Přejít na obsah

Akvaristika...


Návštěvník Hammer_Time

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 504
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Slaný akvárium s těma exotama vypadá fakt skvěle...By mě zajímalo, jak hodně to je náročný na čas. Zatím o tom teda neuvažuju, takže jsem ani neslídil po webu. Ale úplně jednoduchý to asi v našich podmínkách nebude. Ale pěkný! Líbí se mi to. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám nano akvárko a čas to nezabere skoro žádný. Jednou za 14dnů odpustím třetinu vody a doplním čerstvou. Jednou za dva dny trochu doplním vodu, dost se odpařuje. Vše ostatní běží automaticky. A ještě 1-2x  za den krmení, ale to je zábava :-) Jen ty vstupní investice i u takto malého kousku jsou dost velké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to na nějakou Echinodoru, míval jsem v nádrži Amazonicus a Bleherae, rostly "jako z vody" a taky občas kvetly. Už si ale nepamatuju, která z  nich... Značí to, že rostlinka je spokojená, zakročovat dle mého soudu netřeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Amazonicus mi rostl tak, že zvedal krycí sklo, horizontálky vypouštěly šlahouny s novými rostlinkami a u dna taky pěkně pár malých anubiasů. Nikdy se mi to navzájem nepralo. Hlavně žádný kryptokoryny... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Tak s hlukem jsem bojoval dost. Jednak čerpadlo DCT 4000 Jebao dost pištělo, odpěňovač také nic moc. A ten přepad mi ani nepřipomínej, je perfektně tichý, ale jen při velmi dobrém seřízení, které ale nevydrží - mám dojem, že se ten ventil na vracečce ucpává a musí se seřizovat denně.

 

Nakonec vše perfektně vyřešeno takto

- čerpadlo nahrazeno DCP 3000 Jebao, důležitý je typ P - toto je opravdu tiché, nepíská, není vůbec slyšet

- skříňku jsem odhlučnil pěnou, takže ani odpěňovač neslyším

- a přepad jsem lehce doplnil něco jako durso. Mám hladinu pár mm pod pojistnou trubkou a pokud se časem voda zvedne a jde přes pojistnou trubku, je tam to durso a nic není slyšet, absolutní ticho. Nechtělo se mi to celé předělávat, takto to stálo jen cca 10 korun a deset minut práce.

 

Víc ukáže asi fdo

 

 

 

post-3553-0-81925900-1555793663_thumb.jpg

post-3553-0-91186000-1555793829_thumb.jpg

post-3553-0-77191100-1555793843_thumb.jpg

Upraveno uživatelem P_P
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak se musím podělit o novou zkušenost. Koupil jsem při návštěvě akvaristiky jen tak pro oživení domácího akvária dva páry pavích oček. Je to už přes měsíc co je tam máme a ještě jsme ani na vteřinu nemuseli zapnout hladinový skimmer. Předtím se vždy po pár dnech na hladině udělal sediment/škraloup, teď ani prd! Hladina jak zrcadlo! Paví očka všechno zbaští! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...