Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO


Alina

Doporučené příspěvky

Mám rád špičkový digital a dokonce stačí dobře nahrané cd na slušném přehrávači.

kdo má ve sbírce starší LP z Ameriky nebo západu, nemá chuť kupovat současné předražené desky 180g. 

Kvalita tech nahrávek a technologie výroby je dnes nedostupná s výjimkou nejdražších nakladatelstvi.

Ty velmi tenké desky nesou dynamicky barevný zvuk. S dražší přenoskou  to umí okouzlit. Kámoš má elektronkové phono a hraje mu to velkolepě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chalani, viete poradit? Zaroven sa ospravedlnujem za neodborne vyrazy 🙂
Vznikla potreba mierne reorganizovat moju "audio-vizualnu" miestnost. Musim posunut stolik, kde mam zosilovac a kopu dalsich veci asi o meter a pol. Proste nie je ina moznost. 
Tym padom mam kratke kable od zosilovaca k reproduktorom. Kable su zatiahnute v chranickach, ktore su zabetonovane v podlahe. Nejde nimi pohnut, ani len o mm. Ako keby sa tam za tie roky "prilepili" k chranickam, alebo neviem co a dalsi kabel vedla uz nevojde.
Da sa reproduktorovy kabel ukonceny bananikovou koncovkou predlzit tak, ze sa pouzije nejaky "konektor, redukcia", samica na oboch stranach? Mam dva dalsie kable asi 2m zakoncene bananikmi a neboli prave najlacnejsie, tie by som vedel pouzit. Nebude to mat nejaky vyrazne negativny vplyv na kvalitu signalu? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Môžeš kúpiť bud zdierku, alebo aj kombináciu banán-zdierka, ako Ti to najviac vyhovuje. Odporúčam Hirschmann. Nech Ťa neodradí nízka cena, moc lepších banánov neexistuje. Majú aj skrutkovacie, odporúčam pájkovacie, ak Ti to má kto urobiť.

https://www.gme.sk/vysledky-vyhledavani?search_keyword=hirschmann&page=1

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu boli obchody typu radioamater a pod. zatvorene a potreba ozvucit miestnost sa ukazala ako velmi silna. Mal som v zalohe aj spajkovacku, ale mam dve lave ruky, tak tuto moznost som bral ako poslednu.
"Opatrne" som kliestikmi vyrval pruznu cast bananika aj s centralnym valcekom. Vznikla zdierka, do ktorej som "opatrne" narval bananik druheho kabla. Aspon ja som teda nezaregistroval rozdiel v kvalite reprodukovanej hudby. Ale amatercina ako vysita 🙂
Teraz mozem kludne pockat na vecicky z eshopov, za ktore dakujem ako @McStinger tak aj @VS

 

IMG_14061(1).jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Si děláš prdel, ale kamarád mi na jaře ukazoval elektrorozvaděč k průmyslové mikrovlnce, co si sem na jaře nechala přivézt jistá "bohatá americká firma" - a fakt v té muzeální almaře s palec tlustýma tyčema měli vodní chlazení, které tady pochopitelně muselo pryč a předělávalo se na klimatizaci :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 4. 9. 2021 v 19:25, Prochy68 napsal:

Vzdycky neco schazi, nepovidej emoji1787.png

Takže by přeci něco? :D Konečně pořádný Blu-Ray a hle na něj, není to Číňan :punk:Stříbrná Yamaha nám to Creek duo trochu maličko kazí, no asi jen tou barvou protože upřímně nemám co ji vytknout, ale vždycky může být lépe. Už čekám na nabídku od dvorního hifi dodavatele....😂

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/prehravace-pro-domaci-kino/3372-reavon-ubr-x200

maxresdefault.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...