Přejít na obsah

Měsíční plat a cena hodinek


jnm

Doporučené příspěvky

Expama asi chybu neuděláš. Koupil jsem je právě proto, že je to prostě poctivá práce, nic zvláštního. Bezproblémový hodinky.

 

A koupil jsem je u Bechyněho, přestože ten týden jsem byl opakovaně v Německu, kde byly levnější ? podporuj místního obchodníka.

 

A měly lunetu nakřivo. Reklamace; prý je rovně, nakonec to viděli, opravili a vsadili ji nakřivo na druhou stranu. A podrápali. Reklamace reklamace, luneta rovně, pouzdro vožužlanej bonbón, pod lunetou kus hadru. Reklamace, tah nasazen obráceně...

 

Když jsem se někdy u konce anabáze obsluhy zeptal, co se do příště změní, zda si pan hodinář třeba rozsvítí, nebo nevystřízliví, urazila se, a tím jsem s tou firmou skončil (jo, asi to bylo drzý, ale já kupoval bezproblémový hodinky; nevadilo mi, že nebyly bezvadný, stane se; ale čekal bych, že s touhle značkou kupuju i servis).

 

 

Hodinky jsem pak měl dlouho rád, skoro je nesundaval, chybělo mi jen chrono. Kdybych  je prodat nemusel, měl bych je dodnes.

Ale další rolády asi ne (ledaže zbohatnu a zalíbí se mi něco starýho).

 

Co to bylo za Expy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak asi potřebuji klid na rozmýšlení.ještě jsem koukal na BALL nm2026-marvelight ale štve mě ten vlak na dýnku a navíc mi přijdou takový usedlý.-jak pro starýho chlápka.

 

nebo Aqua terra 150, ale ty jsou ještě dražší jak expy.ty by se mi hodně líbily.

nebo tudor black bay, ale zase -velká korunka co mě bude dřít.Jinak se mi líbí, ale eta, kterou mám ve dvou hodinkách za čtvrtinu , za ty peníze...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Napadla mne naprosto stejná otázka, když se vrátím k úplně prvnímu příspěvku. Myslím, že příměr k čisté mzdě/platu tj. to co přijde měsíčně na účet (i podnikatelé si vyplácejí nějakou měsíční částku, musejí z něčeho žít....) je dost vypovídající. Netřeba řešit hypotéky atd., když se uvádí republiková průměrná mzda, taky se neřeší, zda jí bere mlaďas s mama hotelem nebo ženáč se dvěma dětma, ženou na mateřský a těhotnou milenkou. Prostě jen jednoduchý údaj.

Před 30 lety jsem si přál hodinky Casio a za přijímačky na VŠ jsem je i dostal. Tehdá to bylo 50% platu jednoho z rodičů. Mám je do dnes, jdou a tak jednou měsíčně je oblíknu a vemu na vzduch.

Jak šel čas cena hodinek tak nějak zůstávala, ale plat, díky bohu, se zvyšoval. Poslední hodinky dělaly 10%. Ještě nedávno jsem si myslel, že dát víc než 25% čistého měsíčního příjmu za hodinky je bláhovost. No nesměl bych narazit na toto forum. Začínám postupně zvyšovat.... Dát měsíční příjem za týdenní dovolenou je běžnou realitou, tak proč né za "chlapský šperk"... Nebo víc? Auto za 6 příjmů bude sloužit 4 roky a pak se prodá za 3 příjmy když to bude dobrý... Hodinky za 6 platů budou za 4 roky stát možná 4 platy, možná stále 6 platů (nepočítám s inflací a valorizací pro jednoduchost).

Tak za mne si myslím, že do 50% je to snesitelné a lze takové hodinky i nosit bez obav, do 100% +/- určitě zajímavá zkušenost z něčeho vyjímečného, nad 200% a víc si zatím nedokážu představit. Zatím :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, Bert -  :clap: , není nad přátelskou radu pojatou s humorem. To je fajn,  :cheers:

když se tu zmiňuje Casio, já se zamyslel :smile_anim: , no já to mám také před 30 lety , ale jen za 10%, asi tam byl jiný poměr cena/výkon nebo to byla jiná modelová řada, v každém případě neuškodí se občas ohlédnout do vlastní historie. Ale zase ne moc, bo všeho moc škodí.  :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud 100% je cisty prijem=cena hodinek, Pak me nejdrazsi jsou 250%.

A celkove mam v hodinkach ulozeno (hehe to nam to pekne vyslo) 888%

 

Toz tak

Tak mírný update po šesti letech. Moje nejdražší teď 200% (čísla se moz nezměnily, plat a hodinky jo), a v plánu je dvanáctinásobek... Když jsme na tom fóru o hodinkách, že jo...

Celková hodnota hodinek - to už raději nepocitam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že tady ty procentuální kalkulace jsou k prdu. Buď na to máš po finanční stránce (bez ohledu na nějaké počty měsíčních platů) a máš na to morálně, pak je to tvůj cíl a jdeš do toho. Nebo ti něco falíruje, pak je to mimo některou z oblastí a nedáš to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, pro mě je tohlem vlákno už k smíchu. Kdysi jsem tu něco napsal a teď je to pro srandu. Plat se mi o moc nezvedl ( to je moje chyba, kdybych držel klapačku a neměl svůj názor, byl bych v klidu ), ale cena hodinek je raketově úplně někde jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...