Guest Kamil Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Kdo máte Orlíky, ozvěte se mi, prosím. Třeba přes SZ. Zajímalo by mě (i v souvislosti s chystaným článkem), kolik se jich dochovalo. Já jsem osobně viděl nebo slyšel o zhruba 10ti kouscích. Prosím současné majitele o číslo jejich hodinek, buď sem nebo osobní zprávou. Pokud veřejně, neškodilo by foto. I třeba jestli někdo jen víte o jejich existenci a nejste přímo majitelé. Díky! Samozřejmě přikládám obrázek svých: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondraj Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Ani jsem netušil, že je máš. To asi nebudou ty Prokopa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kamil Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Ani jsem netušil, že je máš. To asi nebudou ty Prokopa. Už tady o nich mluvím (o těch svých) nějaký ten měsíc, dávám fotky, nechávám si nadávat od Gorga za nenapsání srovnávacího článu. Ty sem moc nechodíš? Nebo zásadně nečteš nic o Primkách? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kamil Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Zatím zjištěná čísla: 65-030 65-111 65-220 65-237 65-268 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pykof Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Zatím zjištěná čísla: 65-030 65-111 65-220 65-237 65-268 Keďže sa venujem histórii čs. potápania, tak ma zaujíma : To sú všetky známe zachované Prim Orlík, alebo len známe kusy členov fóra ? Samozrejme by som rád vedel, koľko ich je medzi členmi fóra , tak prosím doplňte čísla tých, ktoré ešte vlastníte. Samozrejme foto, myslím si , by potešilo aj ostatných. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanik73 Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Keďže sa venujem histórii čs. potápania, tak ma zaujíma : To sú všetky známe zachované Prim Orlík, alebo len známe kusy členov fóra ? Samozrejme by som rád vedel, koľko ich je medzi členmi fóra , tak prosím doplňte čísla tých, ktoré ešte vlastníte. Samozrejme foto, myslím si , by potešilo aj ostatných. Mluvil jsem před pár dny se sběratelem, kterého docela dobře znám, a dostaly jsme se na Orlíky. Nakonec z něj vypadlo, že má 2 Orlíky doma. Až se s ním příště uvidím, zkusím jestli mi řekne jejich označení-čísla a dám je sem s jeho souhlasem na fórum. Ale hlavně - mluvil ještě o jedné věci ohledně Orlíků, a to o existenci 3 různých druhů číselníků. Je to skutečně tak, máte o tom někdo informace? Dělalo se opravdu více typů číselníků nebo to je jako už se vícekrát stalo jen planý poplach a jde např. o různé stupně vybledlosti? Orlíkáři, jak to vlastně bylo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cortes1990 Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Myslim ze uz neaktivny clen popshop bude vediet o tejto problematike viac. ak niekto ma naho kontakt nech sa mu ozve urcite bude mudrejsi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kamil Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 ... a to o existenci 3 různých druhů číselníků.. To mi přijde jako nesmysl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanik73 Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Myslim ze uz neaktivny clen popshop bude vediet o tejto problematike viac. ak niekto ma naho kontakt nech sa mu ozve urcite bude mudrejsi. Už jsem s ním pár obchodů udělal a kontakt na něj mám, zkusím i jeho přes mail. Jinak s těmi 3 druhy číselníků - jak jsem koupil, tak prodávám. Mě se to také nezdálo, ale vzhledem k tomu, že o této problematice nic nevím, nepouštěl jsem se do diskusí . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biges Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Ale hlavně - mluvil ještě o jedné věci ohledně Orlíků, a to o existenci 3 různých druhů číselníků. Je to skutečně tak, máte o tom někdo informace? Dělalo se opravdu více typů číselníků nebo to je jako už se vícekrát stalo jen planý poplach a jde např. o různé stupně vybledlosti? Mně připadá jako docela dobře možné, že se v rámci přípravy výroby Orlíků navrhlo víc číselníků a vyrobilo se několik variant pro jejich konečné posouzení. A o tom *možná* ten sběratel mluvil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
accutron Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Mně připadá jako docela dobře možné, že se v rámci přípravy výroby Orlíků navrhlo víc číselníků a vyrobilo se několik variant pro jejich konečné posouzení. A o tom *možná* ten sběratel mluvil. Hodinky Orlík měly jen jednu variantu číselníku. Zrovna se přehrabuji v podkladech, které se mi podařilo získat z Vojenského ústředního archivu, Oblastního archivu v Zámrsku a samozřejmě i něco z eltonského archivu a nic podobného se zde neuvádí. Ten kdo říká něco jiného tak má příliš bujnou fantazii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIGHTinGALE Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Ale hlavně - mluvil ještě o jedné věci ohledně Orlíků, a to o existenci 3 různých druhů číselníků. A nemluvil spíše o novodobých Orlících? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kamil Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 A nemluvil spíše o novodobých Orlících?Jo, to by sedělo. EDIT: Jestli někde neviděl můj obrázek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanik73 Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 A nemluvil spíše o novodobých Orlících? Mluvil určitě o původních Orlíkách, na to jsem se konkrétně znovu 2x ptal. Zkoumal jsem pak doma Bertovo "Orlí hnízdo" i další fotky od Kibiho, ale připadaly mi všechny stejné . Spíš mi myslím, že má opravdu jak píše Accutron bujnou fantazii. Až s ním budu příště, zkusím zjistit, jak na to přišel a dostat z něj jeho čísla. Děkuji za názory a potvrzení toho, že je jen jedna verze původních Orlíků . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kamil Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Mluvil jsem před pár dny se sběratelem, kterého docela dobře znám, a dostaly jsme se na Orlíky. Nakonec z něj vypadlo, že má 2 Orlíky doma. Až se s ním příště uvidím, zkusím jestli mi řekne jejich označení-čísla a dám je sem s jeho souhlasem na fórum. Ale hlavně - mluvil ještě o jedné věci ohledně Orlíků, a to o existenci 3 různých druhů číselníků. Je to skutečně tak, máte o tom někdo informace? Dělalo se opravdu více typů číselníků nebo to je jako už se vícekrát stalo jen planý poplach a jde např. o různé stupně vybledlosti? Orlíkáři, jak to vlastně bylo? A nebyl to náhodou long? Ten má dvoje různé, jenže nové modely. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Nevím, neznám, školy nemám, ale původní 65XXX Orlíky znám jen v jediné variantě. Těch novodobých je víc. Původně jsem si myslel, že 3-4. Při rozhovoru s mistrem Prokopem došla i řeč na nové orlíky a dostali jsme se k pěti variantám. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanik73 Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 A nebyl to náhodou long? Ten má dvoje různé, jenže nové modely. Kamile long to nebyl. Prodává občas něco na aukru (PRIM i nějaké další hodinky), ale na fóru registrován není a nebyl. A že je více novodobých vím z tvých fotek velmi dobře Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanik73 Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Alespoň jsem vás pánové tímto planým poplachem vytrhl ze svátkové letargie. Jinde než tady jsem ale to tlachání upovídaného "strýce" ověřit nemohl. Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
accutron Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Mám prosbu na všechny majitele hodinek Prim Orlík. Má z vás někdo vyšší výrobní číslo než 65/300 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gilius Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 4 Cortes - neuváděj,prosím,jména členů (pokud by to chtěli udělat sami,jistě by to udělali). Příspěvek jsem Ti zeditoval. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts