněné 4K video...Doporučuju vzít do ruky oba, kouknout na displej, do hledáčku, posoudit jak se Ti drží, zda dosáhneš na všechny ovladače atd. A jestli T FZ sedne a menší odolnost nevadí, chybu s ním (ale ani RX10) určitě neuděláš.
ivan_989 Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Odesláno 22. února 2015 No nakoniec sa do mojho personalneho finale dostali sony rx100iii a panasonic lx100. Sony je mensi, lahsi, ma vyklopny displej, integrovany blesk, 20Mp, mensiu velkost pixelov Panasonic ma 12mp, je vacsi, tazsi, ale ma aj vacsi senzor a z toho vyplyva kopa vyhod. Myslim. A foti krajsie bokeh. Co myslite?
dan83 Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Odesláno 22. února 2015 Za sebe Sony, mam monentalne RX10 a jsem maximalne spokojen. Zacinal jsem s Canonem a L-ky, nejake Lumixy LX-3,5, Nikon a pevna skla, pres m4/3 od Olyho (E-M5 a E-M1 + ty nejfajnovejsi skla) a muzu s klidnym svedomim rict, ze to co leze z RX10 pri rozsahu jaky nabizi vc. videa je super. Ve vodach, ve kterych vybiras podle meho nazoru nejde vybrat spatny fotak, porad to stoji a pada na tom, jak to dostanes "do ruky" a naucis se s tim fotit. doporucuju stranky fotografa Ming Thein-a, jeho "recenze" maji hlavu a patu http://blog.mingthein.com/2014/06/25/review-sony-cyber-shot-rx100-mark-iii/ http://blog.mingthein.com/2014/11/12/opinion-review-the-panasonic-lx100-leica-d-lux-109/ http://blog.mingthein.com/2014/01/03/review-the-sony-rx10/
Ivan Lelák Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Ani s jedním neuděláš určitě chybu, koupil bych prostě ten, který je Tvému srdci bližší, víc se Ti líbí nebo Tě to k němu trochu víc táhne...
ivan_989 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Tak nakoniec lx100, pojdem si ho niekam ohmatat a snad bude ok.Kedze nema automaticku krytku objektivu, mozem to riesit tak ze tam nasrobujem UV filter a budem stale fotit s nim? Alebo to je blbost?
OndraPod Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Ja do fotaku moc nevidim, mel sem zrcadlovku ale byl sem linej ji sebou tahat, ted mam compact Canon G12, kdyz je dostatek svetla tak parada, ale jinak je to bida bez ohledu na funkce a super ovladani.Takze za sebe muzu rict cim vetsi objektiv tim lepsi, vsechno ostatni je IMHO druhotny.
Ivan Lelák Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Je to smutné, ale osobně myslím, G12 je dnes už mimo hru (samozřejmě, někomu stačí). Ve srovnání s LX100, nehledě na rozlišení, je obrovský rozdíl ve snímačích (G2=7,6x5,7mm, LX100=18x13,5mm) a tam, kde světelnost LX100 (1,7-2,8) končí, tam G12 začíná. Je to jako Škodovka proti Porsche...
gougy Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Je to jako Škodovka proti Porsche...to souhlasí, obojí odveze tak dobře jak dobrý je řidič
Ivan Lelák Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 (upraveno) gougy - zčásti jistě, ale i odborníci už dnes tvrdí, že rčení "nezáleží na foťáku ale fotografovi" neplatí tak úplně. I laik udělá technicky lepší fotku kvalitním foťákem než nekvalitním. Šum, detaily...Před Vánocemi jsme měli akci našeho motoklubu. Kamarád, profesionální fotograf, tam měl nějaký velký Canon a na příruční cvakání nějaký Canon G..., asi 6 let starý. Vzal si můj Sony RX100III i ten G..., dělal stejné fotky a zíral na ten obrovský rozdíl. Upraveno 26. února 2015 uživatelem Ivan Lelák
gougy Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 gougy - zčásti jistě, ale i odborníci už dnes tvrdí, že rčení "nezáleží na foťáku ale fotografovi" neplatí tak úplně. I laik udělá technicky lepší fotku kvalitním foťákem než nekvalitním. Šum, detaily...Před Vánocemi jsme měli akci našeho motoklubu. Kamarád, profesionální fotograf, tam měl nějaký velký Canon a na příruční cvakání nějaký Canon G..., asi 6 let starý. Vzal si můj Sony RX100III i ten G..., dělal stejné fotky a zíral na ten obrovský rozdíl.pořád mi chybí to kvantum kvalitních snímků, které by dle této logiky mělo být k dispozici Samozřejmě nepopírám, že vývoj jde velmi rychle dopředu (skoro jako u počítačů), ale praxe holt pořád ukazuje něco jiného
Ivan Lelák Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 "pořád mi chybí to kvantum kvalitních snímků, které by dle této logiky mělo být k dispozici ;)" - nerozumím. A nevím co "ukazuje praxe". A neznám rozdíl mezi výstupy LX100 a G12, jen rozdíl v jejich technických parametrech, což nemusí být 100% jistota rozdílu ve výstupu, jistě ale vodítko a předpoklad.. Ale vím, že v mnou uvedeném příkladu vznikaly diametrálně rozdílné snímky co se týká technické kvality. A pokud půjde o "takové to domácí focení", mohou být sebevíc kompozičně i jinak nedokonalé, ale majiteli udělají jistě větší radost ty technicky kvalitnější fotky. A v horších světelných podmínkách může jít dokonce o použitelnost fotky či nepoužitelnost zašumělé mazanice. Ale je to jen můj názor.
OndraPod Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 Taky si myslim ze vetsi cip/objektiv bude mit vzdycky navrch, fyziku proste neocuras Samozrejme je to i o rukach a schopnostech fotografa, daji se najit priserny fotky ze spickovych fotaku a naopak o tom nema moc smysl se prit. Taky zalezi na podminkach a co chce clovek fotit, hodne se da dohnat casovacem a pouzitim stativu, ale ne vzdy je to mozne, nebo vhodne. Jinak o neustalem zvysovanim rozliseni a citlivosti si myslim svoje BTW je to pekna kravina
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 28. února 2015 Nahlásit Odesláno 28. února 2015 tak v tom nahanani vysokych cisel sa uz v triede kompaktov ukludnili....
ivan_989 Odesláno 28. února 2015 Nahlásit Odesláno 28. února 2015 tak v tom nahanani vysokych cisel sa uz v triede kompaktov ukludnili....Teraz nahanie zacalo na fotoaparatoch v mobiloch
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 28. února 2015 Nahlásit Odesláno 28. února 2015 to ano, tam je ine publikum, este to zabera.... zatial
Bonder Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Odesláno 6. března 2015 Zdravím kolegové, rád bych si nechal poradit s výběrem foťáku Cenový strop 12 tisíc.Zrcadlovka nebo kompakt s výměnnými objektivy?Fotit budu nejenom hodinky ale když to budou hodinky, tak chci aby foťák uměl dobré makro (i když tuším, že zde je to také otázka objektivu) díky
Bonder Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Odesláno 6. března 2015 Vím, že je to hodinkové fórum, ale určitě je tady spousta fotografů co mi dokáží poradit
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Odesláno 6. března 2015 je tu uz pomerne dost podobnych tem, skus to tam prebebehnut....
Bonder Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Odesláno 6. března 2015 to já samozřejmě vím fórum jsem prošel, vyhledal jsem vlákna, nicméně některá jsou už tak obsáhlá, že v nich něco najít je opravdu obtížné. Navíc každý má specifické požadavky. Já se snažil pomoc o radu maximálně zjednodušit, abych dostal tip na 2-3 modely s klasickým klišé cena/výkon
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se