Sirden Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2009 Dobrý večer, po předlouhém vybírání hodinek jsem konečně našel model, který se mi líbí pro jeho jednoduchost a to přesně tyto: http://www.hodinky-koscom.cz/Seiko-SNKF07-I14456.html Dnes jsem si je šel koupit do Koscomu, ale při prohlídce mě prodejce upozornil, ať nepočítám s tím, že jsou bůhvíjak přesné, že se zpožďují asi 15 vteřin za den. To mi přišlo docela dost, dá se tomu věřit? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budo Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2009 přečti si tady informace pro začínající a budeš vědět sám a nekupuj si ty hodinky tam, kde jsou předražené Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanC Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Zdravím, záleží asi kus od kusu, co se týče té odchylky, nicméně u levnějších mechanik musíš počítat s odchylkou, která by se teoreticky podle normy měla vlézt do 20s. To je takový nejvýše akceptovatelný strop. Co se týče té ceny, souhlasím s reakcí nahoře. Možná bych se kouknul jinde, eventuálně v zahraničí a poprosil nějakého váženého člena o pomoc s nákupem, bude-li to problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Dobrý večer, po předlouhém vybírání hodinek jsem konečně našel model, který se mi líbí pro jeho jednoduchost a to přesně tyto: http://www.hodinky-koscom.cz/Seiko-SNKF07-I14456.html Dnes jsem si je šel koupit do Koscomu, ale při prohlídce mě prodejce upozornil, ať nepočítám s tím, že jsou bůhvíjak přesné, že se zpožďují asi 15 vteřin za den. To mi přišlo docela dost, dá se tomu věřit? Od timeparadis něco podobného i s poštou za 100 USD, přesnost +6 s/den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladimír P. Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Té odchylky bych se nebál. Já mám Seiko 5 se strojkem 7S26 a nedávno jsem si udělal měsíční tabulku přesnosti. V podstatě jsem zjistil, že když mám za den hodně pohybu ruky, tek se hodinky předbíhají, naopak, když jsem je odložil a vzal si jiné, tak se zpozdily. Největší odchylka za den byla + 12s. Celkově to za jeden měsíc udělalo + 45s. To je v pohodě. Jako druhé bych poukázal na to, že pokud už jsi jednou na chronomagu, už tě mají a stejně budež mít brzo několik hodinek a nebudeš mít čas je všechny udržovat v chodu. Takže si je potom vždy seřídíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frogggy Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Mám Seiko SKZ211 /Atlasy/ seřizuji je jen při změně datumu,vím že při nošení se zrychlují a odložení na bok / přes noc / se zpomalí ,celkový výsledek je +/- 0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Vsetky prispevky v tomto vlakne su pravdive -ano mechaniky mozu kludne zmeskat/predbehnut za den 15 aj viac sekund nie je to nic neobvykle v podstate cokolvek do minuty nie je pri hodinkach za dve tri tisic tragedia.... pokial si teda potrpis na sekundy mechanika nie je pre teba -na druhu stranu to vacsinou nebyva tak hrozne.... dnes aj tie najlacnejsie hodinkove stroje (tvoje vyhliadnute seiko 7s26 k nim patri) sa daju v pohode poladit na +-5s/den ci aj menej ak zacnes sledovat dennu a nocnu odchylku a ukladat hodinky tak aby v noci dobehli co cez den zmeskali alebo naopak IMHO vybral si si dobre hodinky kludne do nich chod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Seiko 5 jsou výborné startovací hodinky, ale ne za cenu 6000,- . Nejlevnější modely se stejným kalibrem se dají sehnat zde na foru za 1000-1300,- kč. Potápky jako třeba Seiko Divers kolem 3-3,5k. Doporučuji vyhlížet a čekat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 jerryl ma pravdu myslel som to tak ze chod do nich ale nie cez Koskom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
People Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 napr kukni sem. Seika 5 imho ovela krajsie. http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=19172 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sirden Odesláno 12. května 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Dobrá tedy, koupím si je jinde. A děkuji všem za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 nebo tady: http://stores.shop.ebay.com/TimeParadise_S...634Q2ec0Q2em322 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2009 Já bych počkal, co se objeví na fóru. Já jsem si takhle koupil jako první hoďky tady na fóru Samureje od boo-beeka a už jsem tu zůstal :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se