Jump to content

Kolik zůstalo originálních Orlíků?

Guest Kamil

Recommended Posts

Guest Kamil

Kdo máte Orlíky, ozvěte se mi, prosím. Třeba přes SZ. Zajímalo by mě (i v souvislosti s chystaným článkem), kolik se jich dochovalo. Já jsem osobně viděl nebo slyšel o zhruba 10ti kouscích. Prosím současné majitele o číslo jejich hodinek, buď sem nebo osobní zprávou. Pokud veřejně, neškodilo by foto.:)

I třeba jestli někdo jen víte o jejich existenci a nejste přímo majitelé. Díky!

Samozřejmě přikládám obrázek svých:

post-147-1243675234.jpg

Guest Kamil
Ani jsem netušil, že je máš. To asi nebudou ty Prokopa. :D

Už tady o nich mluvím (o těch svých) nějaký ten měsíc, dávám fotky, nechávám si nadávat od Gorga za nenapsání srovnávacího článu.:) Ty sem moc nechodíš?

Nebo zásadně nečteš nic o Primkách? :lol2:

• 9 months later...
Zatím zjištěná čísla:

65-030

65-111

65-220

65-237

65-268

Keďže sa venujem histórii čs. potápania, tak ma zaujíma :

To sú všetky známe zachované Prim Orlík, alebo len známe kusy členov fóra ?

Samozrejme by som rád vedel, koľko ich je medzi členmi fóra , tak prosím doplňte čísla tých, ktoré ešte vlastníte.

Samozrejme foto, myslím si , by potešilo aj ostatných.

• 4 weeks later...
Keďže sa venujem histórii čs. potápania, tak ma zaujíma :

To sú všetky známe zachované Prim Orlík, alebo len známe kusy členov fóra ?

Samozrejme by som rád vedel, koľko ich je medzi členmi fóra , tak prosím doplňte čísla tých, ktoré ešte vlastníte.

Samozrejme foto, myslím si , by potešilo aj ostatných.

Mluvil jsem před pár dny se sběratelem, kterého docela dobře znám, a dostaly jsme se na Orlíky. Nakonec z něj vypadlo, že má 2 Orlíky doma. Až se s ním příště uvidím, zkusím jestli mi řekne jejich označení-čísla a dám je sem s jeho souhlasem na fórum.

Ale hlavně - mluvil ještě o jedné věci ohledně Orlíků, a to o existenci 3 různých druhů číselníků. Je to skutečně tak, máte o tom někdo informace? Dělalo se opravdu více typů číselníků nebo to je jako už se vícekrát stalo jen planý poplach a jde např. o různé stupně vybledlosti?

Orlíkáři, jak to vlastně bylo?

Myslim ze uz neaktivny clen popshop bude vediet o tejto problematike viac. ak niekto ma naho kontakt nech sa mu ozve urcite bude mudrejsi. ;)

Už jsem s ním pár obchodů udělal a kontakt na něj mám, zkusím i jeho přes mail.

Jinak s těmi 3 druhy číselníků - jak jsem koupil, tak prodávám. Mě se to také nezdálo, ale vzhledem k tomu, že o této problematice nic nevím, nepouštěl jsem se do diskusí :) .

Ale hlavně - mluvil ještě o jedné věci ohledně Orlíků, a to o existenci 3 různých druhů číselníků. Je to skutečně tak, máte o tom někdo informace? Dělalo se opravdu více typů číselníků nebo to je jako už se vícekrát stalo jen planý poplach a jde např. o různé stupně vybledlosti?

Mně připadá jako docela dobře možné, že se v rámci přípravy výroby Orlíků navrhlo víc číselníků a vyrobilo se několik variant pro jejich konečné posouzení. A o tom *možná* ten sběratel mluvil.

Mně připadá jako docela dobře možné, že se v rámci přípravy výroby Orlíků navrhlo víc číselníků a vyrobilo se několik variant pro jejich konečné posouzení. A o tom *možná* ten sběratel mluvil.

Hodinky Orlík měly jen jednu variantu číselníku. Zrovna se přehrabuji v podkladech, které se mi podařilo získat z Vojenského ústředního archivu, Oblastního archivu v Zámrsku a samozřejmě i něco z eltonského archivu a nic podobného se zde neuvádí.

Ten kdo říká něco jiného tak má příliš bujnou fantazii.

A nemluvil spíše o novodobých Orlících?

Mluvil určitě o původních Orlíkách, na to jsem se konkrétně znovu 2x ptal. Zkoumal jsem pak doma Bertovo "Orlí hnízdo" i další fotky od Kibiho, ale připadaly mi všechny stejné :) .

Spíš mi myslím, že má opravdu jak píše Accutron bujnou fantazii. Až s ním budu příště, zkusím zjistit, jak na to přišel a dostat z něj jeho čísla.

Děkuji za názory a potvrzení toho, že je jen jedna verze původních Orlíků :) .

Guest Kamil
Mluvil jsem před pár dny se sběratelem, kterého docela dobře znám, a dostaly jsme se na Orlíky. Nakonec z něj vypadlo, že má 2 Orlíky doma. Až se s ním příště uvidím, zkusím jestli mi řekne jejich označení-čísla a dám je sem s jeho souhlasem na fórum.

Orlíkáři, jak to vlastně bylo?

A nebyl to náhodou long? Ten má dvoje různé, jenže nové modely.

Nevím, neznám, školy nemám, ale původní 65XXX Orlíky znám jen v jediné variantě. Těch novodobých je víc. Původně jsem si myslel, že 3-4. Při rozhovoru s mistrem Prokopem došla i řeč na nové orlíky a dostali jsme se k pěti variantám.

A nebyl to náhodou long? Ten má dvoje různé, jenže nové modely.

Kamile long to nebyl. Prodává občas něco na aukru (PRIM i nějaké další hodinky), ale na fóru registrován není a nebyl. A že je více novodobých vím z tvých fotek velmi dobře :)