Přejít na obsah

Koloběžky


Gilius

Doporučené příspěvky

Já mám 26/20. A je to Kostra Tour Fold, tedy skládací model a tak se nám opravdu vejdou všude. Buď se jen otočí v rámu a otočí řídítka, nebo se dá ještě sundat zadní kolo (má rychloupínání + rychlopovolovák na brzdové lanko). Tak je vozíme pod postelí v naší obytné Důře. Do kufru normálního auta zadní kolo nesundávám a klidně se obě vejdou třeba i na zadní sedadlo. Ta skladnost je příjemná.

FB_IMG_1490928571832.jpg

FB_IMG_1490928566692.jpg

20170415_164753-1.jpg

17904135_675205379330487_6377201141888646965_n.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 23. 6. 2020 v 8:46, Ivan Lelák napsal:

 Mezi Lipskem a Drážďany je sice placka, ale kupodivu ne úplná, je tu hodně lesů, rybníků, větrných mlýnů, jsou tu docela malebné vesničky, ne jako v Alpách ale taky pěkné. Screenshot_20200615_184555_com.garmin.android.apps.connectmobile~01.jpg

Bývalé NDR je rájem pro nás inlinisty, cyklisty a koloběžkáře díky množství a kvalitě stezek a silnic, malému provozu a slušným řidičům. V mládí jsem tam jezdil k moři a netušil jsem, jak jsme opovrhovali tou jejich placatou krajinou, že ve středním a snad i pozdním věku tam budu provozovat výše uvedené činnosti, užívat si tu krajinu a pít rád místní pivo...A dávat si výborné zmrzliny. 

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 6. 2020 v 16:24, biknik napsal:

Koukám, že je jsou tady koloběžky. :D

Já mám asi rok Trexx-e a jsem fakt moc spokojenej. Od té doby kolo docela zahálí. Ujedu na ní při stejné námaze přibližně stejnou vzdálenost jako na kole, akorát trochu pomaleji. Do kopce se jí moc nechce, ale jak se to srovná tak frčí skoro sama. A z kopečka fajn zážitek.
Měl jsem možnost si tenhle typ vyzkoušet od kámošky a sedla tak jsem ji pak pořídil.RKGQ9758.JPG

Proč nemáš na černém Trexxu přední blatník? 

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, bandicoot napsal:

26/20 už je cajk na poradny výlety. Kolem komína bych se možná nebál 20/20.

Když mě se 20/20 tuze nelibí, ale narazil jsem na kostka tour fun (viz odkaz dole), má s tím někdo osobní zkušenost? Libí se mě hlavně cena.

https://www.kostkakolobezky.cz/tour/876-kolobezka-kostka-tour-fun-g5.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám s ní zkušenost, ale být Tebou, tak bych zkusil rovnou tuto limitovanou edici s náboji Shimano apod. https://kolasport.cz/100149-tour

Ale mám zkušenost se Schwalbe Black Jack, které jsem si nechal dát na svého Mastra v bláhové představě, že s ní budu jezdit i po kladenských lesích. Kvůli udržení tempa s rodinou na kole a Wolferovi jsem přezul na Schwalbe Marathon Plus.

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, bandicoot napsal:

Já jsem bral rovnou Tour Max. Je to asi o pocitu. A přístupu, že vybavení musí bejt lepší než já, protože mě posouvá, chci se mu yyrovnat.

Tak je to správně, tak to to má být. Dovolte mi odejít. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdím poslední leta Tour Max, uveze dost a přežije vše :) už mě odvezla přes 3 tisíce kiláků cestou necestou :) Předtím Yedoo a taky spokojenost. V rodině je ještě Mibo GT a taky dobrý. 

Obecně okolo 10 tisíc už se nechá pořídit běžná koloběžka co vydrží pro běžné hobby použití. Závodníci musí sáhnout hlouběji do kapsy.

Tour Fun jako ok, ale opravdu začátečnická pro lidi co ji po měsíci dají do kouta a pořídí si lepší :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tématu "pořádný výlet" - je mi skoro 60, jsem tlustej a línej kuřák. Letos to byla zatím tragédie a vyjel jsem jen jednou (koronavirus, práce, další koníčky), ale jinak, když to jde, si dáme s Dášou 1-2x týdně náš 20 km okruh, což není výlet, spíš trénink a relaxace, občas dáme 30-40 km (tomu už říkáme výlet), výjimečně přes 50 km (zatím asi 4x a tomu už říkáme pořádný výlet) a zatím jednou jsme dali 75 km. Kilo zatím nikdy. Baví nás to, nedělíme to na vyjížďky, výlety a pořádné výlety, já si minulý týden skvěle užil i těch 16 km v Německu, zítra tam jedu na 5 dnů zase, Kostku si beru a doufám, že to aspoň jednou vyjde.  Ale jinak dobrý - kolobrndili jsme už v ČR, na Slovensku, v Polsku, ve Slovinsku, já teď v Německu...:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není výlet, jako výlet, pánové ...

Mám dvě kolobky, do terénu a lesa Mezka, projedu s ním všude a snese i větší pády, ale na cyklostezkách a super povrchu dám máximálně 23-30 km a to už se fakt hodně dřu. Pak je tady lehoučký Wolfer a tam není problém dát zmíněné kilo - ta kolobka nejede, ale letí ... na druhou stranu s mými aktuálně 132 kg už je fakt potřeba super povrch, protože už jsem jen pár centi nad zemí.

Je fakt obrovský rozdíl jet na terennější kolobce a na galuskách. Já když stoupnu na Wolfera, tak ujedu na zátah 40-60km jen tak vyhlídkově a nejsem tak zmožen, jako u Mezka po 25km. A to mám na koloběžkových výletech rád.

Jinak to máte pěkné, pánové.

A letos mám najeto jen cca 400km, od servisu minulý rok mám ale na Mezkovi 750km. Na druhou stranu poctivě 3x týdně cvičím, takže té energie nezbývá, bývalo to lepší.

 

kolobWolf (1).jpg

kolobWolf (2).jpg

kolobWolf (3).jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to jakokilo na kole, není si kam sednout a po pěti šesti hodinách už by člověk i rád sedl na prdel :) Já jsem taky tlustej, dosavadní rekord mám 126km. Pravda, z podhůří Jeseníků Litovelským pomoravím, takže žádný kopce nahoru co by stály za zmínku, ale i tak dost záhul. Nejčastěji jezdím 25 až 50.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tom4 já byl docela natrénovanej, než jsem na rok vypad, kvůli komplet urvanýmu kolenu. Už to od tý doby není ono, po dvacátým kilometru to cejtím i při chůzi.

A prostě jsem se chtěl jen hecnout na to kilo, o požitek jít nemělo. Ale podhoubí pro historky k pivu ve stylu: "cože, na  chatu že to máš daleko??? sto kiláků??? autem??? tyvole to jezdim na koloběžce".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, zbuddy napsal:

Proč nemáš na černém Trexxu přední blatník? 

Protože jsem z časových důvodů přidělal po koupi jen jeden a od té doby jsem se nerozhodl jestli budu používat oba blatníky a nebo žádný. :D
A taky mám pidi bonbón auto a sundavám přední kolo, když ji vezu a ten přední by překážel. Zatím jsem nebyl předním kolem nějak víc ohozen tak nechávám jak je. :D

Upraveno uživatelem biknik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, bandicoot napsal:

To je dobrá mrcha, s tou bych to plánovaný polabský kilo dal i s tím sešroubovaným kolenem.

Jestli to bylo na můj post, tak ano, tohle je stíhačka, ta jede sama, takže je na takovou klidnou, vyváženou jízdu, kde se chceš odreagovat a odpočinout si cestou krajinou nebo se jen tak protáhnout. Navíc oproti tomu, jak je Wolfik velký, tak je lehčí a manipulace s ním je radost.

No, ale Mezka mám, jak jsem psal na terénní a hrubé jízdy, navíc tedy i vyjížďky s pejsky. Teď bych rád zkloubil velikost Wolfa a tvrdost s výdrží u Mezka, tak jsem se díval na Kostku, konkrétně tuto: https://www.kostkakolobezky.cz/mushing/669-kolobezka-kostka-mushing-racer-pro-g5.html

Ale četl jsem, že Kostkám v některých případech praskají rámy, což mě se u Yedoo nikdy nestalo v kontextu s mým stylem terénní jízdy + mé váhy/výšky (klepu na zuby). Takže nevím, zda má záměna těchto mých dvou pracantů za jednu univerzální Kostku vůbec smysl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...